Sedef Travel > Aranžmani > NOVA GODINA > Daleke Destinacije Nova Godina > Jordan 9 DANA / NG

Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lawrence od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petranajmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum,nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja. Kraljevina Jordanje danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih i biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju i bude interesovanjeza vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo moreobeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

1. DAN BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 18.30h. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 1084) u 20.25h. Sletanje u Istanbul u 00.10h po lokalnom vremenu i nastavak putovanja za Akabu.

2. DAN ISTANBUL – AKABA Nastavak putovanja za Akabu kompanijom Turkish Airlines (TK 818) u 01.25h. Sletanje u Akabu u 03.10h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Akabu, završetka carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga transfer do hotela i noćenje. Nakon doručka, slobodno vreme u Akabi za individualne aktivnosti i odmor. Večera i noćenje.

3. DAN AKABA Doručak, slobodnovreme za istraživanje Akabe i pripreme za novogodišnju noć. Novogodišnja večera u hotelu, noćenje.

4. DAN – 8. DAN AKABANakon doručka slobodno vreme za odmor i druge aktivnosti. Mogućnost organizovanja izleta do nekih od najpoznatijih lokaliteta u Jordanu, obilazak veličanstvene Petre, vožnja po jedinstvenoj Wadi Rum pustinji, obilazak Mrtvog mora, Madabe i Planine Nebo. Večera i slobodno vreme/noćenje.

9. DAN AKABA – ISTANBUL – BEOGRADNoćni polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 819) u 04.05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul u 07.40h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Istanbul, odlazak na turu razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Turkish Airlines (TK 1083) u 19.50h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 19.30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

HOTEL BROJ NOĆI USLUGA 1/2 soba I dete 2-6 god. II dete 6-12 god.
LACOSTA HOTEL 4* AKABA 8 HB 999 € 444 € 744 €

Polazak; 29.12.2019. – 06.01.2020

Minimum 30 putnika

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 200 €*

TREĆA ODRASLA OSOBA U DVOKREVETNOJ SOBI ISKLJUČIVO NA UPIT

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

– Povratni avio prevoz kompanijom Turkish Airlines (Beograd–Istanbul–Akaba-Istanbul -Beograd).

– Aerodromske takse u iznosu od 145eur, plaća se uz aranžman. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni , na šta organizator putovnja ne može imati uticajai zavisi isključivo od avio komapnije) – 8 noćenja u hotelu 4* na bazi polupansiona. – Transferi i autobuski prevoz prema programu.

– Viza za Jordan.

– Obilazak Istanbula sa organizovanim ručkom.

– Troškovi organizacije putovanja.

– Lokalni predstavnik na engleskom jeziku.

-Usluge vodiča na srpskom jeziku.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

– Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1990 dinara po osobi.

– Napojnice za lokalne vozače i vodiče, (uobičajene u ovom delu sveta) plaćanje vodiču na licu mesta (oko 35 eur).

-Pića uz obroke.

– Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji. Plaćanje u agenciji.

– Individualni troškovi

IZLETI

PETRA

Polazak autobusom iz hotela i celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Po dolasku u vizitorski centar sledi lagana šetnja do ulaska u Sik (Siq), uskog kanjona koji vodi ka bogatstvu Petre. Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4 km u jednom pravcu. Nakon posete Petri, povratak u hotel. Večera i noćenje.

Cena izleta: 115eur (uključuje povratni autobuski prevoz, ulaznicu u Petru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku)

 

WADI RUM

Polazak autobusom iz hotela nakon doručka. Ova pustinja je poznata i kao dolina meseca. Mesto gde se vijugave stene izdižu iz peska i stvaraju neverovatne prizore. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin. Povratak za Akabu, dolazak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.

Cena izleta: 55eur ( uključuje povratni autobuski prevoz, ulaznicu u Wadi Rum, vožnju džipovima u trajanju od 2 sata, lokalnog vodiča na engleskom jeziku).

 

MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE

Polazak autobusom iz hotela u ranim jutarnjim časovima i vožnja do Madabe, grada mozaika. Obilazak crkve svetog Đorđa u kojoj se mogu videti mozaici iz Svete Zemlje. Nastavak putovanja do planine Nebo, mesta odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, dolazak na “najnižu tačku na zemlji” s obzirom da se obala Mrtvog mora nalazi na –420m nadmorske visine.  Slobodno vreme za kupanje i druge aktivnosti. Povratak za Akabu, dolazak u hotel, večera i slobodno vreme/noćenje.

Cena izleta: 55eur ( uključuje povratni autobuski prevoz, ulaznice u Madabi, Planini Nebo i na Mrtvom moru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku).

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
  • Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
  • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
  • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja ).
  • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 30.
  • KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

OPIS HOTELALacosta Hotel 4*Lokacija: Hotel se nalazi u samom centru Akabe. Od aerodorma King Hussein je udaljen 10 km.Za goste hotela je obezbeđen šatl bus koji vozi do plaže.Smeštaj: Hotel ima ukupno 94 sobe. Sve sobe poseduju LCD TV, mali frižider, fen, sef, telefon ,aparat za kafu i čaj.Sadržaj: Teretana, terasa za sunčanje, restoran, parking, menjačnica, ostava za prtljag,lift.http://lacosta-hotel.com/en/

NAPOMENA HOTELI : Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta.U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.Depozit:U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in)ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.


Pošaljite upit


NAČINI PLAĆANJA; – PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena. – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana. – Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja. – Platne i kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.