Sedef Travel > Aranžmani > SAN MARINO 6 DANA

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka. Smešten je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela činila je jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32000 stanovnika.

1.dan BEOGRAD…

Sastanak putnika na parkingu u 19:30h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 20:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.dan …RAVENA – RIMINI

Dolazak u Ravenu u prepodnevnim satima. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasledje mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Nastavak puta za Rimini. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIMINI – DEGUSTACIJA VINA – SAN MARINO – TRŽNI CENTAR – RIMINI

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do San Marina. Usputna poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predvidjena degustacija vina. Nastavak puta, po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)… Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak prema tržnom centru Le Befane, jednom od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Rimini. Noćenje.

4.dan RIMINI – GRADARA – URBINO – RIMINI

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet u Gradaru i Urbino. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav  prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i  u belom mermeru, u večnom zagrljaju-čuvena Rodenova skulptura “Poljubac”. Po dolasku šetnja gradom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema Urbinu, rodnom gradu čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku obilazak grada: Duždeva palata, Duomo, Trg Republike, rodna kuća i spomenik Rafaelu Santiju… Slobodno vreme. U večernjim satima povratak u Rimini. Noćenje.

5.dan RIMINI – FERARA – PADOVA…

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Ferari, gradu koji je okružen renesansnim zidinama iz XV i XVI veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice Deste. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Padovi, po dolasku šetnja gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv. Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piazza Erbe… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

6.dan …BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Cena aranžmana po osobi u evrima

Termin Hotel Usluga Cena aranžmana Doplata za 1/1
27.04. – 02.05.2018. Hotel 3* 3ND 135€ 40€
16.05. – 21.05.2018. Hotel 3* 3ND 129€ 40€
21.08. – 26.08.2018. Hotel 3* 3ND 149€ 40€

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA – 10€ (za realizaciju transfera potrebno je minimum 4 putnika).

 

U cenu putovanja je uračunato:

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi (sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja) u hotelu 3* u Riminiju ili okolini na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak-kontinentalni švedski sto), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča-pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

Dinarski deo aranžmana 1790 RSD po rezervaciji, obavezna boravišna taksa u Riminiju oko 1.5€ po osobi po danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

 

Fakultativni izleti:

-San Marino i tržni centar – 20€

-Gradara i Urbino – 20€

-ulaznica za zamak u Gradari – 6€

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 25 plativih putnika.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski-avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– čekovima građana do 6 mesečnih rata.

– platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

– kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

– Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.

– preko računa.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

– kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

– administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 40 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

 

Sedef Travel nastupa u ulozi posrednika. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Hotel Calypso 3* www.hotelcalypso.com, Hotel Bamby 3* www.hotelbamby.rn.it

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.

Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.

Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.


Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja