Sedef Travel > Aranžmani > NOVA GODINA > Daleke Destinacije Nova Godina > Kolumbija 14 dana NG

Bogota, Medeljin, Santa Marta i Kartahena

Uputite se sa nama na ovo neverovatno i jedinstveno novogodišnje putovanje u zemlju kafe! Nekada je Kolumbija bila poznata kao zemlja Pabla Eskobara, a danas ova zemlja privlači veliki broj turista što zbog svog raznovrsnog biodiverziteta, prelepih plaža ili interesantnih gradova. Na ovom prostoru su nekada živeli starosedeoci poznatiji kao Muizika, a danas u Kolumbiji živi 800.000 starosedeoca iz 90 različitih plemena. Posetićemo Bogotu – glavni i najveći grad Kolumbije, smešten na 2600 metara, a jedna od omiljenih rečenica stanovnika Bogote je da su “2600 metara bliži zvezdama od drugih”. Nakon toga idemo u drugi najveći grad u Kolumbiji – Medeljin. Nekada je Medeljin bio poznat isključivo po Pablo Eskobaru „kralju droge“ koji je ovde živeo. Za to vreme Medeljin je bio mesto večne borbe između kartela i nosio je reputaciju „ozloglašenog grada“ ali je sada ovaj grad prava urbana prestonica koja promoviše kulturu i modernu umetnost! Naime u ovom gradu naići ćete na izložbu skulptura na otvorenom čuvenog umetnika Botera, ali i na čitave kvartove sa prelepim grafitima. Imaćemo priliku da kroz fakultativni izlet posetimo jednu od jedinstvenih atrakcija u Kolumbiji – stenu El Penjon de Guatape. Ova džinovska monolitska stena u sred ravnih krajeva izlgleda kao „zašivena“, a u stvari su to cik-cak stepenice koje vode do samog vrha. Ako ih savladate pružiće vam se neverovatan pogled na jezera i ostrvca Guatape. Sledeća stanica je Kartahena – jedan od najlepših kolonijalnih gradova koji možete posetiti u Latinskoj Americi. Ovaj grad čiji je pun naziv Kartagena de Indias je osnovan još davne 1533. godine i nekada je pored Havane bio najznačajniji grad u „Novom svetu“. Danas ovaj grad upravo zbog svojih prelepih zgrada u šarenim bojama, kaldrmastih ulica i salsa ritmova privlači najveći broj turista u Kolumbiji. Santa Marta je najstariji južnoamerički grad i drugi po važnosti na kolumbijskoj karipskoj obali. Osnovao ga je španski istraživač Rodrigo de Bastidas 1525. godine kao prvi grad u tadašnjoj Kolumbiji. Grad je poznat po proizvodnji banana kao i po izuzetno lepim plažama. Iz Santa Marte imamo priliku da posetimo dragulj ovog kraja, Nacionalni park Tajrona, kao i rezervat prirode Taironaka i obližnje ribarsko selo Taganga, gde ćemo uživati u peščanim plažama i kristalno plavom moru.

Plan i program puta:

1.dan(24.12.2019): Okuplajnje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda za Bogotu sa presedanjem.

2.dan(25.12.2019): Dolazak u Bogotu u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel.  Fakultativni izlet obilaska Bogote, španskog kolonijalnog grada koji je prestonica Kolumbije.  Ovaj grad je kombinacija moderne arhitekture i kolonijalne zaostavštine Španaca, sa velikim trgovima i katedralama. Obićićemo stari grad poznatiji pod imenom La Candelaria, na čijem je trgu Chorro de Quevedo po predanju osnovana Bogota u XVI veku. Takođe posetićemo i Trg Bolivar, sa glavnom gradskom katedralom i nacionalnim parlamentom i Muzej Zlata, koji poseduje najveću kolekciju predmeta zlata iz pre-španskog perioda, potom i otići žičarom na brdo Monserat odakle se pruža najbolji pogled na Bogotu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

3.dan(26.12.2019): Let za Medeljin (Medellin), grad „večnog proleća“. Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet obilaska Medeljina, drugog najvećeg grada u Kolumbiji, koji je nekada bio poznat kao grad Pabla Eskobara, a danas je urbano središte čitave zemlje. Istražujemo centar Medeljina, pun istorije i raspevanih nota tradicionalne guaska (guasca) muzike koju sviraju muzičari u parku Berio. Odlazimo do trga Botero po kojem je Medeljin postao poznat. Tu se nalaze čuvene figure pozantog likovnog umetnika Fernanda Botera. Posetićemo i Botaničku baštu i muzej “Casa de la memoria”. Zatim žičarom idemo do brda Santo Domingo odakle počinjemo takozvanu Graffiti turu, koja nas uči o borbi lokalnog stanovništva za boljim životom. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4.dan(27.12.2019): Fakultativni izlet Guatape i El Penon. Nova prilika da se upoznamo sa prirodnim lepotama Kolumbije, obilazak jezera i čuvenu stenu El Penon! Ova stena se nalazi na ivici jezera i ako ste dovoljno hrabri možete se preko 700 stepenica popeti na njen vrh i uživati u pogledu na dolinu… Takođe obilazimo i selo Guatape koji nazivaju najšarenijim selom u Kolumbiji, sa puno šarenih kuća u kolonijalnom sitilu, uskim uličicama i suvenirnicama. Povratak u Medeljin. Noćenje.

5.dan(28.12.2019): Fakultativni izlet na hacijende kafe (coffee tour). Odlazak na porodična imanja gde ćemo od odmaćina imati priliku da čujemo sve o nadaleko poznatoj kolumbijskoj kafi. Saznaćemo kako se vrši ceo proces od branja do trenutka kada ovaj napitak završi u vašoj šoljici. Nakon dana provedenog na autentičnoj hacijendi i odmarau ruralnim predelima magične Kolumbije povratak u smeštaj. Noćenje.

6.dan(29.12.2019): Let za Santa Martu (Santa Marta). Iz Santa Marte možemo otići na fakultativni izlet put Tagange. Taganga je malo ribarsko mesto na obalama Kariba. Pravimo predah od obilazaka i uživamo u kupanju u Karipskom moru. Probamo svežu ribu u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

7.dan(30.12.2019): Fakultativni izlet u Nacionalni park Tajrona. Ovaj Nacionalni park je magična kombinacija belih plaža, koralnih grebena i divlje džungle koju ukružuje najveći planinski venac uz obalu – Sierra Nevada de Santa Marta. Pešačimo kroz prelepu prirodu Kolumbije i odlazimo do plaže Kristal gde imamo priliku da se kupamo i uživamo u prelepom moru. Povratak u Santa Martu. Noćenje.

8.dan(31.12.2019): Dan rezervisan za odmor i uživanje ili za fakultativni izlet u Taironaku gde ćemo posetiti i vodopad Valensija. Prvo nas očekuje lakši hiking stazom okruženom florom i faune regiona, nakon kojeg dolazimo do samog vodopada Valensija, gde imamo priliku da se kupamo i uživamo u prirodi. Taironaka predstavlja autentični prirodni raj koji se nalazi na obalama reke Don Diego i u podnožju Siera Nevade de Santa Marte. Upoznaćemo puteve i okruženje nekada velike Tairona civilizacije. Danas ovaj prirodni rezervat oduševljava svoje posetioce fascinantnim pejzažima i kristalno čistim vodama. Nakon vožnje karipskom obalom putovanje nastavljamo sve do samo rezervata gde ćemo biti počasćenim tradicionalnim pataconesom i aguapanelom. Potom ćemo posetiti stare prirodne terase i vidikovce ove zanimljive prehispanske civilizacije. Nakon toga sledi i relaksirajuće kupanje u Don Diego reci. Povratak u Santa Martu. Spremanje za doček Nove godine. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

9.dan(01.01.2020): Transfer do Kartahene (Cartagena), najposećeniji i najlepši grad u Kolumbiji. Fakultativni izlet – obilazak Kartahene odnosno starog grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Stari grad je najelpši biser kolonijalne arhitekture u Kolumbiji- kamene ulice i  zgrade stare preko 300 godina u najrazličitijim bojama. Uveče plešemo merenge, kolumbijski ples na nekim od trgova starog grada! Noćenje.

10.dan(02.01.2020: Fakultativni izlet – ostrva Rosario. Odlazak na Islas de Rosario. Još jedan dan za uživanje na karipskom moru i prelepim peščanim plažama! Tirkizno more i beli pesak pod našim prstima. U slobodno vreme možete posetiti Akvarijum ili iskoristiti ga za snorkling na arhipelagu koga čini 27 koralnih ostrva. Prilika za opustanje uz masažu i sveže sokove i koktele. Noćenje.

11.dan(03.01.2020): Slobodan dan u Kartaheni i mogućnost za potpuno opuštanje u najživopisnijem gradu južnoameričkog kontinenta. Noćenje.

12.dan(04.01.2020): Napuštanje smeštaja. Let za Bogotu. Provodimo još jednu noć u glavnom gradu Kolumbije. Noćenje.

13.dan(05.01.2020): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma u Bogoti. Let za Beograd sa presedanjem.

14.dan(06.01.2020): Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polazak: 24.12.2019.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

TERMIN 24.12.2019 – 06.01.2020
FIRST MINUTE CENA 1890€
REGULARNA CENA 1990€

First minute cena za prijave do 24.09.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Bogota, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Bogota – Medeljin, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Medeljin – Santa Marta, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kartahena – Bogota, u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Bogota – Beograd, u ekonomskoj klasi
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) prema planu i programu puta (2 noći u Bogoti, 3 noći u Medeljinu, 3 noći u Santa Marti, 3 noći u Kartaheni)
 • Lokalne transfere prema planu i programu puta, između aerodroma i smeštaja i između gradova
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji) – Uniqa, do 15.000 eur, standard, od 19 do 70 godina, za 14 dana – 1.226 RSD, cenovnik od 10.05.2019.
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

BOGOTA:

 • Bogota City tour – Obilazimo istorijski centar grada. Prva stanica će biti na Plaza de Bolivar gde ćemo šetati ulicama i videte važne gradske zgrade, kao što je Nacionalni Kapitol, koji je centar zakonodavnog života zemlje; Casa de los Comuneros; Casa de Narino, koja predstavlja predsedničku kuću; i muzej crkve Santa Klara. Obilazak uključuje posetu Muzeju zlata, u kojem se nalazi oko 34.000 komada metala različitih hispanskih kultura i poseta Muzeju Kuinta de Bolivar, odnosno kuće gde je živeo Simon Bolivar, južnoamerički revolucionarni vođa. Cena izleta uključuje lokalnog vodiča i ulaznice za muzeje.
  Cena izleta: 35 eur

 

MEDELJIN:

 • Medeljin City tour – Idemo na celodnevnu panoramsku gradsku turu gde ćemo posetiti najatraktivnija mesta u Medeljinu kao što su Pueblito Paisa, Park skulptura i Muzej Antiokuia; tamo se nalaze najvažnija dela kolumbijskog umetnika Fernanda Botera. Onda ćemo posetiti Botaničku baštu sa Izložbom orhideja i Muzej “Casa de la Memoria” mesto posvećeno procesu promena kroz istoriju Medeljina i Kolumbije. Zatim ćemo imati ručak i na kraju posećujemo popularno naselje “Comuna 13”, mesto gde ćemo naučiti kako su ulični umetnici ovog kraja stvorili grafite da bi ispričali priče o nadi dok tragaju za boljim uslovima života za zajednicu uprkos svim nedaćama. Cena izleta uključuje: posetu Pueblito Paisi, karte za muzeje, ručak, kartu za metro i žičaru, Graffiti turu.
  Cena izleta: 110 eur
 • Guatape i El Peñol – Da bi smo se udaljili od gradske vreve odlazimo u mirni i živopisni Guatape! Ovaj šarmanti grad jedan je od najfotogenijčnijig gradića u Kolumbiji. Proći ćemo kroz gradove Marinilja, gde ćemo naći kolonijalne zgrade i osetiti strastvenu religioznu tradiciju ovog kraja; novi El Penjol, opštinu koja je zamenila stari El Penjol koji je bio poplavljen da bi se izgradio rezervoar El Penjol – Guatape krajem sedamdesetih i Guatape. Ono što je karakteristično za Guatape jeste da su donji delovi kuća oslikani različitim detaljima a fasade su u jakim bojama što ovaj gradić čini jednim veselim i opuštenim mestom. Takođe ono što je glavna atrakcija čitavog regiona jeste i Piedra del Peñol – stena El Penjol do čijeg vrha vas vodi 740 stepenika! Sa vrha možete uživati u neverovatnom pogledu na okolna jezera i čitav region! Penjanje na stenu je opciono. Cena izleta uključuje: vodiča, transfer, ručak.
  Cena izleta: 70 eur

 

SANTA MARTA:

 • Nacionalni park Tajrona – Idemo u Nacionalni Park Tajrona, rezervat od 15.000 hektara zelene tropske prašume gde ćemo posetiti zaliv i plažu Neguanje. Zatim nas očekuje 10 minuta vožnje drvenim brodom (bongo), kojim stižemo na plažu Kristal. Ovo prelepo mesto je savršeno mesto za uživanje u kristalno čistom moru i beloj boji peska i idealano je za sunčanje i ronjenje u koralnim grebenima. Cena izleta uključuje: kartu za NP Tajrona, transfer, izlet brodom do plaže Kristal i ručak.
  Cena izleta: 90 eur
 • Taironaka i vodopad Valensija – Prvo mesto koje obilazimo na ovom izletu biće vodopad Valensija. Ovde ćemo ići na lakši hiking stazom okruženom florom i faune regiona. Ova staza nas vodi do vodopada gde ćemo imati priliku za kupanje i uživanje u prelepom okruženju. Posle toga nas očekuje vožnja do Taironake, odakle nakon desetominutne vožnje brodom stižemo do prirodnog rezervata smeštenog na obali reke Don Diego gde ćemo videti terase gde su Tajrona Indijanci gradili svoje domove. Cena izleta uključuje: vodiča, transfere i ručak.
  Cena izleta: 75 eur

 

KARTAHENA:

 • Kartahena City tour – Tura počinje u modernim četvrtima Bokagrande i Manga, gde ćemo videti kontrast između moderne arhitekture i lepote starih kuća iz XX veka. Zatim ćemo posetiti dvorac gde su Španci nastojali da zaštite grad od napada Engleza u XVII veku, “El Castillo De San Felipe de Barajas”. Na kraju ćemo šetati kroz istorijski centar grada, posetiti crkvu San Pedro Klaver, a zatim i Emerald muzej. Cena izleta uključuje: lokalnog vodiča, transfer, ulaznice za muzeje i tvrđavu.
  Cena izleta: 40 eur

Rosario Islands – Ovaj celodnevni izlet započinjemo vožnjom gliserom ka ostrvima Rosario, južno od zaliva Kartahena. Ova ostrva smatraju se nacionalnim parkom prirode. Uživaćemo u koralnim plažama i raznolikosti faune grebena, i iskoristiti ovo mesto idealno za opuštanje i kupanje. U slobodno vreme možete obići i Akvarijum ili otići na snorkeling. Cena izleta uključuje: vodiča, transfer, ručak.
Cena izleta: 100 eur

 

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 08.05.2019.
Cenovnik br. 2 važi od 10.05.2019.

Cenovnik br. 3 važi od 25.07.2019.
Program br. 14, 08.05.2019. Kolumbija 14 dana Nova godina

Hotel 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom. Tačno ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Bogota je glavni i najveći grad Kolumbije sa oko 8 miliona stanovnika. Pun naziv ovog rada koji se nalazi na nadmorskoj visini od preko 2,600m je Santa fe de Bogota.

Medeljin grad koji nosi epitet „Grad večnog proleća“ ili „Prestonica cveća“ zbog svoje povoljne klime. Nekada je bio poznat kao grad Pabla Eskobara s obzirom da je ovaj čuveni narko diler živeo u ovom gradu. Danas je to uzbudljiv i moderan grad koji ima mnogo toga da ponudi.

Kartahena je karipska luka iz XVI veka. Njena utvrđenja i stari grad nekada su odbijali pirate a danas privlače veliki broj turista pa je Kartahena najposećeniji grad u Kolumbiji. Ovaj grad pleni svojim uskim kamenim uličicama, šarenim kolonijalnim zgradama i trgovima sa kojih se čuje latino muzika. U okolini grada možete uživati u prelepim plažama.

Santa Marta je grad koji je prvi osnovan u Kolumbiji tokom dolaska konkistadora. Nalazi se pored ribarskog sela Tagange. Najveći je grad svog okruga.


Pošaljite upit


Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosi, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 300 €, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 400 €, a ostatak sume plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.