Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AZIJA / DALEKE DESTINACIJE > TAJLAND / DALEKE DESTINACIJE > PORODIČNO OSVAJANJE TAJLANDA

PORODIČNO OSVAJANJE TAJLANDA

12 DANA – BANGKOK I KRABI ILI SAMO UŽIVANJE NA KRABIJU

POLAZAK: 06.02.2019.

Putovanje na Tajland prilagođeno porodicama sa decom

Da li ste spremni za jedinstveno porodično iskustvo? Za porodično putovanje koje ćete rado pamtiti i kojeg ćete se rado sećati?

Vodimo Vas na Tajland, Krabi – rajsko mesto za decu svih uzrasta. Kajaking, thai ples, penjanje po stenama, hranjenje slonova, plivanje u čistoj i prozirnoj vodi, trčanje po širokim plažama i igranje u sitnom pesku je samo deo onoga što možete doživeti na Tajlandu.

Krabi je poznat po svojim divnim plažama i ostrvima koji ga okružuju i mesto gde se nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Ao Nang je jedna od najpoznatijih plaža na Krabiju, odakle je sve dostupno i gde pravo uživanje može da počne. To je ujedno i mesto gde ćemo biti smešteni na našoj jedinstvenoj porodičnoj avanturi i odakle ćemo se upoznati sa ovim divnim mestom, ali i njegovom okolinom. Na našem porodičnom putovanju posetićemo hram ušuškan u pećini i upoznati se sa kulturom ove zemlje, obići ćemo okolna ostrva i uživati u prirodi, kupati se u termalnim izvorima, družiti sa slonovima i ispuniti svaki dan nekom novom porodičnom avanturom.

Na našim putovanjima, a posebno na putovanjima namenjenim porodicama sa decom, želimo da omogućimo sticanje što više stvarnih iskustava kojih će se rado sećati. Sa stručnim i iskusnim licima osmislili smo poseban program aktivnosti namenjenih deci, a u skladu sa okruženjem u kome se nalazimo, kako bi vaši najmlađi potpuno doživeli mesto u kome se nalazimo, a kako bi roditelji mogli da se opuste i imaju malo vremena i za sebe. Igre u pesku, igre bez granica, sportski poligoni i Porodični dani u kojima će učestvovati i roditelji i deca, samo su deo onoga što vas očekuje na ovom nezaboravnom porodičnom putovanju. Aktivna deca su zdrava i srećna deca, a mi vam garantujemo da se na osmehu i zabavi neće štedeti.

U okviru naših posebno osmišljenih porodičnih putovanja koja su u potpunosti prilagođena deci, upustite se u nove avanture i steknite nove prijatelje!

Bangkok je glavni i najveći grad Kraljevine Tajland i jedan od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Nalazi se u Centralnoj regiji Tajlanda. Tajlanđani Bangkok skraćeno zovu Krungtep, što u prevodu znači “Grad anđela”, dok je svuda u svetu poznato internacionalno ime Bangkok.

Krabi je provincija koja se nalazi na jugozapadnoj obali Tajlanda, na Andamanskom moru. Prelepe peščane plaže sa belim peskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osećaj kao da se nalazite u raju. Svetski lanci hotela preovlađuju ovom regijom i svake godine sve više turista iz celogsveta željnih egzotike dolaze baš ovde.

PROGRAM 1.   BANGKOK + KRABI

Dan 1 (06.02): Sastanak na aerodromu ”Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02): Sletanje u Bangkok u 06:55h. Transfer do smeštaja. Bangkok – “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Grad nalik Njujorku, upakovan u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Veče provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera za pogledom na nepregledna svetla Bangkoka. Zabava i osmesi. Noćenje.

Dan 3 (08.02): Dan rezervisan za fakultativni izlet – razlgedanje grada – Kraljevska Palata čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Čakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smešten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Na kraju obilazimo Jim Thompson House –  kompleks koji se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovog drveta, čiji su delovi dovoženi iz različitih delova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično i odiše duhom i tradicijom Tajlanda.  Kućice su okružene baštom i predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka. Noćenje.

Dan 4 (09.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog izleta, odlazak u Dream World zabavni park. U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen beg od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu sa prelepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roler kosterima, vrteškama i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama. Povratak u smeštaj.Noćenje.

Dan 5 (10.02): Transfer do aerodorma. Let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smeštaja. Smešteni smo na plaži Ao Nang. Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 6 (11.02): Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kome je sniman film ”Plaža”. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo lepotu prirode oko nas…  Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme.  Noćenje.

Dan 7 (12.02): Fakultativni izlet – poseta rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživaćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Povratak u smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.

Dan 8 (13.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na 4 ostrva. Na ovom izletu posećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 9 (14.02): Dan rezervisan za fakultativni izlet gde obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emrald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom nasleđu Tajlanda. Uživamo u najlepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svraćamo da se osvežimo i okupamo u nekom od dva prirodna bazena u među stenama. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 10 (15.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog izleta, idemo u pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posetićemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stene, viseće mostove,…). Zabava za celu porodicu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 11 (16.02): Izlazak iz soba. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Konekcija i let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vreme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.

PROGRAM 2.   KRABI

Dan 1 (06.02): Sastanak na aerodromu ”Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02): Sletanje u Bangkok u 06:55h i presedanje na let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smeštaja. Smešteni smo na plaži Ao NangUpoznajemo se sa ovim neobičnim mestom. Noćenje.

Dan 3 (08.02): Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 4 (09.02): Fakultativni izlet na ostrvo Pi Pi (Koh Phi Phi), na kome je sniman film ”Plaža”. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaliva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja, upijamo lepotu prirode oko nas…  Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme.  Noćenje.

Dan 5 (10.02): Fakultativni izlet – poseta rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživaćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Povratak u smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 (11.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na 4 ostrva. Na ovom izletu posećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 7 (12.02): Dan rezervisan za fakultativni izlet gde obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emrald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom nasleđu Tajlanda. Uživamo u najlepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svraćamo da se osvežimo i okupamo u nekom od dva prirodna bazena u među stenama. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 8 (13.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog izleta – idemo u pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posetićemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stene, viseće mostove,…). Zabava za celu porodicu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 9-10 (14-15.02): Slobodani dani koji možemo provesti na Railay plaži ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike da posetimo. Za one koji su radije za dodatne aktivnosti, mogućnost organizovanja nekih od fakultativnih izleta (Krabi town, Monkey trail). 2 noćenja.

Dan 11 (16.02): Izlazak iz soba. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Konekcija i let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vreme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.

TAJLAND

1. OPŠTI PODACI O ZEMLJI

Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (deo Indijskog okeana), a na jugoistoku na Tajlandski zaliv (deo Južnog kineskog mora). Graniči se na zapadu sa Mjanmarom (Burmom), na severu i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom.

Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svetu;

Broj stanovnika: 67, 97 miliona stanovnika

Glavni grad: Bangkok ( 9,27 miliona stanovnika)

Nacionalnost: Tajlanđani (95.9%), manje etničke grupe: Burmanci 2%, ostali 1,3%;

Zvanični jezik: thai; engleski je drugi po važnosti i stepenu korišćenja;

Veroispovest: budizam (93.6% budista, 4.5% muslimana, 1.2% hrišćana)

2. VIZA​

Za državljane Republike Srbije i Republike Hrvatske neophodna je viza za posetu i boravak u Kraljevini Tajland. Dokumentacija koja je potrebna za viziranje:

 • pasoš (koji važi 6 meseci nakon planiranog ulaska na Tajland)
 • jedna fotografija (format za pasoš ili ličnu kartu)
 • fotokopija prve strane pasoša
 • kopija rezervisane ili kupljene avio karte
 • popunjen formular koji dobijate u našoj agenciji
 • Cena vize za Tajland sa jednim ulaskom je 3600 dinara + 600 dinara usluga viziranja.
 • Viza se radi mesec dana pred put, kada dobijate sve informacije od strane agencije.

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unapred u odnosu na Srbiju.

4. KLIMA

U Tajlandu preovladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine maja do oktobra, dok je suva sezona u periodu od novembra do aprila. Temperatura je letnja (visoka) tokom cele godine. Registrovane temperature kreću se između najniže 20°C i najviše 38°C. Zbog visoke vlažnosti vazduha niže temperature se teško podnose. Na severu je vlažnost vazduha značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između maja i jula (izuzev na jugu) signalizuju dolazak kišne sezone (ruedu fon). Ona traje do oktobra i oblaci redukuju temperaturu. Vlažnost vazduha u to vreme je visoka. Novembar i december označavaju dolazak suve sezone i noćne temperature u predelima se velikom nadmorskom visinom mogu povremeno da padnu do nivoa blagog mraza. Temperature počinju da se penju u januaru, kada mogu dostići i 40°C.

5. HRANA I PIĆE ​

Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno pirinča, ribe, nudli, piletine, voća i povrća. Tai kuhinja spada među najbolje kuhinje sveta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog uticaja. Obeležja te egzotične kuhinje su čili papričice, beli luk, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti kari – crveni, zeleni i žuti – mašaman kari, ali i kombinacija prinča, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai – jelo od pirinčanih nudli, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne supe, uprženi pirinać sa dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Ako ne jedete ljuto naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih,  najukusnija, a postoji veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.

Sveže voće i ceđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa slatkim pirinčem) i Roti – vrsta palačinke.

Bitno je napomenuti da obavezno treba piti flaširanu vodu!

6. ZDRAVLJE

Vakcinacija nije obavezna. Naši putnici individualno odlučuju da li žele da se vakcinišu ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i proveriti. Poželjno je poneti lekove za stomak (probiotike), ferveks ili neke lekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se moze kupiti i u apotekama tamo. Takođe, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:
– Bumrungrad  International Hospital u Bangkoku (tel. +662 667 1000 www.bumrungrad.com)
– Phuket International Hospital (+6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th)

7. OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali je preporučljivo. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana pred put – UNIQA osiguranje, za cenu/osiguranu sumu/broj dana, pozovite agenciju.

8. SIGURNOST I BEZBEDNOST

Na Tajlandu je 01. aprila 2015. godine ukinuto vanredno stanje. Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u poseti Tajlandu, se savetuje da budu oprezni. Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.

9. ODEĆA

Spakujte što manje stvari! Svuda mozete oprati veš. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 evro po kilogramu, veš bude gotov, lepo opran i složen. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Obavezno poneti i  duks ili neku laganu jaknu i neke duge nogavice za sever, kada budete išli u Čang Mai, pošto uveče bude hladnije. Ponesite neke udobne patike za treking. Kod obilaska kulturno – istorijskih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakovanja. Ako bilo šta zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate da kupite.

10. LOKALNA VALUTA

Što se novca tiče, odnos dolara i evra na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas. Nema potrebe menjatI novac pre polaska na put. Takođe, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati da menjate novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandski bat (THB) i trenutni odnos evra i bata je oko 1EUR=38 THB , i dolara i bata je 1USD= 35 THB.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI

Bankarski sistem je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankiomate naći na svakom koraku. Provizija korićenja bankomata se kreće oko 180 – 200 BHT (6 evra), ali za tačnu visinu provizije bi trebalo da proverite sa matičnom bankom. Naša preporuka je da ponesete gotovinu. Korišćenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema sa blokiranjem kartice. Menjačnice takođe imate na svakom koraku, dostupne tokom celog dana.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcionišu na Tajlandu, a svakako možete kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smeštajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt sa porodicom i prijateljima.

13. TOPLA PREPORUKA

U poslednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji veruju u alternativnu medicinu. Zato možete posetiti neki od mnogih spa centara, pohađati kurs meditacije i naučiti vaš um i telo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u celom svetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cenama.

Polazak:  06.02.2019.

U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin ► 06.02.2019.
First minute cena: 1250€
Regularna cena: 1350€

** First minute cena važi za prijave do 06.12.2018. Nakon ovih datuma važe regularne cene aranžmana.

CENE ZA DECU:

Termin ► 06.02.2019.
Dete do 2 godine uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima) 100 €
Dete od 2 do 4 godina uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima) 750 €
Dete od 2 do 12 godina  uz 2 odrasle osobe  (sopstveni ležaj) 890 €
Dete od 2 do 12 godina  uz 1 odraslu osobu  (sopstveni ležaj) 1150 €

 

 

 

 

 

 

 

 

**Za porodice sa više članova, cene na upit.

DOPLATA ZA BLUESOTEL KRABI (PROGRAM BANGKOK+KRABI)
Usluga ► Polupansion Pun pansion
Odrasli 85 € 170 €
Deca 4-12 godina 45 € 85 €
Deca do 4 godine * BESPLATNO BESPLATNO

*Roditelji (2 odrasle osobe) koji doplaćuju za polupansion ili punpansion imaju pravo na istu uslugu besplatno za najviše dvoje dece do 4 godine starosti.

DOPLATA ZA BLUESOTEL KRABI (PROGRAM KRABI)
Usluga ► Polu pansion Pun pansion
Odrasli 125 € 250 €
Deca 4-12 godina 65 € 130 €
Deca do 4 godine * BESPLATNO BESPLATNO

*Roditelji (2 odrasle osobe) koji doplaćuju za polupansion ili punpansion imaju pravo na istu uslugu besplatno za najviše dvoje dece do 4 godine starosti.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd –Bangkok – Krabi – Beograd ili Beograd – Krabi – Beograd
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Bangkoku za program 1.
 • Smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ao Nangu za program 1.
 • Smeštaj na bazi 9 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Ao Nangu za program 2.
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Vizu za Tajland sa jednim ulaskom (3600 dinara) i uslugu viziranja (600 dinara)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme putovanja

BANGKOK:

 • OBILAZAK BANGKOKA (Bangkok City tour)

Dan rezervisan za fakultativno razlgedanje grada – Kraljevska Palata čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Čakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smešten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Na kraju obilazimo Jim Thompson House –  kompleks koji se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovog drveta, čiji su delovi dovoženi iz različitih delova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično i odiše duhom i tradicijom Tajlanda.  Kućice su okružene baštom i predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka.

 • BANGKOK – Dream World zabavni park. U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen beg od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu sa prelepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roler kosterima, vrteškama i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama.

KRABI:

 • PI PI OSTRVA (Koh Phi Phi)

Polazak u jutarnjim časovima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Stižemo na arhipelag ostrva Pi Pi, na kojima je sniman film ,,Plaža”. Obilazimo Maya zaliv (Maya bay), dragulj i simbol ovih ostrva i svraćamo da vidimo Pilej lagunu (Pileh lagoon), tj.mesto odakle je Leonardo Dikaprio skočio u more u samom filmu. Dolazimo na Ostrvo bambusa (Bamboo island) i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach, gde postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vreme za snorkling u prozirnoj vodi sa ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Pi Pi Don-u (Phi Phi Don) i povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

 • ČETIRI OSTRVA

U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Obilazimo ostrva koja se nalaze u neposrednoj blizini Krabija i omiljena su među posetiocima ove regije.

Polazak u jutarnjim časovima i dolazak na Koh Gai, ostrvo poznatije kao Pileće ostrvo (Chicken island) zbog svog interesantnog oblika. Uživamo u magičnom prelivanju zelene i plave boje mora. Potom krećemo ka ostrvima Poda i Tub, gde ćemo imati kupanje i snorkling. Ostrvo Ko Poda je peščanim sprudom spojeno sa ostrvcetom Ko Mor i ta staza se na tajlandskom naziva ,,Thaleh waek”, tj. ,,Odvojeno more’’. Pauza za piknik ručak na jednom od ova dva ostrva. Nakon ručka odlazimo na kupanje do Pećine falusa (Phranang cave). Sakrivena među oštrim visokim stenama i ušuškana na kraju plaže Railay, nalazi se Princezina pećina, tj. Pećina falusa, u kojoj su se još od davnina ribari poklanjali boginji Šiva, dok danas tu dolaze devojke kako bi poželele sreću u ljubavi. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

 • TEMPLE CAVE, EMERALD POOL I HOT SPRINGS

Transfer do Temple cave-a (Wat Tham Suea) i avanturističko penjanje uz 1237 stepenika do vrha planine Kao Panom (Khao Phanom). Legenda kaže da je ovde nekada živeo veliki tigar, čije je otiske šapa pronašao i monah Ajahn Jumnean, osnivač ovog hrama i predstavnik vipasana meditacije. Ovo mistično sveto mesto okružuje gusta vegetacija, džungla i mnoštvo majmuna koji nam presreću put. Na samom vrhu se nalazi 99 metara visoka statua Bude i otisak stopala Bude. Slušamo priče o budizmu i kulturnom nasleđu Tajlanda. Pred nama se pruža pogled na celu provinciju Krabi. Nakon obilaska Temple cave-a vožnja do  Smaragdnog bazena (Emerald pool).  Rezervat prirode Khao Phra Bang u svojoj dubokoj šumi krije najlepše slatkovodno jezero na čitavom Krabiju. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Za kraj ovog aktivnog dana ostavljamo prirodni spa – Vrele izvore (Hot springs). Priroda je kao iz bajke izvajala kaskade sa vulkanskom podlogom iz kojih bez prestanka izvire topla termalna voda (35-50°) koja je obogaćena solima i mineralima. Povratak u smeštaj u popodnevnim časovima.

 • DRUŽENJE SA SLONOVIMA

Transfer u jutarnjim časovima do mesta u džungli gde se nalaze slonovi. Provodimo dan igrajući se sa slonovima. Hranićemo ih bananama i šećernom trskom, uživaćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove važi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra…).

 • AVANTURA PARK

Dan drugačiji od ostalih, prevaziđite strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja.   Posetićemo avantura park koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stene, viseće mostove,…). Zabava za celu porodicu.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi odminumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

* Ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Primeri smeštaja:

Hotel Furama Silom 4*u Bangkoku je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni TWC. Hotel poseduje otvoreni bazen. Besplatni WI FI je na usluzi gostima hotela. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto). https://www.furama.com/silom/

Bluesotel Krabi je hotel sa 4* koji se nalazi na 5 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana, poseduje flat TV, mini bar, sef, fen i TWC. Besplatan Wi FI je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), polupansiona i punog pansiona. Besplatan Wi FI je dostupan gostima hotela. https://www.bluesotelkrabi.com/


Pošaljite upit


Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja