Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AZIJA / DALEKE DESTINACIJE > OSTALO / AZIJA > UZBEKISTAN 11 DANA

Istraživanje divne zemlje Centralne Azije i čuvenog Puta svile!
Uzbekistan – Samarkand, Ajdarkul, Hiva, Buhara, Taškent.

11 dana – od 1450 eur (uključene sve avio karte, takse, transferi, smeštaj, obilasci, lokalni vodič)
Polazak: 02.04.2019.

Putovanje na istok, u neverovatnu zemlju Centarlne Azije, koja je svoju slavu stekla još jako davno, za vreme čuvenog Puta svile. Avantura i neverovatno putovanje počinje u Samarkandu. Bićete u prilici da vreme provodite sa lokalnim stanovništvom, jedete neverovatnu hranu, uživate u divljoj i izvornoj prirodi, spavate u šatorima, obiđete planine i jezera ali i pustinje i surova područja. Svakodnevni život u najintezivnijem izdanju videćete na šarenim i bučnim pijacama, gde ćete iimati priliku da kupite interesantne rukotvorine lepo obučenih žena, probate kozije mleko ili sir od kamiljeg, uz dinstanu ovčetinu. Nakon odmora ćete obići i zančajne džamije ali i antičke lokalitete i moderne zgrade u prestonici Taškentu, koji će biti krajnja destinacija ovog putovanja. Avantura počinje!


Uzbekistan je potpuno interesantna zemlja u Centralnoj Aziji, nekada deo velikog Persijskog carstva, kasnije teritorija pokorena od strane osvajača i najvećeg vladara Aleksandra Makedonskog, zatim deo moćnog Sovjetskog Saveza a danas potpuno samostalna zemlja veoma bogate i jako burne istorije. Uzbekistan je poznat po proizvodnji pamuka i neverovatnoj kuhinji čija jela vuku korene iz perioda vladavine Aleksandra Makedonskog na ovim prostorima.

Samarkand je jedan od najduže nastanjenih mesta u Centralnoj Aziji, koji je u vreme trgovine na čuvenom Putu Svile bio među najvećim i najmoćnijim gradovima čitavog regiona. Ovaj grad je star preko 2700 godina i nalazi se na listi Svetske kulturne baštine. Grad se obogatio zahvaljujući brojnim karavanima koji su noćili baš ovde na svom putu ka Istoku ili Zapadu.

Ajdarkul je mesto u blizini istoimenog jezera, smeštenog u slanoj dolini pustinje Kizilkum koje se nalazi između Taškenta i Samarkanda u blizini granice Uzbekistana i Kazahstana. Pastiri, pustinja crvenog peska, jezero, jurte kao i tradicionalni život lokalnog stanovništva, glavna su obeležja ovog mesta. Buhara je peti po veličini grad u Uzbekistanu a takođe i jedan od najvećih i najstarijih gradova na čitavom nekadašnjem Putu Svile. Istorijski centar ovog mesta je stavljen na listu Svetske kulturne baštine. Ovaj grad je osnovan negde pre početka petog veka pre nove ere a nakon toga dugo je bio pod upravom persijskog carstva. Hiva je stari grad koji je prvi put pomenut još u desetom veku i koji je bio velika raskrsnica karavana. Nekoliko lokaliteta nalazi se na listi Svetske baštine.

Taškent, glavni i najveći grad u Uzbekistanu ali i u čitavoj Centralnoj Aziji, star gotovo 2500 godina, svojevremeno nezavistan grad-država, deo ruske imperije a danas glavni grad, smešten na krajnjem severoistoku zemlje u blizini granice sa Kazahstanom. Grad je smešten na čuvenom „Putu svile” koji je povezivao Evropu sa dalekom Kinom. Bogato istorijsko nasleđe ali i moderna umetnost karakterišu ovaj grad kao i brojne crkve, džamije, živahni bazari i neverovatna kuhinja! Grad u kojem se krije najstariji Kuran na svetu! Krenite na putovanje koje ćete svakako dugo pamtiti, energija neobične zemlje i divnog naroda će Vas potpuno opustiti i uživaćete sigurno u svakom danu ove avanture.

1. dan (02.04.2019): Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu. Let do Samarkanda sa presedanjem.2. dan (03.04.2019): Dolazak u Samarkand, jedan od najduže nastanjenih mesta u Centralnoj Aziji, koji je u vreme trgovine na Putu Svile bio jedan od najvećih i najmoćnijih gradova čitavog regiona. Transfer do smeštaja. Obilazak grada: stari grad, Registan trg, mauzolej Gur Emira, ostaci džamije Bibi Khahum, loklani orijentalni Siab bazar. Slobodno vreme. Mogućnost prisustvovanja svetlosnoj predstavi na trgu Registan. Večera. Noćenje.3. dan (04.04.2019): Nakon doručka, nastavak upoznavanja ovog neverovatnog grada. Obilazak arheološkog lokaliteta Afrasijab, istoimenog muzeja, Ulugbek opservatorije, nekropola itd. Pauza za ručak. Nastavak obilaska i poseta tradicionalnih zanatskih radnji gde se proizvodi svileni papir. Slodobno vreme. Večera. Noćenje.4. dan (05.04.2019): Nakon doručka polazak za Šahrisab. Obilazak ovog malog tradicionalnog grada na jugu Uzbekistana, uz usputno uživanje u pogledu na planine i brda koje okružuju ovo mesto. Kada bi se ime prevelo značilo bi „Zeleni grad” a zanimljivo je da se nalazio na tačno pola Puta Svile, između Kine i Zapada. Obilazak grada: palata Timur, bazar, istorijskih kompleksa. Povratak u Samarkand. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

5. dan (06.04.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Polazak za Nuratu gde je predviđen obilazak istorijskog kompleksa, utvrđenja, koje je izgradio Aleksandar Makedonski. Pauza za ručak. Nastavak puta za Jangi Gazgan, selu pastira u blizini obale Ajdar jezera. Vožnja do same obale i mogućnost kupanja u ovom jezeru, velikom vodenom prostranstvu na preko 4000 km², smeštenog u slanoj depresiji Kizilkum pustinje. Smeštaj u kamp u Ajdarkulu i uživanje u prizorima pustinje crvenog peska.Večera. Noćenje u kampu.

6. dan (07.04.2019): Doručak, napuštanje kampa i polazak za Buharu. Usputno stajanje u selo Gijduvan, kako bi se posetile zanatske radionice u kojima se proizvodi čuvena keramika i predmeti od gline. Ručak. Nastavak puta. Dolazak u Buharu. Obilazak lokaliteta u okolini: mauzolej Bahaudin-Nakšbandi koji je jedan od najbitnijih religijskih lokaliteta. Smeštaj u sobe. Večera. Noćenje.

7. dan (08.04.2019): Doručak. Obilazak grada: stari grad, glavni trg, impresivni mauzolej Ismaila Samanija, džamija Bolo Hauz, citadela , minaret Klian, džamija Kalian, stare medrese i divani. Kao jedan od najstarijih gradova u Uzbekistanu i dalje podseća na grad koji je bio u vreme Puta Svile, o čemu svedoče i karavan saraji i radnje i radionice koje se nalaze u samom centru. Ručak. Slobodno vreme u večernjim satima. Uživanje u čarima ovog energičnog grada. Večera. Noćenje.

8. dan (09.04.2019): Doručak. Napuštanje smeštaja i polazak za Hivu. Usputno stajanje u Kizilkum pustinji uz osveženje i ručak. Dolazak u Hivu, stari grad koji je prvi put pomenut još u desetom veku i koji je bio velika raskrsnica karavana. Smeštaj u sobe. Slobodno veče. Večera. Noćenje.

9. dan (10.04.2019): Doručak. Obilazak grada: Kunja-Ark (Kunya-Ark) utvrđenje, Ichan Kala, Kula Kalta Minor, medresa Muhamed Amin Khan, Juma džamija iz 10. veka sa čuvenim drvenim stubovima i minaretom, džamija Ark, Karavansaraj Alakhuli-Khana. Ručak. Nastavak obilaska: bazar Hiva kao i centar zanata, memorijal Pakhlavan Makhmuda. Večera. Večernji transfer od hotela do aerodroma i lokalni let za Taškent. Dolazak u Taškent, glavni i najveći grad u Uzbekistanu ali i u čitavoj Centralnoj Aziji, star gotovo 2500 godina, svojevremeno nezavistan grad-država, deo ruske imperije a danas glavni grad, smešten na krajnjem severoistoku zemlje u blizini granice sa Kazahstanom. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Noćenje.

10. dan (11.04.2019): Doručak. Taškent, grad smešten je na čuvenom „Putu svile” koji je povezivao Evropu sa dalekom Kinom. Bogato istorijsko nasleđe ali i moderna umetnost karakterišu ovaj grad kao i brojne crkve, džamije, živahni bazari i neverovatna kuhinja! Grad u kojem se krije najstariji Kuran na svetu! Obilazak: Trg Nezavisnosti, Amir Temur trg, zatim dolazak u stari deo grada, medresa Kukeldaš (Kukeldash), pijaca (Chorsku bazar), Kast-Imam (Khast-Imam) kompleks, opera, medresa Barak-Han (Barak-Khan), gde je čuvan najstariji Kuran, Tila-Šaih (Tilla-Shaiyh) džamija, mauzolej Kafel-Šaši (Kaffel-Shashi). Večera. Napuštanje smeštaja.

11. dan (12.04.2019): Transfer do aerodroma (oko ponoći 11.04.2019. ili u ranim jutarnjim časovima 12.04.2019. u zavisnosti od tačnog vremena leta). Dolazak na aerodrom i čekiranje na ranojutarnji let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak:  02.04.2019.

Cena aranžmana:

Termin: 02.04.2019.
Promo ponuda* 1450 €
First minute cena: 1490 €
Regularna cena: 1590 €

*Promo cena važi za prvih petoro prijavljenih putnika.
**First minute cena važi za prijave do 02.02.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.
*** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu na relaciji Beograd – Samarkand i Taškent – Beograd sa svim taksama
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Obilaske po planu i programu puta sa ulaznicama i lokalnim vodičem na engleskom jeziku
 • Transfere po planu i programu puta
 • Lokalni let Urganč – Taškent
 • Obroci prema planu i programu puta
 • 3 noćenja u hotelu 3* u Samarkandu u 1/2 sobama
 • 1 noćenje u kampu u Ajdarkulu
 • 2 noćenja u hotelu 3* u Buhari u 1/2 sobama
 • 1 noćenje u hotelu 3* u Hivi u 1/2 sobama
 • 1 noćenje u hotelu 3* u Taškentu u 1/2 sobama

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Viza za Uzbekistan sa jednim ulaskom (40$) i uslugu viziranja (1000 dinara)
 • Dozvole za fotografisanje na lokalitetima (ukoliko bude potrebno)
 • Napojnice za vodiče i vozače
 • Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana

*Ukoliko se traži pozivno pismo, putnicima će biti blagovremeno dostavljeno. Ambasade zadržavaju pravo da traže dodatna dokumenta ukoliko je to potrebno. Ukoliko ambasade zatraže pasoše i dodatna dokumenta, mogući su dodatni troškovi koji nastaju prilikom viziranja.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđena po formiranju grupe,a najkasnije nedelju dana pred put.

Kamp je smeštajni objekat u prirodi, nižeg nivoa komfora. Spava se u šatorima (jurtama) ili u vrećema za spavanje. Kupatila su zajednička.

Uzbekistan – Interesantna zemlja u Centralnoj Aziji, nekada deo velikog Persijskog carstva, kasnije pokorena od strane Aleksandra Makedonskog, deo Sovjetskog Saveza a danas samostalna zemlja bogate istorije. Poznata po proizvodnji pamuka i neverovatnoj kuhinji čija jela vuku korene iz perioda vladavine Aleksandra Makedonskog.

Samarkand, jedan je od najduže nastanjenih mesta u Centralnoj Aziji, koji je u vreme trgovine na Putu Svile bio među najvećim i najmoćnijim gradovima čitavog regiona. Grad je star preko 2700 godina i nalazi se na listi Svetske kulturne baštine. Grad se obogatio zahvaljujući karavanima koji su noćili ovde na svaom putu ka Istoku ili Zapadu.

Ajdarkul – mesto u blizini istoimenog jezera, smeštenog u slanoj dolini pustinje Kizilkum. Pastiri, pustinja crvenog peska, jezero, jurte kao i tradicionalni život lokalnog stanovništva, glavna su obeležja ovog mesta.

Buhara je peti po veličini grad u Uzbekistanu a takođe jedan od najvećih i najstarijih gradova na čuvenom Putu Svile. Istorijski centar ovog mesta je stavljen na listu Svetske kulturne baštine. Osnovan je pre petog veka pre nove ere a dugo je bila pod Persijskim carstvom.

Hiva je stari grad koji je prvi put pomenut još u desetom veku i koji je bio velika raskrsnica karavana. Nekoliko lokaliteta nalazi se na listi Svetske baštine.

Taškent, glavni i najveći grad u Uzbekistanu ali i u čitavoj Centralnoj Aziji, star gotovo 2500 godina, svojevremeno nezavistan grad-država, deo ruske imperije a danas glavni grad, smešten na krajnjem severoistoku zemlje u blizini granice sa Kazahstanom. Grad je smešten na čuvenom „Putu svile” koji je povezivao Evropu sa dalekom Kinom. Bogato istorijsko nasleđe ali i moderna umetnost karakterišu ovaj grad kao i brojne crkve, džamije, živahni bazari i neverovatna kuhinja! Grad u kojem se krije najstariji Kuran na svetu!


Pošaljite upit


Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se 500€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, ostatak sume potrebno je isplatiti najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobijanje vize. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, 45 dana pre putovanja, dužni su da samo obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do mesec dana pred put.


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja