Sedef Travel > Aranžmani > Strazbur, Colmar, Frajburg & Švarcvald 6 DANA

Strazbur turiste očarava centrom grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom UNESCO-a 1988. godine. Okolinom dominira Katedrala Notrdam (La cathédrale Notre – Dame), ali i ušuškani kvart Mala Francuska (La Petite France) sa mnogobrojnim restoranima i kafeima koji nude razna jela i specijalitete regije Alzas – šukrut (choucroute) i tart flombe (tarte flambée) koji odlično idu uz pivo. Sve to zajedno u restoranu pored reke (centar grada je na vodi) odaje utisak da ste u francuskoj Veneciji. Duh Nemačke koja je preko puta, meša se sa francuskim duhom koji ga nadvladava…

1. DAN: Beograd – Novi Sad – Budimpešta

Sastanak putnika u Beogradu na dogovorenom mestu u 15.30 časova. Polazak autobusa u 16.00 časova. Polazak iz Novog Sada u 17.15 sa dogovorenog mesta. Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte.

2. DAN: Budimpešta – Strazbur

Nastavak vožnje kroz Austriju kraj Minhena do Strazbura u pokrajini Alzas u Francuskoj. Razgledanje grada javnim prevozom. Strazbur je grad u pokrajini Alzas na istoku Francuske, u kome se nalaze sedišta Saveta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Šetnja sa vodičem kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr – dam, Stara carina, Palata Rohan, kuda Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji deo starog Strazbura, ujedno je i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO-a. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: Freiburg – Colmar – Rikvir

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradiću Frajburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Frajburg važi i za grad sa ljudima vedroga duha, što mnogi pripisuje velikom broju sunčanih dana tokom godine. Međutim, pored dobro raspoloženih ljudi, Frajburg ima da ponudi još mnogo toga: jedno od najlepših starih gradskih jezgara, ispresecano tipičnim, malim kanalima, pored pešačkih staza. Bogatu kulturu i istoriju, brojne kafiće i prijatne gostionice, regionalnu kuhinju i predivnu okolinu, šetnjom po starom delu grada dominira 116 metara visok toranj impresivne katedrale, jedne od najlepših sakralnih građevina u Nemačkoj. Trg ispred katedrale je najveći trg u centru i na njemu se svaki dan, osim nedelje, održavaju vašari. Posebno upadljiva je Istorijska tržnica iz 1532. godine sa tamnocrvenom fasadom i ugaonim tornjevima, pokrivenim obojenom opekom, zgrada „Zum Schönen Eck” iz 1761. godine, danas Muzej istorije grada, kao i Stara stražarnica. Avgustinski trg je drugi centralni trg starog grada. U nastavku se nalazi trg Rathausplac, sa Starom i Novom gradskom većnicom, gotskom Crkvom Sv. Martina i česmom sa spomenikom monahu i alhemičaru Bertoldu Švarcu koji je, prema ovdašnjim pričama, izmislio crni barut. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar, zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vekove nemačko – francuske istorije. Slobodno vreme u istorijskom centru grada: gde se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuda Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga poseti oko milion turista. Tesne uličice podsedaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na severnoj kapiji iz 13. veka, crkva iz 14. veka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. veka. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: Heidelberg – Baden Baden

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti, sa preko tri miliona turista u sezoni. Grad je sedište jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, „Univerziteta Rupreht – Karl“, osnovanog 1386. godine. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18. veka, Zamak Hajdelberg iz 14. veka (panorama), Rathaus – Gradska kuća iz 14. veka, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru iz 18. veka dužine 200 m, gotička crkva Sv. Duha iz 14. veka, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visoko specijalizovanim klinikama, izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel – epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: Strazbur – Triberg – jezero Titize – Donauešingen – Budimpešta

Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav, najduža evropska reka posle Volge. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah i dalje nastavlja svoj 2850 kilometara dug put kroz Evropu, do Crnog mora. U parku ovog dvorca nalazi se fontana iz 19. veka, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.

6. DAN: Budimpešta – Beograd – Novi Sad

Vožnja kroz Mađarsku. Vožnja kroz Srbiju. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 195€ za prijave do 10.03

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3** u Strazburu ili okolini u 1/2 i 1/2+1 sobama.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Fakultativne izlete.
 • Putničko i zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 € .
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • GOTOVINSKI: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 40% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

Pošaljite upit