Sedef Travel > Aranžmani > KINA – PEKING I ŠANGAJ

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta…Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak: 26. decembar 2018. / Povratak: 04. januar 2019.

FIRST MINUT POPUST OD 70 PO OSOBI ZA UPLATE DO 14. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENI ZA FIST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

1.dan (26.12.2018.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki u 09:35 časova. Poletanje za Dohu u 11:35 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:40 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (27.12.2018.) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 02:00 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (28.12.2018.) PEKING BADALING PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hramaneba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (29.12.2018.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (30.12.2018.) PEKING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.

6.dan (31.12.2018.) PEKING ŠANGAJ Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju  i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Uveče fakultativni doček Nove godine. Noćenje.

7.dan (01.01.2019.) ŠANGAJ SUDŽOU ŠANGAJ  Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.

8.dan (02.01.2019.) ŠANGAJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.

9.dan (03.01.2019.) ŠANGAJ DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.

10.dan (04.01.2019.) DOHA BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:45 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:35 časova.

Polazak Smeštaj i usluga Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Cena važi do
26.12.2018. 4*, Prema programu 990 € 260 € Do 14.10.2018.

(cena sa popustom)

26.12.2018. 4*, Prema programu 1060 € 260 € Od 15.10.2018.

(redovna cena)

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–druga klasa), smeštaj (7 noćenja ) u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu – Jianguo Hotel, u Šangaju  sa 4* – Hotel Grand Mercure Baolong, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 283,65 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 222.00 YQ, i refundabilnih  EUR 10.16YR, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 16.78G4, EUR 0.86PZ, EUR 11.45CN) – (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

 • KLIMA: je izrazito kontinentalna. Zime su suve i hladne sa veoma retkim snežnim padavinama. Prosečne temperature se kreću od – 70C do +40
 • VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1 USD =69818 CNY 1 EUR = 7.78879 CNY
 • VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 • Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Napuštanjesobajedo12:00časovanadanizlaskaizhotela.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
 • KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Visa, Dina, Master).
 • preko racuna

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 01. oktobar 2018.

Hotel u Pekingu: Jianguo Hotel 4* http://www.hoteljianguo.com/en/     ili sličan

Hotel se nalazi na minut hoda od metro stanice Yonganli (linija 1) od koje se lako stiže do glavnih atrakcija Pekinga, uklučujući Trg Tjenanmen, Zabranjeni grad i pešačke ulice Vangfuđing. Popularni tržni centar Silk Market se nalazi na oko 300 metara od  hotela. Klimatizovane sobe su moderno opremljene sa prostorom za sedenje, LCD TV, sefom, mini barom, sopstvenim kupatilom. Hotel nudi besplatan bežični internet, fitnes centar i 6 restorana i barova.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com   ili sličan

Hotel se nalazi na severoistoku Šangaja, na oko 9 km od šoping zone Nanđing. Metro linija se nalazi na oko 15 minuta pešice od hotela.  Hotel ima ukupno 372 sobe koje su klimatizovane i opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara.


Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja