Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AZIJA / DALEKE DESTINACIJE > RUSIJA / DALEKE DESTINACIJE > EKSPEDICIJA BAJKALSKO JEZERO

Ruska avantura – idemo u pohod na zaleđeno Bajkalsko jezero!

Moskva, Irkutsk, Bajkalsko jezero

1290eur, 9 dana, avio+takse+transferi+smeštaj+trodnevna tura po zaleđenom Bajkalskom jezeru+vodič

Polazak: 14.02.2020.

Moskva – prestonica Ruske federacije, ,,Grad na pet mora” i najveći grad Rusije. Situiran u Ruskoj niziji, na obalama reke Moskve na oko 120 metara nadmorske visine glavni je politički, ekonomski, kulturni i naučni centar Rusije. Obilazimo Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, crkvu Svetog Vasilija Blaženog, crkvu Hrista Spasitelja, spomenik Petru Velikom ali i jedan od najstarijih ulica Moskve – Arbat. Boljšoj teatar sa svojom poznatom Apolonovom kočijom na pročelju predstavlja ikonu Moskve i Rusije sa svojom dobro poznatom operom i baletom koji je iznedrio brojne svetski poznate umetnike prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena. Ljubitelji baleta će zadržati dah pred ovim zdanjem znajući da je nekada ovim ulicama i binom koračao čuveni Labud Ana Pavlovna. Obilazimo najveće znamenitosti Moksve i isprobavamo lokalnu hranu adaptirajući se na ”blagu” zimu.

Nastavljamo ka Irkutsku, Parizu Sibira i de facto glavnog grada Sibira. Udaljen je 70 kilometara od najvažnijih gradova u Sibiru i u samom gradu živi oko 500 000 stanovnika. Smešten je na desnoj obali reke Angare i nastao je kao kozačko utvrđenje a danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u Sibiru. Čeka nas fakultativni obilazak grada, ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drveme kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej…

Fakultativno idemo za Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvćim prirodnim čudom i simbolom države. Nakon aklimatizacije u Irkutsku i upoznavanja sa lokalnim životom idemo 250 kilometara ka severu i poznatom Olkhon ostrvu. Istražujemo ledene pećine, neverovatne prirodne masive i crna polja zaleđenog leda.

Istražujemo Khuzir, glavno selo ovog ostrva i čekamo zalazak sunca na Burkhan Cape steni koja se nalazi blizu najveće naseobine na Bajkalskom jezeru. Stena, poznatija i pod imenima Shamanka, Burkhan i Buddha od davnina je bila sveto mesto gde su šamani vršili svoje obrede. I, kada se Budizam proširio među Buryat narod postalo je poznato i kao budističko sveto mesto, mesto bogova. Večeramo domaći Bajkalski specijalitet dok upijamo energiju mesta.

Rano ujutru se ukrcavamo u Ruske vojne džipove kako bismo po ledu istražili Olkhon ostrvo! Idemo severnije i stajemo u Sagaan-Khushun Cape, priobalne ledene pećine i stene poznatije još i pod imenom ’’Tri brata’’. Svega kilometar dugačke mermernog sastava, monolitnih zidova najznačajnijih po svom piramidalnom obliku. Idemo na smrznuta prostranstva plaža, uključujući 200 metara visokih smrznutih litica Khoboy Cape na najsevernijem vrhu ostrva. Nakon piknika u Uzuri zalivu, vraćamo se u Khuzir da se ogrejemo u ruskim parnim kupatilima.

Nezaboravno putovanje u Sibir sa nasmejanim plemenom! Istražite svoje granice i osetite moć prirode. Upoznajte se sa lokalnim stanovništvom i iskusite Sibir onda kada njegova veličanstvenost prevazilazi svaku granicu očekivanja. Magično putovanje na Bajkalsko jezero na minus 30 stepeni. Još jedna neobična Jungle avantura je pred Vama!

1. dan (14.02.2020): Okupljanje na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata pre leta. Let do Moskve sa presedanjem. Moskva – prestonica Ruske federacije, ‘’Grad na pet mora’’ i najveći grad Rusije. Situiran u Ruskoj niziji, na obalama reke Moskve na oko 120 metara nadmorske visine glavni je politički, ekonomski, kulturni i naučni centar Rusije. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (15.02.2020): Fakultativni izlet gde ćemo videti sve čari ,,Grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, crkva Svetog Vasilija Blaženog, crkva Hrista Spasitelja, spomenik Petru Velikom, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve – Arbat. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (16.02.2020): Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Noćni let do Irkutska.

4. dan (17.02.2020): Dolazak u Irkutsk. Transfer do smeštaja. Irkutsk, ,,Pariz Sibira’’ kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i jedan od najpopularnijih grad u Sibiru. Udaljen je 70 kilometara od najvažnijih gradova u Sibiru i u samom gradu živi oko 500 000 stanovnika. Smešten je na desnoj obali reke Angare i nastao je kao kozačko utvrđenje a danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u Sibiru. Fakultativni izlet gde ćemo upoznati grad, ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živele razne istorijske ličnosti, Istorijski muzej… Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (18.02.2020): Fakultativni izlet u Listvjanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvćim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u Irkutsk kasno popodne. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (19.02.2020): Napuštanje smeštaja, naša ekspedicija počinje. Idemo 250 kilometara ka severu i poznatom Olkhon ostrvu. Istražujemo ledene pećine, neverovatne prirodne masive i crna polja zaleđenog leda. Istražujemo Khuzir, glavno selo ovog ostrva i čekamo zalazak sunca na Burkhan Cape steni koja se nalazi blizu najveće naseobine na Bajkalskom jezeru. Stena, poznatija i pod imenima Shamanka, Burkhan i Buddha od davnina je bila sveto mesto gde su šamani vršili svoje obrede. I, kada se Budizam proširio među Buryat narod postalo je poznato i kao budističko sveto mesto, mesto bogova. Večeramo domaći Bajkalski specijalitet dok upijamo energiju mesta. Noćenje.

7. dan (20.02.2020): Rano ujutru se ukrcavamo u Ruske vojne džipove kako bismo po ledu istražili Olkhon ostrvo! Idemo severnije i stajemo u Sagaan-Khushun Cape, priobalne ledene pećine i stene poznatije još i pod imenom ’’Tri brata’’. Svega kilometar dugačke mermernog sastava, monolitnih zidova najznačajnijih po svom piramidalnom obliku. Idemo na smrznuta prostranstva plaža, uključujući 200 metara visokih smrznutih litica Khoboy Cape na najsevernijem vrhu ostrva. Nakon piknika u Uzuri zalivu, vraćamo se u Khuzir. Fakultativno idemo u Rusko Parno Kupatilo. Večera i noćenje.

8. dan (21.02.2020): Nakon doručka, napuštamo smeštaj i krećemo polako ka Irkutsku. Prelazimo ledene površine Sibira. Pravimo pauze da pogledamo drevne ureze u dolini reke Anga. Pravimo pauzu u seocetu Elantski gde ćemo moći da ručamo lokalne specijalitete. U Irkutsk stižemo kasno popodne. Transfer do smeštaja. Noćenje.

9. dan (22.02.2020): Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let do Moskve i let do Beograda sa presedanjima. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

RUSIJA

 • Rusija (Ruska Federacija) se prostire u delu istočne Evrope i severne Azije i sa površinom od preko 17 000 000 kilometara kvadratnih, Rusija je najveća država na svetu gde pokriva dvostruko veću teritoriju od Kanade, Kine, ili SAD, uzete pojedinačno. Graniči se sa 18 država i po broju stanovnika je na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni  najveći grad je Moskva.
 • Vize: Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 30 dana. Na graničnom prelazu obavezno je popunjavanje migracione karte koju treba nositi sa sobom i koja se, prilikom izlaska iz Ruske Federacije, vraća pograničnom službeniku. Po dolasku, obavezna je prijava boravka u roku od 7 dana (za boravak kraći od 7 dana prijava nije potrebna).
 • Zdravstvena situacija: Za ulazak u zemlju nije potrebna vakcina. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode.
 • Vremenska zona: Japan se nalazi u UTC+03:00 vremenskoj zoni, odnosno + 1h u odnosu na Srbiju.
 • Klima: Usled uticaja Atlantika, većina regiona koji pripadaju Evropskoj Rusiji, u nekim delovima Sibira i ruskog dalekog istoka, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, poseduju blažnu kontinentalnu klimu. Većina severnih područja evropske Rusije i Sibira, između Skandinavije i Pacifika imaju subarktičku klimu koju karakteriše oštra zima.
 • Hrana i piće: Kuhinja je usko vezana za društvene promene koje su se dešavale kroz njenu istoriju i danas ona čini spoj svih naroda koji je okružuju. Žitarice i povrće predstavljali su osnovu ishrane većine sanovništva, kao i usoljena jela, kaše, supe, hleb i pecivo. Hleb se pravio isključivo od raženog brašna, čistog, ili sa dodacima ječmenog. Neka od najpoznatijih jela su svakako boršč, piroški, kisel, blini, gogol mogul, paška i šarlotka.
 • Sigurnost: Bezbedonosna situacija je stabilna, uz primetno povišen stepen bezbedonosne kontrole i pojačane mere i aktivnosti ruskih organa bezbednosti. Povećano je prisustvo policije na stanicama metroa, aerodromima, železničkim i drumskim saobraćajnicama, kao i na turističkim lokacijama i u tržnim centrima. Državaljanima Srbije koji nameravaju da putuju u Rusku Federaciju preporučuje se poseban prez na javnim mestima, izbegavanje masovnih skupova I mesta većeg okupljanja, kao i posete većim tržnim centrima. Našim građanima se savetuje da prate informacije u sredstvima javnog informisanja i da se pridržavaju uputstava lokalnih organa i da sarađuju sa njima.
 • Odeća: Bilo da putujete u Rusiju u proleće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Zvanična valuta u Rusiji je rublja (RUB) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema poslednjem kursu 1e = 73 rublje, 1$ = 62 rublje. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master ali vam savetujemo i da se oslonite na gotovinu. Postoji široka mreža menjačnica, ali treba voditi računa o kursnim razlikama i naplati provizije.
 • Struja: Nije potrebno poneti adapter za električnu energiju. Struja u Ruskoj Federaciji je 220 volti i možete koristiti naše standardne punjače.

Polazak:     14.02.2020

*U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin 14.02.2020.
First minute cena 1290 €
Regularna cena 1390 €

*First minute cene važe za prijave do tri meseca pred put. Nakon tog datuma važe regularne cene.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim takasama  na relaciji Beograd – Moskva
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Moskva – Irkutsk
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Irkutsk – Moskva
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Moskva – Beograd
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* po lokalnoj kategorizaciji u Moskvi (dvokrevetne sobe)
 • 3 noćenja u gesthausevima u dvokrevetnim sobama u Irkutsku
 • 2 noćenja u lokalnim seoskim kućama u Khuziru, dvokrevetne/trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom
 • Večeru prve noći u Khuziru
 • Doručak, ručak i večeru drugog dana u Khuziru
 • Doručak treće noći u Khuziru
 • Ulaznice za navedene nacionalne parkove tokom trodnevne ture po Bajkalskom jezeru
 • Prevoz minibusevima i džipovima tokom trodnevne ture po Bajkalskom jezeru
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Sve obroke koji nisu uključeni u delu ‘’Cena aranžmana obuhvata’’
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Opšte napomene:

 

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Pošaljite upit


Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 100€. Nakon formiranja grupe uplaćuje se još 300€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja