Sedef Travel > Aranžmani > SRBIJA > IZLETI PO SRBIJI > SUBOTICA I PALIĆ – JEDNODNEVNI IZLETI PO SRBIJI

Palić – Idealno mesto za izlet u Srbiji

 

Palićko jezero i istoimeno naselje nalaze se 8 kilometara istočno od Subotice, na samom severu Vojvodine. Ovo mesto, polako ali sigurno, postaje sve popularnija destinacija za izlete ili odmore u celoj zemlji.

Prema legendi, Palićevo (Palićko) jezero je nastalo od suza pastira Pavla koji je izgubio svoje stado i zato je voda slana. Prema drugoj priči, jezero je stvoreno iz drevnog Panonskog mora koje je nekada kupalo obale današnje Panonske nizije.

Jezero Palić pravo je mesto za sve koji žele ugodan odmor na jezeru, šetnje prirodom i dobru zabavu. Ovo je jedno od najposećenijih odredišta u Srbiji, pre svega zbog svoje lepote i raznolikih mogućnosti za odmor i opuštanje.

U neposrednoj blizini ovog mesta nalazi se grad Subotica koji važi za jedan od najlepših gradova u Srbiji. Tih i prijatan temperament ljudi će vas opustiti i prosto ćete morati uživati u svemu što ovaj deo Srbije ima da ponudi. Izvanredna kuhinja, čist i prelep ambijent Subotice su svakako stvari koje ne smete propustiti ako se nalazite na Paliću.

Tokom turističke sezone na jezeru temperatura vode je između 18 i 25 stepeni Celzijusa, što ga čini idealnim za beg od letnjih vrućina. Jezero je poznato po lekovitom blatu koje se u SPA centru koristi za oporavak i lečenje.

Na jezeru postoje 3 plaže sa tuševima sa toplom vodom. Obala jezera dugačka je 17 kilometara sa dugačkim promenadama i kapacitetima za ribolov ili posmatranje ptica.

Novi hoteli, restorani i manje vile koje okružuju jezero zajedno sa izvanrednim noćnim životom će sigurno ispuniti vasa očekivanja.

U letnjim mesecima, Palić je domaćin Evropskog filmskog festivala. Brojni reditelji, glumci I filmski kritičari se okupljaju ove u julu. Najnoviji filmovi u prijatnoj atmosferi doprinose ionako jedinstvenom karakteru ovog festivala koji je izuzetno posvećen evropskom filmu.

Najmlađe će posebno oduševiti obližnji zoološki vrt sa životinjama koje slobodno šetaju na ograđenim mestima parka umesto da su u kavezu. Čak i ako ne posetite zoološki vrt, flora i fauna ovg jezera će vas ostaviti bez daha.

U ovom zaštićenom parku, posetioci mogu doći da vide neke zaštićene vrste i retke prirodne lepote. Ovaj park je dom jednoj retkoj vrsti orhideja u narodu poznate kao močvarna orhideja.

Pored prelepe prirode, parkova, šetališta moći ćete da uživate i u sportskim aktivnostima. Odbojka na plaži, moderni košarkaški I teniski tereni kao i tereni za mali fudbal su deo ovog prelepog abmijenta.

Da li se još uvek pitate da li je izlet na Palićkom jezeru prava stvar za vas?

Polazak iz Beograda oko 8:00 h sa parkinga preko puta Sava Centra.

Vožnja preko Novog Sada do Subotice.

Odlazak u obilzak Subotice uz pratnju vodiča (Franjevačka crkva, Gradski muzej , Sinagoga, Gimnazija, Katedrala, Gradska kuća, Spomenik Caru Jovanu Nenadu, Gradska biblioteka, Narodno Pozorište, Rajhl Palata, Srpska pravoslavna crkva.)

Slobodno vreme.

Nastavak putovanja do Palićkog jezera. Na jezeru možete obići: Vodotoranj, Veliki park, Veliku terasu, Muzički paviljon, Spomen česmu, ženski štrand, Statu-u Lajoša Vermeša, ZOO vrt.
Fakultativni odlazak na ručak. Slobodno vreme do popodnevnih časova.

Polazak za Beograd.

Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.

PERIOD PUTOVANJA CENA PO OSOBI
19.07.2020 2490 RSD

U cenu aranžmana su uračunati:

– prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
– vodic ili pratilac tokom putovanja
– troškove organizacije i vođenje puta

U cenu aranžmana nisu uračunati:

– indvidualni troškovi
– obilazak Gradske kuće 150,00 dinara ( deca do 12 godina -100 din)
– ulaznica za ZOO vrt na Paliću ( pojedinacna 300 din, 10 osoba i više 200 din)
– fakultativni ručak

Uslovi placanja:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

 PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 35 PUTNIKA

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata…), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
  • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
  • Dva dana pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
  • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
  • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

 Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 osoba.

Minimum za realizaciju putovanja je 35 putnika.

Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

OPŠTE INFORMACIJE:

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 2700460 OD 01.01.2020. GODINE – ROK VAŽENJA 01.10.2020. GODINE, POLISA DUNAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 200000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

PUTNICI SE SAMI PRIJAVLJUJU NA RECEPCIJU HOTELA SA VAUCEROM DOBIJENIM OD STRANE AGENCIJE, O RASPODELI SOBA ODLUCUJE HOTELIJER NA RECEPCIJI PO DOLASKU I PRIJAVI GOSTA NA RECEPCIJI.

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE SEDEF TRAVEL DOO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA SEDEF TRAVEL, LICENCA OTP 353/2020

 

broj programa SRB- SUB I PALIC br 1 od 15.06.2020

 


Pošaljite upit


Uslovi placanja:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja