Sedef Travel > Aranžmani > ŠRI LANKA 2019.

TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, mirisi čaja i začina i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

1.dan (26.12.2018.) BEOGRAD–DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera u 10:00 časova. Poletanje za Dubai u 13:00 časova (let FZ746). Sletanje u 21:15 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ551). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.

2.dan (27.12.2018.) DUBAI-KOLOMBO-PINAVALA-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 05:25 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Poseta sirotištu slonova Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan (28.12.2018.) DAMBULA–SIGIIRIJA-POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao”. Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije”. Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (29.12.2018.) DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj. Večera. Noćenje.

 5.dan (30.12.2018.) KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Kraće sobodno vreme. Večera. Noćenje.

 6.dan (31.12.2018.) KENDI–HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Novogodišnja večera. Noćenje.

7-9.dan (01-03.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

10.dan (04.01.2019.) HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Kraće slobodno vreme. Polazak za Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah – četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vreme za kupovinu. Malo pre ponoći, kasni večernji transfer na aerodrom.

11.dan (05.01.2019.) KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD  Poletanje za Dubai u 01:50 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 12:15 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate)

 

 

 

Smeštaj Usluga Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu  

Cena važi:

3* i 4* Polupansion 1570 € 310 € cena do 30.09.2018.

(sa popustom od 80 €)

3* i 4* Polupansion 1650 € 310 € cena od 01.10.2018.

(redovna cena)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

First Minute cena sa popustom od 80 € važi za uplate do 30.09 2018. Ili do popune kapaciteta predvidjenih za First Minute ponudu i ne odnosi se na doplatu za jednokrevetnu sobu.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (80 usd), transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič).

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 170,19 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR 69,04YQ, EUR 16,00YR, EUR 0,98RF, EUR 0,22RS, EUR 4,48LG,  EUR 16,72RS, EUR 16,66F6, EUR 43,71LK,  EUR 2,38ZR) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu (u dinarima) najkasnije sedam dana pred put, fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 5 USD dnevno), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, kao ni međunarodno putno osiguranje.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 25. OKTOBAR 2018. ILI DO POPUNE MESTA

 

NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

 • Površina: 610km
 • Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka,  a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
 • Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
 • Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika
 • Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
 • Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
 • Verska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
 • Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju
 • Roming: obezbedjen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra. Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na telefon 011/ 2098-184.

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 160,989 LKR; 1EUR = 186,289 LKR

KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

 VAŽNE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj i redosled panoramskih razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložni su promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre puta (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Osiguranje od otkaza nije uračunato u cenu, ali se preporučuje.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
 • KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 • kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Smeštaj:

Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan     www.danawwaresort.com

Hotel se nalazi na pesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.

Kandy: Oak Ray Regency 3+* ili sličan                                        www.oakrayhotels.com/oak-ray-regency/

Hotel je okružen lepim zelenilom, ima besplatan wifi, restoran, biznis centar..  Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar. Nalazi se 1,3 km od Kraljevske botaničke bašte.

Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.com

Hotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe poseduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su nameštajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.

Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma


Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja