Sedef Travel > Aranžmani > MEKSIKO 2019.

VELIKA MEKSIČKA TURA I ODMOR U KANKUNU

Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Kankun – je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.

1.dan (28.12.2018.) BEOGRAD–BUDIMPEŠTA-MEKSIKO SITI Sastanak putnika sa predstavnikom agencije 27.12. oko ponoći na parkingu bloka 42 na Novom Beogradu, preko puta Buvlje pijace (ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom vremenu sastanka i polaska. Polazak autobusom za Budimpeštu (aerodrom). Poletanje za Pariz u 06:00 (Let AF 1695). Sletanje u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 11:00 časova (Let AF 178). Sletanje u 16:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2.dan (29.12.2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.

3.dan (30.12. 2018.) MEKSIKO SITI Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, “puta mrtvih” i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

4.dan (31.12.2018.) MEKSIKO SITI – PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos” i “talavere” (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Razgledanje obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan (01.01.2019.) PUEBLA – VERAKRUS Doručak. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (02.01.2019.) VERAKRUS – KATEMAKO – VILJAERMOSA Doručak. Nastavak putovanja ka Viljaermosi. Tokom puta poseta živopisnog mesta Katemako na obali istoimenog jezera. U ranim večernjim časovima dolazak u Viljaermosu (Tabasko). Smeštaj u hotelu. Noćenje.

7.dan (03.01.2019.) VILJAERMOSA – KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Obilazak parka – muzeja La Venta, gde se na otvorenom čuva arheološko nasledje Olmeka. Nastavak putovanja do mesta Čiapa de Korso, starog, vrlo živopisnog gradića, na reci Grihalva. Mesto je poznato po lepim suvenirima. Nastavak za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

8.dan (04.01.2019.) SAN KRISOBAL DE LAS CASAS  Doručak.  Obilazak San Kristobal de las Kasasa. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nakon obilaska San Kristobala, nastavak upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan (05.01.2019.) SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS – AGVA ASUL – PALENKE – KAMPEČE Doručak. i nastavak putovanja do čudesnih tirkiznih vodopada Agva Asul koji se spuštaju preko belih, krečnjačkih stena u džungli Čiapasa. Odlazak za Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

10.dan (06.01.2019.) PALENKE – KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.

11.dan (07.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL – MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

12.dan (08.01.2019.) MERIDA – ČIČEN ICA – KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

13-15.dan (09-11.01.2019.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

16.dan (12.01.2019.) KANKUN – PARIZ Doručak. Kreće vreme za odmor i kupanje. Odlazak na aerodrom. Poletanje za Pariz u 19.35 (let AF 651). Obroci u avionu.

17.dan (13.01.2019.) PARIZ – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD Sletanje u Pariz u 11.00 časova. Nastavak putovanja za Budimpeštu u 12:50 časova (let AF 1294). Sletanje u 15.00 časova. Polazak autobusom za Beograd. Dolazak u večernjim časovima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Smeštaj Usluga Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za jednokrevetnu sobu  

Cena važi:

Tura: 4*

Kankun: 5*

Tura:noćenje+doručak

Kankun: All Inclusive

2990 € 610 € cena do 07.10.2018.

(sa popustom od 100 €)

Tura: 4*

Kankun: 5*

Tura:noćenje+doručak

Kankun: All Inclusive

3090 € 610 € cena od 08.10.2018.

(redovna cena)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama: Budimpešta-Pariz-Meksiko Siti, Kankun-Pariz-Budimpešta, autobuski transfer do Budimpešte, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, obilaske, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, usluge lokalnog vodiča na destinaciji i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio takse 326,52 evra

(FESE:6.41eur,FRSE:3.96eur,FRTI:16.3eur,HUAE:24.87eur,QXAP:30.2506eur,UKTO:20.94eur,XDAP:27.2eur, YRVB:201.0eur) u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja, u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), fakultativni izleti, troškovi viziranja (10 evra po osobi), medjunarodno putno osiguranje, lokalne takse (ako postoje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne), kao i dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji.

  VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 05.NOVEMBAR 2018. ILI DO POPUNE MESTA

 Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim     partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

 Vize:

Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, koja je za naše državljane besplatna. Usluga viziranja je 10 evra. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

 • VALUTA: Meksiko – meksički peso 1USD = 18,83 MXN; 1EUR = 22,01 MXN;
 • KLIMA:

 Većina mesta je na 1000 – 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 – 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun – pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
 • Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Ukoliko grupa ima manje od 15 putnika, cena je podložna promeni (putovanje se može realizovati uz saglasnost prijavljenih putnika).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Osiguranje od otkaza putovanja takodje nije uračunato u cenu, a preporučuje se.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
 • KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 • kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Smeštaj (lokalna kategorizacija):

 Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan  http://www.plazaflorencia.com.mx/

Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i istorijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar  itd.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). sličan                                                Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.

Viljaermosa: Hotel Viva Villahermosa 4*li sličan https://www.hotelviva.com.mx/

Smešten u hotelskoj zoni Viljaermose, u neposrednoj blizini komercijalnog centra ,hotel se nalazi u blizini parka La Venta i zoološkog partka Yumka. Hotel ima otvoreni bazen, 3 bara, fitnes centar, a gostima je na raspolaganju wifi.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u istorijskom delu grada. Ima lepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan  http://www.hotelesvillamercedes.com/english/

Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom,  raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom  salom, prodavnicom suvenira… wifi  je dostupan u lobiju; sobe  imaju stelitsku tv.

Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php

Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u delu grada gde je mnoštvo restorana i noćnih klubova…

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan   http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html

Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo…


Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja