Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AZIJA / DALEKE DESTINACIJE > BLISKI ISTOK / DALEKE DESTINACIJE > JORDAN / DALEKE DESTINACIJE > JORDAN USKRS

Putovanje u Jordan za Uskrs – Akaba i Wadi Mussa
Polasci: 18.04.2019. i 28.04.2019.

09 dana – avion, takse, transferi, hotel, usluge vodiča – promo cena 670eur

Kraljevina na Bliskom Istoku, pustinjska zemlja bez nafte, ali zemlja u kojoj se nalazi najneverovatnije čudo antičkog sveta, jedinstvena Petra, grad u kamenu. Glavni grad je Aman, a zemlju naseljava nešto više od 5 miliona stanovnika. Čuveni Lorens od Arabije predvodio je arapsko stanovništvo u velikim bitkama protiv Otomanske imperije. Jordan je jedina zemlja na ovom području koja nema naftu, a sa Egiptom je jedina arapska nacija koja ima potpisan mir sa Izraelom! Veliki broj biblijskih mesta nalaze se ovde, među kojima su i gradovi poput Sodome i Gomore. I zapamtite, ako Vas neko ponudi obrokom, ljubazno odbijte prva tri puta a onda srdačno prihvatite.

Akaba je grad na samom jugu Jordana, veliki grad i luka na obali Crvenog Mora. Pogodne temperature tokom čitave godine ali i burna istorija kao i bogat morski živi svet, od Akabe načinili su jednu od najvažnijih turističkih destinacija u Jordanu. Na obali se nalazi jedna od najvećih i najviših zastava na svetu koja se vidi iz susednog Izraela ali i Egipta. Prvo naselje osnovao je na ovom području pre više od 6000 godina. Akaba je nastala na teritoriji Saudijske Arabije koju je ova zemlja ustupila britanskom protektoratu Transordaniji 1925. godine.

Za početak neobične avanture po Jordanu, obilazimo Wadi Rum pustinju, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje, pešačimo, jašemo kamile… Potpuno neverovatno mesto poslužilo je i za snimanje filmova kao što su Crvena Planeta i Marsovac. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Meseca”.

Wadi Musa je mali grad na jugu Joradana, u blizini Petre. Interesantno mesto, sa puno turista, koje je naziv dobilo po Mojsiju, koji je ovuda prošao i čudom stvorio izvor pijaće u pustinjskom kamenu. U slobodnom prevodu ime mu je „Mojsijeva dolina“. Pravo mesto za odmor i opuštanje pre polaska u avanturu i istraživanje Petre, koja se nalazi na samo 2 kilometra od grada!

Petra, čuveni antički grad u kamenu i jedno od najneobičnijih mesta na svetu. Izgrađena je u četvrtom veku pre nove ere. Obilazimo grad u steni, kraljevske grobnice i riznice u pećinama ibrojna pećinska svetilišta. Na putu do Petre prolazimo kroz 1 kilometar dugačak i uzak kanjon Al Sik a iznad nas se strmo uzdizu stene nekih 300 metara u vis. Značenje imena Petra pronaći ćemo u grčkom jeziku i reči “petros” što znači kamen, a u arapskom svetu nazivaju je i Al Batra. Osim što je zovu gradom u kamenu, poznata je i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji peščara u koji je uklesana. Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. Ovde je snimljen i film o Indijani Džouns. Veličanstvena Petra!

Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana. Upravo zbog saliniteta, svi posetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovde nemoguće potonuti!

Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Budget Hotel – je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena smeštaja biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put.

Akaba je grad na samom jugu Jordana, veliki grad i luka na obali Crvenog Mora. Pogodne temperature tokom čitave godine ali i burna istorija kao i bogat morski živi svet, od Akabe načinili su jednu od najvažnijih turističkih destinacija u Jordanu. Na obali se nalazi jedna od najvećih i najviših zastava na svetu koja se vidi iz susednog Izraela ali i Egipta. Prvo naselje osnovano je na ovom području pre više od 6000 godina. Akaba je nastala na teritoriji Saudijske Arabije koju je ova zemlja ustupila britanskom protektoratu Transordaniji 1925. godine.

Wadi Musa – mali grad na jugu Joradana, u blizini Petre. Interesantno mesto, sa puno turista, koje je naziv dobilo po Mojsiju, koji je ovuda prošao i čudom stvorio izvor pijaće u pustinjskom kamenu.

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta. Let iz Beograda za Akabu sa presedanjem. Stižemo na aerodrom u Akabi nakon ponoći. Dolazak u Akabu, jedan od najvećih gradova u Jordanu, poznato turističko odredište ali i veliku luku na obali Crvenog mora. Transfer do hotela. Ulazak u sobe. Odmor tokom ostatka noći.

2. dan: Dan planiran za opuštanje u ovoj magičnoj zemlji Bliskog Istoka i istraživanje grada na obali. Popodnevni transfer za Wadi Musa. Dolazak u Wadi Musa i smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan: Fakultativni dvodnevni izlet u Petru. Obilazak grada u steni, kraljevskih grobnica i riznica u pećinama. Prolazak kroz kanjon Sik, brojna pećinska svetilišta, pozorište, slavne grobnice kraljevske porodice, isklesane u steni… Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih delova sveta. Povratak u Wadi musa. Noćenje.

4. dan: Nastavak fakultativnog izleta – obilaska Petre i uživanje u čarima Bliskog Istoka. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet na Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tačku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Povratak u Wadi Mussa. Noćenje.

6. dan: Napuštanje smeštaja i transfer do Akabe. Dolazak u Akabu, check in i ulazak u sobe. Slobodno vreme za uživanje, šetanje, ronjenje. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet u Wadi Rum pustinju, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje, pešačimo, jašemo kamile, uživamo u zalasku Sunca… Noćenje u pustinji.

8. dan: Nakon izlaska Sunca u pustinji ispijamo čaj i krećemo ka Akabi. Dolazak u Akabu, slobodno popodne. Pakovanje stvari, napuštanje smeštaja i polazak na aerodrom u kasnim večernjim časovima. Transfer do aerodroma i čekiranje na let za Beograd.

9. dan: Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

JORDAN

Opšti podaci: Bliskoistočna zemlja neverovatne i burne istorije i potpuno otvorenih i prijatnih ljudi. Graniči se sa Sirijom, Irakom, Saudijskom Arabijom i Izraelom. Pustinje, reke, planine pružaju se duž čitave zemlje a u samom središtu nalazi se i gradu u kamenu – Petra, lokalitet zaštićen od strane UNESCO-a. Na teritoriji ove zemlje nalazi se i najslanije jezero na svetu – Mrtvo more.

Glavni grad: Aman

Površina: 89.342km²

Broj stanovnika: 10.2 miliona stanovnika

Stanovništvo: Arapi 98%, ostali 2%

Jezik: arapski i engleski

Veroispovest: muslimani 97%, hrišćani 2%, ostali (budisti, hindusi, jevreji) 1%

Nezavisnost: 1946. godina

Valuta: jordanski dinar: 1 EUR=0.88 JOD; 1 USD= 0.71 JOD

Za potrošnju u Jordanu morate uvek sa sobom imati lokalnu valutu.

Kreditne kartice i bankomati: Bankomati postoje ali se ne može osloniti na njih. Kartice ne možete koristiti uvek i preporučuje se gotovinsko plaćanje. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Vremenska zona: GMT +3

Viza: Viza za državljane Republike Srbije za ulazak u Jordan pribavlja se prilikom sletanja na aerodrom u Amanu i košta 40 Jod (oko 56$). Ponesite obavezno i dve fotografije, ne starije od 6 meseci, na beloj pozadini, dimenzija 3.5  x 4.5 cm.

Klima: Klima u Jordanu je tipična pustinjska sa visokim dnevnim temperaturama i niskim noćnim. Temperature u toku dana se kreću između 20 i 32˚C, dok noću mogu da padnu na 10-ak stepeni, tako da imajte to u vidu prilikom pakovanja. Tokom zimskih meseci može se desiti da noćne temperature padnu na oko 5˚C a dnevne na oko 15˚C.

Hrana i piće: Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, jagnjetinu na više načina, hleb, salate, i jela koja su karakteriistična za Bliski Istok, primera radi jela slična falafelu, humusu. Tu su i slatkiši sa slatkim sirom, baklave… Obavezno probajte čaj i kafu. Alkohol je poprilično skup. Takođe u većini restorana gde se hrani muslimansko stanovništvo alkohola obično nema u ponudi. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite. Cene hrane su pristupačne, što nije slučaj sa alkoholnim pićima.

Zdravlje: Za ulazak na teritoriju Jordana, zakonski nije potrebno da primate vakcine, ali se svakako konsultujte sa svojim lekarom. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Neophodno je da sa sobom ponesete i kremu za sučanje.

Osiguranje: Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje.

Sigurnost, bezbednost i pravila ponašanja: Gradovi i mesta koja obilazimo na turi su relativno bezbedna, ali svakako savetujemo da budete oprezni i pažljivi kada su u pitanju vaše lične stvari (kao i u bilo kom evropskom ili nekom drugom gradu). Nemojte ići sami da šetate i istražujete, a u večernjim i noćnim satima savetujemo da se ne odvajate od grupe. Nemojte ići u severne delove Jordana, pogranične delove prema Siriji i Iraelu. U svakom slučaju izbegavajte teme vezane za političku situaciju na pomenutom regionu, posebno razgovore o Izraelu. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da ulikate nekoga, morate obavezno pitati. Bakšiš i cenkanje deo su tradicije.

Odeća: Molimo Vas da obratite pažnju na način odevanja. Šorcevi i suknje iznad kolena, kao i gola ramena i topovi sa dubokim dekolteom su zabranjeni prilikom posete verskih objekata. Svedenije oblačenje koje važi za verske objekte važi i za svakodnevne šetnje. Dakle, birajte svedeniju garderobu, ali sa obzirom na to da se očekuju temperature između 20 i 30 stepeni, gde je subjektivni osećaj znatno veći gledajte da garderoba bude od laganijeg materijala. Obavezno ponesite i nešto dužih rukava i nogavica kada noću zahladni ali i za letove. Ponesite i udobniju obuću za istraživenje Petre kao i maramu (za pripadnice ženskog pola) koja će Vam biti od koristi prilikom šetanja po suncu ili prilikom posete verskih objekata. Muškarci se ne mogu kretati bez majice.

Komunikacija: Naše mreže rade na teritoriji Jordana. Skoro svi smeštaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.

Struja: Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, i nisu Vam potrebi adapteri za utičnice.

Suveniri: Od suvenira preporučujemo tradicionalnu odeću i materijale, nakit, rukotvorine beduina, začine, čajeve, kafu, keramiku, proizvode sa Mrtvog mora, marame… Zabranjeno je iznositi školjke, korale i druge predmete iz prirode.

* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Polasci: 18.04.2019. i 28.04.2019.

Cena aranžmana:

Termin  18.04.2019. 28.04.2019.
Promo cena 670€ 670€
First minute cena 690€ 690€
Regularna cena 750€ 750€

* Promo cena važi za prvih 5 prijavljenih putnika
**First minute cena za polazak 18.04.2019. važi za prijave do 20.01.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.
***First minute cena za polazak 28.04.2019. važi za prijave do 30.01.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Akaba – Beograd
 • Noćenja prema planu i programu puta u budget hotelu u 1/2 sobama u Akabi
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu u 1/2 sobama u Wadi Musa
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete u ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put)
 • Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana
 • Vizu za Jordan
 • FAKULTATIVNI IZLETIPETRA

  Fakultativni jednodnevni izlet u Petru:

  Smeštena između Crvenog i Mrtvog mora i naseljena od praistorijskih vremena sve do 7. veka; glavni grad Nabatejaca u izrezbaren u steni; u vreme helenističkog i rimskog doba, postao je glavni karavan centar za tamjan Arabije, svilu iz Kine i začine Indije; raskrsnice između Arabije, Egipta i Sirije. Petra je poluizgrađena, polu izrezbarena u kamenu, a okružena je planinama prožetim prolazima i klisurama. Genijalan sistem upravljanja vodama omogućio je ekstenzivno rešavanje suštinski sušnog područja tokom vladavine Nabatejaca, Rima i Vizantijskog perioda. To je jedna od najbogatijih i najvećih arheoloških nalazišta na svetu postavljena u dominantnom pejzažu peščara.

  Izvanredna univerzalna vrednost Petre nalazi se u arhitekturi grobnica i hramova; ostatcima kanala, tunela i brana za preusmeravanje vode koje su se kombinovale sa ogromnom mrežom cisterni i rezervoara koji su sakupljali sezonske kiše; kao i obimni arheološki ostaci – hramovi, crkve i druge javne zgrade. Mešavina helenističkih arhitektonskih fasada sa tradicionalnim izrezbarenim u kamenu hramovima/grobnicama Nabatejaca – uključujući Trezor, grobnicu Urn, grobnicu Korintan i Deir (“manastir”) – predstavlja jedinstveno umetničko dostignuće i izuzetnu arhitektonsku celinu prvih vekova pne. Raznovrsni arheološki ostaci i arhitektonski spomenici od praistorije do srednjovekovnog perioda nose izuzetno svedočanstvo o sada izgubljenim civilizacijama koje su nasleđivale jedna drugu na ovoj lokaciji.

  Plan I program izleta:

  Polazak iz hotela u Wadi Mussi u jutarnjim časovima. Peške se provlačimo glavnim putem do ulaza– Sikom – usečenim u ružičastim stenama nekoliko metara visokim. Pred nama će se prikazati remek delo arhitekture I svakako jedno od najimozantnijih građevina Petre visine 40 m – Trezor. Izrezbaren u steni,  veruje se da je građen  u 1.veku pre naše ere pokazatelj je uticaja  Stare Grčke u arhitekturi sa visokim korintskim stubovima, frizovima i figurama. Šetamo se Ulicom Fasada. Dolazimo do Teatra iz 4. pne gde je nekada predstave gledalo I do 4000 gledalaca. Videćemo Kraljevsku grobnicu, branu I Tamni tunel koji su štitili grad od poplava I sveukupno shvatiti zašto su Grci dali ime gradu Petra odnosno kamen. I nakon celodnevog istraživanja Petre vraćamo se u hotelu Wadi Mussi u večernjim časovima.

  WADI RUM PUSTINJA

  Fakultativni dvodnevni izlet u Wadi Rum pustinju:

  Wadi Rum se naziva I ,,Dolina Meseca“ baš zbog njenih nestvarnih pejzaža koji ne izgledaju baš ovozemaljski. Ova pustinja se nalazi nedaleko od granice sa Saudijskom Arabijom. U wadi Rum-u se prožimaju i smenjuju pejzaži poput uskih klanaca, prirodnih lukova pa sve do vrtoglavih litica, pustinjskog rastinja i pećina. Ponegde je pesak žut, negde jarko narandžast a negde je teren prekriven sitnim kamenjen. Sam naziv Wadi Rum u prevodu znači uzdiguta dolina, a najviša tačka u pustinji je planina Um Dami i visine je 1800 metara.

  Plan i program izleta:

  1. Dan – krećemo u jutarnjim časovima iz Akabe. Dolazimo do kampa u kom smo smešteni tokom noći. Uživamo u nestvarnim predelima pustinje a ko želi može vožnjom džipom ili kamilom ili čak balonom istraživati pustinju iz različitih perspetiva. Gledamo zalak sunca nad ružičastim peskom i uživamo u mirnoj i mističnoj atmosferi pustinje. Noćenje u  šatorima.

  2. Dan – nakon izlaska sunca doručka još malo uživamo u šetnji i fotografisanju. Napuštamo kamp i krećemo ka Akabi.

  MRTVO MORE

  Fakultativni izlet na Mrtvo More.

  Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlaci hiljade turista i celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana. Upravo zbog saliniteta, svi posetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovde nemoguće potonuti!

  Plan i program izleta:

  Polazak iz hotela u Wadi Mussi u jutarnjim časovima. Dolazak na Mrtvo more, uživanje u čarima ovog prirodnog fenomena, kupanje u najslanijoj vodi na svetu, plutanje, slikanje i uživanje u decembarskom suncu. Popodnevni povratak u Wadi Mussa.

  Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
  • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
  • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
  • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
  • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
  • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Pošaljite upit


Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje se još po 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja