Sedef Travel > Aranžmani > SRBIJA > IZLETI PO SRBIJI > ATRAKCIJE SREMA – IZLETI

Atrakcije Srema | Zamak Šlos – Sirmium |

CENA ARANŽMANA: 2490,00 din sniženo 1590,00 din

Izlet po Sremu koje nudi naša turistička organizacija, Sedef Travel, imaćete priliku da vidite Golubovce – seosko naselje koje je uvršteno na listu Evropske kulturne baštine.

Ovo neobično mesto krasi arhitektura vojvođanskih mesta, a sadržaj koji nudi će vas iznenaditi.

U samom centru nalazi se prelepi, stari park, a pored njega postoji veliki broj očuvanih, starih građevina. Jedna od najlepših je dvorac (zamak) Šlos, zatim pravoslavna crkva izgrađena u osamnaestom veku, kao i rimokatolička crkva iz devetnaestog veka. Ništa manje lepe su i ostale građevine kao što je škola koja se tu nalazi i ostale upečatljive kuće i objekti.

Samo još jedna atrakcija Srema idealna za izlet – Šlos?

Ukoliko je ovaj izlet po Srbiji, tačnije Sremu, vaš izbor za 2020. godinu onda ćete u poseti zamka Šlos čuti neispričane priče o ljubavi (zabranjenoj) Betovena i Žanet, voždu Karađorđu, kao i o mračnoj tajni čoveka koji je bio prvi vlasnik zamka.

Sremska Mitrovica / Sirmium – Idealno mesto za izlet

Ne samo da je Sremska Mitrovica idealno mesto za izlet, već ćete u sedištu opštine Sremske Mitrovice, u Sremskom okrugu uživati u mnogo čemu.

Ovaj grad je smešten na levoj obali reke Save, a na njegovoj teritoriji se nekada nalazio čuveni, antički grad – Sirmium.

Sirmium je nekada bio prestonica moćnog Rimskog Carstva, u periodu tetrarhije. Ime koje je nosio je u prevodu značilo “slavna majka gradova”. Možete zamisliti koliko je to bilo bitno mesto u doba Rima i koju lepotu je posedovao.

U Sirmiumu možete pronaći puno toga, od izvornih pejzaža, do autentičnih folklornih obeležja. Ovaj kulturno-istorijski spomenik će vas ostaviti bez daha. U međuvremenu, ukoliko vas obuzme slabost od lepote Sirmiuma, možete se “osvežiti” čuvenim proizvodima od mangulice i magarećeg mleka koje predstavljaju Zasavicu koju ćete dalje posetiti u ovoj našoj avanturi. Sve je to nešto što Srem čini jedinstvenim.

Carska Palata – Zasavica

Jedno od najposećenijih mesta u Sremu i prava sremska atrakcija jeste Zasavica – močvarno stanište svetskog značaja.

Ovaj rezervat u svojoj bogatoj turističkoj ponudi obuhvata najsevremeniji auto kamp u Sremu, i Srbiji. Ukoliko posetite ovu atrakciju, uživaćete u flori i fauni, ali i u Carskoj palati.

Carska Palata je najvredniji lokalitet antičkog Sirmiuma. Sada je natkrivena i trajno zaštićena, a poznato je da je bila ucrtana na karti “Putevima rimskih imperatora”.

 

Nadamo se da ćete odabrati ovaj izlet i sa Sedef Travelom krenuti u izviđanje prelepog Srema. Srem obiluje velikim brojem atrakcija, a one koje se mogu posetiti u ovom izletu svakako ne smete propustiti.

Ove godine izaberite atrakcije Srema i izlete po Srbiji i Sedef Travel!

Polazak iz Beograda oko 9h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje do 14h obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja ka Golubincima, seoskog naselja u opštini Stara Pazova koje je uvršteno na listu Evropske kulturne baštine. Po dolasku, obilazak dvorca Šlos u pratnji vodiča i pravoslavne crkve Vavedenje Presvete Bogorodice iz XVIII veka. U dvorcu Šlos ćete čuti detalje o ljubavnoj priči kapetanice Žanet Hontor, koja je iz Šlosa slala pisma svom ljubavniku Ludvigu van Betovenu, muzičaru na dvoru u Nemačkoj. Zanimljiv je i podatak da je Karađorđe Petrović, posle sloma Prvog srpskog ustanka 1813. godine, bežeći od Turaka, boravio u Šlosu, odakle je 1813. godine odveden u petrovaradinsku tvrđavu. Slobodno vreme. Put nas dalje vodi ka Sremskoj Mitrovici. Kraće razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Sirmiuma i Carske palate. U Sirmiumu i njegovoj okolini rođeno je sedam rimskih careva. Prva istraživanja počela su 1957. godine otkrićem Carske palate. Građevinski kompleks palata – cirkus je jedan od najvažnijih arheoloških nalazišta u Sremskoj Mitrovici. Podignut je krajem III ili početkom IV veka u jugoistočnom delu grada, uz reku Savu. Rimski cirkusi su poznati širom carstva, a Sirmijumski cirkus je jedini koji je do sada otkriven u našoj zemlji. Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Zasavici, rezervatu prirode. Po dolasku prezentacija rezervata prirode i fakultativna vožnja turističkim brodićem (kapacitet 60 mesta). Gostima se pruža pogled na najširi deo toka Zasavice iza koga se nalazi pašnjak kojeg dalje u plovidbi zamenjuje komleks poplavnih šuma, tako da se u preletu mogu videti kako ptice močvarice tako i razne šumske vrste ptica. Vizitorski centar predstavlja centralno turističko mesto rezervata. Izgrađena je drvena građevina sa tornjem visine 18 m sa koga se pruža pogled ka pašnjaku od 300 ha i najširem i najlepšem delu toka Zasavice. Slobodno vreme za šetnju i kupovinu proizvoda od mangulice i magarećeg mleka. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

DATUM POLASKA: 10.10.2020
CENA ARANŽMANA: 2490,00 din sniženo 1590,00 din
deca do 12 godina 1300,00 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
• prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• obilaske prema programu
• poseta dvorcu Šlos
• usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
• individualne troškove – nepomenute usluge
• ulaznicu za Sirmium / Carsku palatu 150,00 din
• ulaz u rezervat Zasavica 400,00 din
*sa vožnjom turističkim brodićem 600,00 din
Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAČIN PLAĆANJA
• dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
• platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO
POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA
ORGANIZATOR PUTOVANJA TA TRAVELLINO, LICENCA OTP 1/2020, kategorija A40
broj programa 037/2020

POSEBNE NAPOMENE
• Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata…), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
• Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
• Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
• Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
• Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
• Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

program: ATRAKCIJE SREMA jednodnevni izlet ZAMAK ŠLOS – MUZEJ HLEBA – SREMSKA MITROVICA / SIRMIUM – ZASAVICA


Pošaljite upit


NAČIN PLAĆANJA
• dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
• platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja