Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > Zanzibar 13 DANA

Šta ako vam kažemo da tamo negde postoji mesto gde ljudi žive potpuno bezbrižno, i gde se životu diše punim plućima? Malo ostrvo na istoku Afrike, samo po sebi zvuči nestvarno i egzotično. Otkriti sve skrivene tajne ovog mesta, naučiti sve ono što vekovi prikrivaju, upoznati neverovatne ljude, a usput se kupati u nestvarnim vodama Indijskog okeana, uživati na neverovatnim plažama, probati fenomenalne ukuse, osetiti čudesne mirise i čuti jednostavne ali magične zvuke, to je iskustvo samo po sebi koje se ne propušta. Vodimo vas na Zanzibar – raj na zemlji! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Zanzibar sa presedanjem i noćenjem u Dohi (broj leta QR0232).

2.DAN: Vrelina peska

U ranim večernjim časovima slećemo u Dohu, glavni grad Katara. Posle carinskih formalnosti i pribavljanja vize, odlazimo do smeštaja. Pravimo kraću pauzu radi odmora i koristimo slobodno vreme da obiđemo jedan od dragulja Persijskog zaliva. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN: Tropski raj

U ranim jutarnjim časovima, odlazimo na aerodrom dva sata pre leta i napuštamo naše arapske domaćine. Letimo do ostrva misterije, predivnih plaža, začina i uživanja. Slećemo u Zanzibar, glavni grad istoimene autonomne pokrajine, završavamo carinske formalnosti I odlazimo u Paji, maleni gradić na samoj obali Indijskog okeana. Dolazimo u smeštaj, opuštamo se i uživamo u svim čarima ovog tropskog raja. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN: Istorija starog grada

Fakultativni izlet do Stountauna (Stone Town) starog gradskog jezgra grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Obilazimo Anglikansku katedralu, crkvu Svetog Josifa, džamije, hindu hramove, staru tvrđavu, palatu čuda, sultanovu tvrđavu. Slobodno vreme. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

5.DAN: Brčkanje u Indijskom okeanu

Dan ostavljen za odmor, uživanje, plivanje, ronjenje, prirodu, druženje… Noćenje.

6.DAN: Morski safari

Fakultativni izlet na Plavi safari (Blue Safari) – celodnevni izlet na kojem obilazimo najlepše plaže Zanzibara, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama, uživamo u nestvarnim ukusima morskih specijaliteta. Noćenje.

7.DAN: Koliko su stare kornjače?

Fakultativni izlet na Prison Island – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Srećom taj mračni deo istorije je davno završen i danas ćemo uživati u prelepim plažama na ostrvu i imati prilike da se igramo, hranimo i mazimo džinovske kornjače koje su još u 19. veku stigle sa Sejšela, a neke od njih stare su i preko 100 godina. Ostrvo se nalazi severno od Stountauna i do njega ćemo doći brodom. Slobodno vreme. Noćenje.

8 – 11. DAN: Plavetnilo Indijskog okeana

Uživamo u svim čarima ovog predivnog tropskog raja. Kupamo se, surfujemo, obilazimo, istražujemo, probamo, ronimo, odmaramo na plaži. Mogućnost organizovanja dodatnih fakultativnih aktivnosti i izleta. Noćenje.

12.DAN: Opraštanje od Afrike

Dan ostavljen za odmor, uživanje, šetnju, šoping i sređivanje utisaka. Slobodno vreme do polaska na aerodrome dva sata pred poletanje. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR1352).

13.DAN: Sletanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

PROMO CENA  999 EUR


REGULARNA CENA – 1299€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Zanzibar – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u guest hausima na bazi 11 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tanzaniju (Zanzibar) (dobija se na aerodromu):  50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Vakcinaciju i vađenje potvrde o vakcinaciji
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69rsd pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

 

Opisi i cene fakultativa?

 1. Stone Town – Staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  Godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Cena: 30$
 2. Blue Safari – Obilazak brodićem najlepših plaža Zanzibara, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama. Cena: 35$
 3. Prison Island – Ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. I dom velikog broja kornjača sa Sejšela. Cena: 30$

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda naZanzibarunijebezbednazapiće, koristi se isključivoflaširanaiizbegava se led. Takođeflaširanavoda se koristiizapranjezuba.

 

Što se lekova protivmalarijetiče, obavezno se konsultujtesaVašimlekarom. Važno je znati da lekovi ne pružaju 100% zaštituimoguimatineželjenadejstva.

 

Odlekovasasobomponetilekovezaredovnuterapijuako je imate, probiotik, lekovezasnižavanje temperature, protivbolova, odnosnolekovekojegeneralnonositesasobomnaputovanje. Ponesiteobaveznoikremuzasunčanjeisredstvoprotivkomaraca.

 

Preporučujemozdravstveno osiguranje. Zdravstvenoosiguranjemožeteuzeti u agenciji do 5 danapred put.

 

Klima naZanzibaruodlikuje se relativnovisokimtemperaturama (prosečnamaksimalnadnevna je 28-33C, noćnaoko 16-23C), vlažnostvazduha je visoka, a sunce je izuzetnojakojer se radi o područjimaokoekvatora. Temperaturamožeipasti, tako da sasobomobaveznoponestiteodećudugihrukavainogavica. Kišni period trajeodmarta do juna, ali se kišamožejavitii u bilokojedobagodine.

 

Tradicionalna ishrana obuhvatapiletinu, govedinu (u viduroštiljailigulaša), pirinač, povrćeivoće, a naobaliindijskogokeanaimorskeplodoveiribu.

Uličnahrana se ne preporučuje (pre svegajerovonijepodručjesatradicijomuličnehrane).

Voćeperiteflaširanomvodomilioljuštite.

 

Zanzibar je bezbednadestinacija, aliukoliko se pridržavateodređenih pravila. Ne preporučuje se kretanjepomrakuinoću, jer se pre svegaradi o siromašniminerazvijenimpodručjima. Voditeračunakadfotografišete, jerukolikoželite da uslikatenekoga, morateobaveznopitati.

 

Preporuka je da sasobomnositeameričkedolarealiisključivoštampane 2006. godineimlađe.

 

Bankomatipostojealinisulakodostupni. Kartice ne možetekoristitiuvek. O pojedinostimaposavetujte se saVašombankomiobaveznoprijaviteodlazak u inostranstvo, kakoVamkartice ne bi bile blokirane.

 

Na ZanzibarusuVampotrebniadapterizautičnice (tri pljosnata, kao u VelikojBritaniji)dok je naponistikaoikodnas 220V. Adapteremorateponetisasobomjerihnijemogućenabavitinadestinaciji.

Svakiputnik je odgovoranzasebei u obavezi je da pratiinstrukcijelokalnogvodičaipredstavnikaagencije, koji je tu da pazinabezbednostputnikai da izbegnebilokojuopasnusituaciju. Pored toga, jedinavašaodgovornost je da uživatei da se štoboljeprovedete!

 

VIZE

 

ZaulazaknateritorijuTanzanije (Zanzibar pripadaTanzaniji)državljanimaSrbijepotrebnesuvize. Viza se dobijaprilikomulaska u zemlju (naaerodromu), ikošta50$. Na licumestapopunjava se formularipotrebno je ponetifotografijunabelojpozadinidimenzija 3,5 x 4,5. ZadržavljaneHrvatske, BosneiHercegovine, Makedonije , Crne Gore iBugarske, važeistipropisi.

 

Za ulazak na Zanzibar obavezno sa sobom nositi  potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice.

 

RepublikaSrbijanemasvojuambasadu u Tanzanijiveć je zaTanzanijunanerezidencijalnojosnovizaduženaambasada u Etiopiji. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, MakedonijaiSlovenija, takođenemajusvojeambasade.

 

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.

 

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
Jumbo Beach Bungalows, Paje

Jumbo Beach Bungalows, Paje


Obezbeđen kamp na samoj plaži indisjkog okeana, kampus sa privatnim sobama (bungalow). Svi smeštaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).U kampusu se nalaze bar, restoran, prodavnica, privatna plaža sa statičnim suncobranima od palminog lišća, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.
Pošaljite upit


[recaptcha]