Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > SREDNJA AMERIKA I KARIBI / DALEKE DESTINACIJE > OSTALO / SREDNJA AMERIKA I KARIBI > Aruba

„Sollo ta brilla“ kažu na lokalnom papiamento jeziku žitelji Arube! Uvek sunčano i lepo vreme! Toplina tirkiznih Kariba i nepregledni beli pesak, prijatno lokalno stanovništvo, duty free kupovina i internacionalna kuhinja uz nezaobilaznu čuvenu supu od bundeve sa Arube. Aruba, ostrvo koje zavodi svojim ritmom i pleni ljupkošću svojstvenoj Antilima. Na plaži nedaleko od glavnog grada možete se kupati i družiti sa nadaleko poznatim flamingosima sa Arube.

Aruba je ostrvo koje se nalazi u južnom Karipskom moru. Kada posmislite na Arubu, sigurni smo da pred očima imate slike zlatnih peščanih plaža i kokosovih palmi. Ali, Aruba nije samo to. Ovo ostrvo je raj i za avanturiste koji vole da istražuju. Zamislite samo da se u jednom trenutku izležavate i sunčate na plaži, a već u sledećem momentu obilazite pećine ili odlazite u istraživanje davno potopljenog broda?


Zvuči neočekivano ali Aruba je deo jedne evropske države. Aruba uz Holandiju, Sveti Martin i Kurasao čini Kraljevinu Holandiju. Nekada davno su ovu zemlju naseljavala Aravak plemena da bi se 1499. na obale Arube iskrcao španski moreplovac Alonso de Oheda. Za vreme španske vladavine celo ostrvo je raseljeno na kontinent kako bi služilo kao radna snaga širom hacijendi. Tokom XVII veka Holandija je preuzela ostrvo kako bi širila svoj trgovački uticaj. Tokom Drugog svetskog rata Aruba je služila kao važna strateška tačka Saveznika s obzirom na nalazišta nafte u okolini ostrva. Danas je Aruba pre svega izuzetno popularna zbog svoje turističke ponude. U zemlji živi oko 100 000 ljudi. Oranještad je prestonica ovog karipskog ostrva. Sam naziv govori kako su ovaj „Narandžasti grad“ osnovali Holanđani. Danas u gradu živi oko 30 000 stanovnika. Uživanje u holandskoj kolonijalnoj arhitekturi grada je nezaboravno.


Ostrvo se nalazi na samo 24km od obala Venecuele i po vedrom danu može se videti i sama Venecuela. Aruba je skrovito ušuškana i na ovom ostrvu možete pronaći jedinstveni mir. Ukoliko ste za energičniji odmor na samom ostrvu možete se provesti u ludim noćnim klubovima ili okušati sreću u kockarnicama koje sijaju ništa manje od onih u Las Vegasu. Kazino turizam je ovde neobično razvijen.

Aruba predstavlja umentički centar Antila. Jako veliki broj umetnika i umetničkih galerija postoji na ostrvu. Najpopluraniji su festivali soul i jazz muzike koj ise godišnje održavaju na ostrvu. Meštani obožavaju karnevale i neretko organizuju dešavanja poput „Kortewega“ što je vrhunac njihove umetničke scene.

Eagle beach ili Orlova plaža na Arubi je proglašena za jednu od 10 najlepših plaža na svetu. Aruba ima najviše sunčanih dana od svih ostrva ovog arhipelaga, a nizak stepen vlažnosti vazduha čini ovo mesto veoma poželjnom destinacijom. Ovo ostrvo je idealna destinacija za medeni mesec, porodično letovanje ili romantičnu avanturu. 20 % ostrva čini Arikok Nacionalni Park koji je neverovatan prirodni rezervat i najveći nacionalni park na Karibima.

 

Plan i program puta:1. dan: Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Arube sa  presedanjima.2-8 dan: Dolazak na Arubu. Individualni transfer do smeštaja. Provod na plaži i odmor od puta može da počne! Uživanje u toplini tirkiznih Kariba i valjanje po nepreglednom belom pesku, isprobavanje internacionalne kuhinje uz nezaobilaznu čuvenu supu od bundeve sa Arube. Preporučujemo odlazak na Eagle beach ili Orlovu plažu na Arubi koja je proglašena za jednu od 10 najlepših plaža na svetu. Noćenja.

9. dan: Individualni transfer do aerodroma u Oranjestadu. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Let do Beograda sa presedanjima.

10. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

POLASCI SVAKOG DANA!  

Termin ► april-avgust avgust-april
PROMO cena: od 1190 € od 1290 €
Regularna cena: od 1390 € od 1490 €

*Cena aranžmana formirana je na osnovu trenutne raspoloživosti na letovima i predloženim hotelima. Možete produžiti ili skratiti svoj boravak ukoliko želite, za sve zahteve kontaktirajte agenciju.

**Promo minute cena važi za prijave do tri meseca pred put. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Aruba – Beograd
 • 7 noćenja sa doručkom u apartmanima
 • Kompletnu organizaciju puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vreme putovanja
Predlažemo:**Party bus tura i fakultativni odlazak u upoznavanje noćnog života Arube. Započinite sa ispijanjem šampanjca na predivnoj obali uz zalazak sunca. Sa veselim i šarenim autobusom odlazak u posetu barovima što je idealna prilika da vas lokalci nauče njihovim plesovima..**Odlazak na jahanje konja i kupanje u prirodnom bazenu. Pešačenje kroz nacionalni park Arikok. Uz pomoć instruktora moći ćete da dođete do velikog prirodnog bazena. Kupanje i opuštanje ceo dan.

**Uzbudljivu fakultativnu avanturu džipovima po ostrvu! Lagano kruziranje četvorotočkašima do glavnih obeležja ostrva poput svetionika Kalifornija ili Prirodnog mosta. Dospećete i do famozne Baby beach i stići i na snorkeling.

**Mogućnost organizovnja fakultativnog krstarenja i večere uz zalazak sunca.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Little Paradise Aruba Apartments  – Hotel apartmani Paradise se nalaze na 150 metara od duge, zlatne, peščane plaže Stalida. Nudi bazen, dečiji bazen i vrt sa prostorom za igru.

Club Arias Bed and Breakfast – nalazi se 500m od Karipskog mora, u mestu Savaneta, korišćenje bazena i interneta je besplatno.

Perle D’or Aruba 3* – Ovaj hotel se nalazi na samo 10 minuta vožnje od centra Oranjestada i nudi besplatan WiFi, privatni parking u okviru objekta i bazen na otvorenom. Plaža Palm (Palm Beach) i plaža Igl (Eagle Beach) udaljene su 5 minuta vožnje od objekta Perle D’or Aruba. Klimatizovane sobe objekta Perle D’or Aruba nude udoban krevet, flat-screen TV i mali frižider. Kupatila imaju tuševe.


Barcelo Aruba all inclusive 4* – All-inclusive hotel Barceló Aruba nalazi se pored plaže na Arubi. U ponudi ima 7 restorana, spa centar i dečji klub. Teretana je otvorena non-stop. Kazino sadrži 5 stolova za igre poput američkog ruleta, blek džeka i pokera sa 3 karte. Bar sa kompletnom uslugom i 120 slot mašina takođe su na raspolaganju. Gosti mogu pratiti sportske događaje na HD TV-ima. U kazinu je dozvoljeno pušenje, dok je besplatan bežični internet dostupan u salonskom baru.


Pošaljite upit


Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 700eur. Ostatak je moguće uplatiti najkasnije do 7 nedelja pred putovanje. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

 


Za informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja