Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AFRIKA / DALEKE DESTINACIJE > OSTALO / AFRIKA > AFRIKA BIG MAMA

Putovanje u mama Afriku

BIG MAMA TURA – ETIOPIJA, ZAMBIJA, ZIMBABVE, RUANDA, UGANDA, KENIJA

25 dana – Makele, Danikil depresija, Arba Minč, Omo dolina, Adis Abeba, Viktorijini vodopadi, Livingstone, Kigali, NP Bwindi, Mombasa

Polazak: 05.10.2019.

Povratak u mama Afriku!

Etiopija je zemlja neverovatne prirodne lepote, mesto gde izvire Nil (Plavi Nil), u njoj su kulturne razlike ogromne. Neki delovi Etiopije su najneistraženiji i najnenaseljeniji na svetu.

Etiopija je poznata po pravoslavnim hrišćanima i njihovoj zanimljivoj prošlosti. Bogato kuturno nasleđe, živopisni predeli, ljubazni ljudi… Po mnogima, ljudi Etiopije se smatraju najlepšim na svetu.

Na ovoj turi obići ćemo i Danikil depresiju, koja se nalazi na granici sa Eritrejom. Ako vremenski uslovi dozvole, spavaćemo na obodu vulkana, iznad vrele lave, 150m ispod nivoa mora, okruženi sumpornom pustinjom, kiselim jezerima i milionima zvezda iznad vas, u sred Afrike, udaljeni dva dana vožnje od bilo kakve civilizacije.

Pored vulkana, sumpornih jezera, pravoslavnih crkava i Adis Abebe, očekuje nas i sama poslastica, Omo dolina, jug Etiopije na granici sa Kenijom. To je mesto gde žive plemena kao iz filmova, netaknuti civilizacijom. Videćemo ljude koji buše usne i stavljaju tanjire u njih, oblače se čudno i imaju čudne frizure. Ovo su poslednje godine, dok ih potpuno ne pretvore u turističku atrakciju, pa koristimo priliku da ih upoznamo dok su još uvek autentični.

Nakon živopisne Etiopije avanturu nastastavljamo u  Zambiji, tačnije u Livingstonu odakle ćemo videti veličanstvene Viktorijine vodopade. Nalaze se na reci Zambezi, a svetu su postali poznati po evropskom istraživaču Dejvidu Livingstonu za koga se veruje da je prvi Evropljanin koji je video vodopade 1855. godine. Provodimo dane u ovom nestvarnom okruženju, kupamo se u Devils Pool-u, letimo helikopterom iznad vodopada, podižemo adrenalin na raftingu…

Jedan od dobrih razloga za posetu Ugandi jeste i čuveni Nacionalni park Bwandi koji je poznat po divljim gorilama tu nas očekuje obilazak jednog od rezervata u kome ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo ceo život.

Put završavamo u Keniji gde možemo otići na safari u Nacionalni park Tsavo, nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Mombasa takođe nudi i mogućnost odmora i uživanja na plaži nakon neverovatnog iskustva koje ćemo doživeti na ovoj Afričkoj avanturi.

 

Plan i program puta:

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu u Beču (Vienna), dva sata pre leta. Let iz Beča (VIE) u 22:10h za Adis Abebu – let ET 725.

2-3. dan: Sletanje u Adis Abebu (ADD) u 06:00h i presedanje na lokalni let za Makele (Makele) u 07:00h – let ET 100. Dolazak u Makele (MQX) u 08:15h. Ukrcavanje u džipove i velika afrička avantura počinje. Danikil despresija – jedna od najnepristupačnijih regija na svetu, a u isto vreme i jedan od najspektakularnijih I šarenolikih pejzaža na svetu. Nekoliko delova pustinje leže na nivou od 100 metara ispod nivoa mora, I predstavlja jednu od najnižih tački Afrike. Imaćemo prilike da vidimo formacije utvrđene lave, bazene sumporne vode, stene, kamenja i poneku zelenu oazu. Prespavaćemo na obodu vulkana Erta Ale i posmatrati ključanje lave u njegovom grotlu. Obilazimo kratere, predele neverovatnih sumpornih područja, različitih boja i posmatraćemo tradicionalno iskopavanje soli. 2 noćenja u prirodi, vožnja džipovima, 6 obroka.

4. dan: Nastavak ture po Danikil depresiji, i dolazak u Makele. Transfer do smeštaja. Noćenje.

5. dan: Transfer do aerodroma i let iz Makelea u 08:55h za Adis Abebu – let ET 101. Dolazak u Adis Abebu u 10:10h i presedanje na let za Arba Minč (Arba Minch) u 12:10h – let ET 135. Sletanje u Arba Minč (AMH) i transfer do Dorze sela (Dorze Village). Transfer do smeštaja. Fakultativni izlet do Dorze plemena, koje je poznato po svojim kućama u obliku košnica koje prave od drveta i bambusa na dva sprata i takve građevine traju i po 80 godina. Poznati su i po tradicionalnoj garderobi od pletenog pamuka, oko svog naselja gaje voće, povrće i duvan, a dominantan je matrijarhat. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6-7-8. dan: Tura po Omo dolini –posećujemo neka od plemena sa reke Omo: Hammer, Bana, Karo, Mursi, Ari… Prisustvujemo lokalnim ceremonijama, običajima, marketima, ritualima preskakanja krava, tuči štapovima, spremamo lokalnu hranu, spavamo u lokalnim plemenima i komuniciramo sa ovim divnim ljudima sa osmehom, bez reči. Neverovatno iskustvo u delu sveta u kojem ne postoje autobusi, ne važe pravila užurbanog života 21. veka i sve funkcioniše kao u dalekoj prošlosti…  3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i u šatorima u plemenima, vožnja džipovima, dozvole za posete plemenima, 9 obroka.

9. dan:  Povratak iz Omo doline u Arba Minč (Arba Minch). Transfer do smeštaja. Noćenje.

10dan: Transfer do aerodroma i let u 13:45h za prestonicu Etiopije – Adis Abebu – let ET 134. Dolazak u Adis Abebu (Addis Ababa) u 14:50 i transfer do smeštaja. Krećemo u fakultativni panoramski obilazak prestonice. Noćenje.

11. dan:  Transfer do aerodroma i let iz Adis Abebe (ADD) u 08:35h za Viktorijine vodopade (Victoria Falls) – let ET 829. Slećemo u Viktorijine vodopade (VFA) u 12:15h. Transfer do smeštaja u Livingstonu (Livingstone). Noćenje.

12. dan: Fakultativni izlet na Viktorijine vodopade koji se smatraju za najlepše na svetu i koji se nalaze na reci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Fakultativni čuveni rafting na reci Zambezi – White water rafting.  Povratak u smeštaj. Noćenje.

13. dan: Slobodno vreme za individualne aktivnosti – fakultativni izleti: let helikopterom iznad vodopada ili nešto ekstremnije – paraglajding iznad vodopada, zip lajn ili bandži skok. Ukoliko nivo vode to dopušta – fakultativna izlet – poseta Devils Pool-u – udubljenju na vrhu vodopada u kojem ćemo se kupati i uživati u zvuku vode koja se ruši ispod nas niz 128 metara visok slap. Povratak u smeštaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet na neobični safari u nacionalnom parku u blizini Livingstona gde pešaka obilazimo park, mazimo lavove i spajamo se sa prirodom. Mogućnost popodnevnog odlaska u obližnje selo i druženje sa lokalnom porodicom, upoznavanje sa običajima i smeh sa decom. Povratak u smeštaj. Noćenje.

15. dan: Mogućnost fakultativnog izleta – odlaska u Bocvanu – Chobe Nacionalni park na safari. Potraga za lavovima, žirafama, slonovima, antilopama, zebrama, impalama, i drugim životinjama. Povratak u Livingston. Noćenje.

16. dan: Transfer do aerodroma i let iz Viktorijinih vodopada (VFA) u 13:00h – let ET 829. Dolazak u Adis Abebu u 21:30h i presedanje na let za Kigali u 22:45h – let ET 821. Sletanje u Kigali, glavni grad Ruande u 00:15h. Transfer do smeštaja. Noćenje.

17. dan: Transfer iz Kigalija do Nacionalnog Parka Bwindi. Smeštaj u lodge i odmor. Noćenje.

18. dan: Fakultativni izlet – poseta divljim gorilama i obilazak jednog od rezervata u kome ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo ceo život. Povratak u smeštaj. Noćenje.

19. dan: Transfer do Kigalija i fakultativni izlet – obilazak grada, poseta Memorijalnog muzeja genocida. Noćenje.

20. dan: Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim satima. Let iz Kigalija u 03:05h za Adis Abebu – let ET 820. Dolazak u Adis Abebu u 06:40h. Presedanje na let za Mombasu u 09:00h – let ET 322. Dolazak u Mombasu u 11:20h. Transfer do smeštaja na obali. Noćenje.

21. dan: Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje. Noćenje.

22. dan: Mogućnost za jednodnevni fakultativni izlet na safari u nacionalni park Tsavo. Ovaj nacionalni park je nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Povratak u smeštaj. Noćenje.

23. dan: Odmor na plaži ili fakultativni izlet – obilazak Mombase, posećujemo “Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svedoči o arapskim, azijskim i evropskim narodima koji su bili na ovom prostoru, i Jesus Fort, utvrđenje koje su u 16. veku sagradili Portugalci. Povratak u smeštaj. Noćenje.

24. dan: Napuštamo smeštaj u prepodnevnim satima. Slobodno vreme do večernjeg polaska za aerodrom. Let iz Mombase za Adis Abebu u 18:45h – let ET 323. Dolazak u Adis Abebu u 21:05h. Konekcija na let za Beč.

25. dan: Let iz Adis Abebe u 00:45h – let ET 724. Dolazak u Beč u 05:15h. Kraj velike afričke ture.

Polazak: 05.10.2019.

** U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin  05.10.2019.
First minute cena: 3590 €
Regularna cena: 3690 €

 

*First minute cena za termin 05.10.2019. važi za prijave do 10.05.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

*Za ovo putovanje neophodno je da imate žuti karton (potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice).

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, nakon formiranja grupe plaća se još 1400 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, najkasnije 8 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u pasošu morate imati slobodnih minimum 6 stranica u pasošu, u kontinuitetu, a rok važenja pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobijanje vize. Avio karte se izdaju tek nakon dobijanja vize. Dokumenta za druge vize potrebno je dostaviti najkasnije dva meseca pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beč – Mekele
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Mekele – Arba Minč
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Arba Minč – Adis Abeba
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Adis Abeba – Viktorijini vodopadi
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Viktorijini vodopadi – Kigali
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kigali – Mombasa
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Mombasa – Beč
 • Trodnevnu turu za Danikil depresiju koja uključuje dva noćenja u prirodi, vožnju džipovima, obilaske prema programu, 6 obroka
 • Smeštaj na bazi jednog noćenja u Makeleu u dvokrevetnim sobama u guesthouse-u
 • Smeštaj na bazi jednog noćenja sa doručkom u guesthouse-u u Dorze selu u dvokrevetnim sobama
 • Četvorodnevnu turu za Omo dolinu koja uključuje 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i šatorima u plemenima, vožnju džipovima, dozvole za posete plemenima, 9 obroka, obilaske prema programu
 • Smeštaj na bazi jednog noćenja u guesthouse-u u Arba Minču u dvokrevetnim sobama
 • Smeštaj na bazi jednog noćenja u hotelu u Adis Abebi u dvokrevetnim sobama
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa dorukom u hotelu u Livingstonu/Viktorijinim vodopadima u dvokrevetnim sobama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Kigaliju u dvokrevetnim sobama
 • Dvodnevnu turu za NP Bwindi – koja uključuje 2 noćenja u lodge-u (guetshouse-u) na bazi noćenja sa doručkom, transfer na relaciji Kigali – NP Bwindi – Kigali
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu na obali, u blizini Mombase
 • Sve transfere od aerodroma do smeštaja i od smeštaja do aerodroma prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije tokom putovanja

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Opcionu doplatu za posetu gorilama u NP Bwindi u iznosu od 600 USD (obavezno naglasiti prilikom prijave)
 • Troškove vize za Etiopiju, Zambiju, Zimbabve, Bocvanu, Ugandu, Ruandu, Keniju
 • Bakšiš za lokalne vodiče, vozače i rendžere
 • Bakšiš za fotografisanje plemena u Omo dolini
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 2 važi od 28.12.2018.

 

Guesthouse/hotel je smeštajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja ili noćenja sa doručkom.

 

Makele je grad koji se nalazi u severnom delu Etiopije i ima oko 200 hiljada stanovnika. Najčešće je polazna tačka putnicima za posetu Danikil depresiji, jedinstvenoj prirodnoj celini koja ima jaku vulkansku i tektonsku aktivnost.

Arba Minč (Arba Minch) je grad u južnom delu Etiopije, poznat po starom imenu Ganta Garo. Nalazi se na oko 500 km južno od prestonice Adis Abebe, na visini od oko 1280 metara nadmorkse visine. Iz Arba Minča kreću najpoznatije ture za posetu Omo dolini u kojoj žive tradicionalna plemena.

Adis Abeba (Addis Ababa) je glavni grad Etiopije, čije ime u prevodu znači „novi cvet“. Grad je osnovan 1886. godine, a danas je najveći grad Etiopije sa skoro 3 miliona stanovnika. Grad se prostire na nadmorskoj visini od 2500 metara i predstavlja polazište mnogobrojnim turistima za istraživanje kulture i prirode ove zemlje.

Livingston (Livingstone) je grad u Zambiji i nalazi se u južnoj provinciji. Leži na reci Zambezi i glavni je turistički centar zemlje zbog blizine Viktorijinih vodopada. Ima 137 hiljada stanovnika a ime je dobio po britanskom pronalazaču Dejvidu Livingstonu.

Kigali je glavni i najveći Ruande. Predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje, i ima oko 1,1 miliona stanovnika.

Nacionalni park Bwindi se nalazi u jugozapadnom delu Ugande, ima površinu od 331 kvadratnih kilometara, a najpoznatiji je po Bwindi gorilama, kojih danas ima oko 340, što je polovina ukupnog broja ovih životinja u svetu.

Mombasa je grad koji se nalazi u jugozapadnom delu Kenije, na obali Indijskog okeana. Drugi je grad Kenije po veličini, posle prestonice Najrobija. Grad ima oko 2 miliona stanovnika.

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Pošaljite upitZa informacije ili zakazivanjePozovite nas ukoliko
imate dodatnih pitanja