Sedef Travel > Aranžmani > METROPOLE 2020. > Baltičke zemlje 8 DANA

Pribaltika, naziv triju baltičkih republika „sovjetskog“ inostranstva Estonije, Letonije i Litvanije je s krahom Sovjetskog Saveza promenjen u naziv „zemlje Baltika“. Danas su to tri zasebne države istočno od Baltičkog mora. Lokalno stanovništvo Letonije i Litvanije sebe naziva „baltičkim“ narodom a Estonije narodom „finik“. Druga identičnost je baltički nemački jezik, koji je počeo da se razvija u srednjem veku, posle Krstaških ratova. U isto vreme je otpočelo i veliko prijateljstvo sa Poljskom. Sve tri zemlje su utopljene u zelenilo borovih šuma i opojasane plavom lentom mnogobrojnih jezera i reka. U ovom zadivljujućem kraju postoji sve: mir i harmonija, dremajuće šume, prostrana polja, savremeni gradovi i koloritna sela. A lepotu njihovih prestonica Rige, Viljnusa i Talina svakako treba videti.

1. dan BEOGRAD – VARŠAVA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 12:10 h. Poletanje za Varšavu u 14:10 h (let LO 572). Dolazak u Varšavu u 15:45h. Po dolasku na aerodrom u Varšavi Polazak za Rigu, najveći baltički grad, prestonicu i glavnu luku Letonije, u blizini ušća reke Daugave u duboki Riški zaliv. Stari deo Rige, sa preko 800 građevina u stilu secesije , proglašen je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan RIGA DoručakObilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka… Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan RIGA
DoručakObilazak istorijskog centra grada pešice: Nacionalna opera, Spomenik slobode, zamak nemačkog viteškog reda iz 14. veka, crkva sv. Petra, katedrala iz 13. veka… Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan RIGA – TALIN
Doručak. Polazak za Talin, glavni grad Estonije i veliku luku na južnoj obali Finskog zaliva koji je doživeo procvat u 15. veku. Po dolasku obilazak “Brda sabora” gde su kraljevski dvor (sada parlament) i upravne zgrade opasane bedemima, a zatim “Starog jezgra”, nekada naseljenog švedskim i nemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama; to je danas pešačka zona Talina, u kojoj su katedrala sv. Nikole, gradska većnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palata Kadriorg… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan TALIN – HELSINKI – TALIN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet brodom i autobusom “Helsinki”. Transfer autobusom do pristaništa i odlazak brodom u 10:00 h za Helsinki, koji leži oko 80 km od Talina, na severnoj obali Finskog zaliva. Po dolasku , panoramsko razgledanje prelepe finske prestonice koja je, posle velikog požara 1808. godine, obnovljena u klasicističkom stilu: Trg Senata na kome je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, Pijačni trg, ruska Uspenska crkva, Luteranska crkva – “crkva u steni”, Parlament, park jana Sibelijusa, Olimpijski stadion gde su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia”… Slobodno vreme. Polazak broda za Talin u 19:00 h, dolazak oko 21:h u Talin. Transfer od pristaništa do hotela. Noćenje.
5. dan TALIN – BAUSKA (dvorac Rundal) – VILJNUS
Doručak. Polazak za Viljnus. Vožnja kroz Estoniju i Letoniju do letonskog grada Bauska, 80 km južno od Rige, kraj koga je veličanstveni dvorac Rundal. Izgrađen je sredinom 18 veka u baroknom i rokoko stilu za rezidenciju vojvode od Kurlandije, po planovima čuvenog italijanskog arhitekte Frančeska Rastrelija koji je projektovao neke od najlepših palata u Moskvi, Kijevu i Sankt Petersburgu, među kojima i Zimski dvorac. Kraći obilazak dvorca Rundal. Nastavak putovanja za Viljnus, prestonicu Litvanije, koja leži na rekama Vilni i Neris, 20 km od beloruske granice. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.
6. dan VILJNUS – TRAKAI (Trakajski zamak) – VILJNUS.
Doručak. Pre podne, razgledanje pešice istorijskog centra Viljnusa, koji je deo svetske kulturne baštine: starogradski trg sa katedralom iz 18. veka, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, univerzitet (1579), kula Gediminas, kraljevska palata… Posle podne, fakultativni izlet autobusom “Trakajski zamak”. Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke – jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvcu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275-1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus. Noćenje.
7. dan VILJNUS – VARŠAVA
Doručak. Polazak za Varšavu. Vožnja kroz Litvaniju i Poljsku. Dolazak u Varšavu , obilazak pešice istorijskog centra koji je proglašen delom svetske kulturne baštine: “Kraljevski put”, spomenik Nikoli Koperniku, kazimježova palata, Predsednička palata, spomenik velikom pesniku Adamu Mickijeviču, crkva sv. Ane, Dvorski trg sa kraljevskom palatom i stubom kralja Sigizmunda III, trg Rinek i spomenik sireni koja je simbol Varšave, tvrđava Barbakan…Transfer i smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.
8. dan VARŠAVA – BEOGRAD
Doručak. Transfer na aerodrom. Predviđeno poletanje aviona u 14:35 h (LO 573) za Beograd. Predviđeno vreme dolaskau Beograd u 16:15 h..
TERMIN HOTEL 3* CENA PO OSOBI
06.10-13.10.2019 STANDARDNA 1/2 SOBA 599

U cenu je uračunato

 • – Prevoz avionom na navedenoj relaciji Beograd – Varšava – Beograd sa prevoznikom kompanijom LOT
 • – Prevoz autobusom sa audio opremom.
 • – Sedam noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima kategorije 3* u Varšavi , Rigi, Talinu i Viljnusu
 • – Razgledanja gradova prema programu i dvorca Rundal
 • – Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • – Usluge vođe puta sve vreme putovanja
 • – Troškovi organizovanja putovanja.

U cenu nije uračunato

 • – Aerodromske takse u Beogradu i Varšavi (oko 67 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata),
 • – Fakultativni izleti
 • – Ulaznica u Luteransku crkvu u Helsinkiju – 3 evra
 • – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 

 

 • NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

– Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.
– Hotelske sobe u većini hotela su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.
– Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
– Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.
– Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

 • NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

– Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
– Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
– Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
– Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

 • VAŽNE NAPOMENE:

– Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 15 putnika.
– U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
– Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje.
– Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
– Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
– Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
– U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
– Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
– Agencija organizator zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.
– Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
– U Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Finskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
– Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
– Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
– Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
– Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
– Broj telefona vodiča će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

 

Opis smeštaja:Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima kategorije 3* zvezdice.

Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.

●  Varšava – Hotel Air** www.airhotel.pl

● Riga – Hotel Hanza *** www.hanzahotel.lv

● Talin – Hotel Seaport ***  www.hestiahotelgroup.com

● Viljnus – Hotel Europa city*** www.europacityvilnius.lt

 

– Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovhih hotela hotelima iste ili više kategorije.


Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja