Sedef Travel > Aranžmani > USKRS I 1. MAJ > Solun 5 DANA

SAJAMSKI POPUST -10% do 24.02.2019.
Uskrs i Dan rada 2019.
Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija.  Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine.

Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

OBILASCI:  Solun – Zejtinlik – Olimp – Katerini – Grčko veče – Meteori

1. dan BEOGRAD – NIŠ
Polazak oko 19h sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša sa parkinga Tempa oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Solunu.
2. dan SOLUN – ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Grčko veče. Noćenje.
3. dan SOLUN – METEORI – SOLUN
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćenje.
4. dan SOLUN – OLIMP – DION – KATERINI – SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Olimp, Dion (ukoliko bude otvoren arheološki lokalitet) i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, sela Litohoro na padini Olimpa. Dion, najznačajniji arheološki lokalitet iz perioda makedonskog carstva, gde su se održavala sportska i takmičenja u poeziji, pozorišne predstave. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi… Povratak u Solun. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Srbiji.
5. dan NIŠ – BEOGRAD
Dolazak u Niš i Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

SAJAMSKI POPUST -10% do 24.02.2019.
Popust je već obračunat u tabeli sa cenama
Specijal : OGRANIČEN BROJ SOBA!

SMEŠTAJ SOBA 25.04.-29.04. 30.04.-04.05.
HOTEL PELLA ** 1/1 soba ND 125€
HOTEL PELLA ** Specijal 1/1 soba ND 100€
HOTEL PELLA ** 1/2 soba ND 90€
1. dete (z) (0-2) 0€
HOTEL PELLA ** Specijal 1/2 soba ND 72€
1. dete (z) (0-2) 0€
HOTEL PELLA ** Specijal 1/2+1 soba ND 72€
dodatni krevet 68€
1. dete (2-12) 64€
HOTEL PELLA ** 1/2+1 soba ND 90€
dodatni krevet 85€
1. dete (2-12) 81€
HOTEL AEGEON *** 1/1 soba ND 120€ 125€
HOTEL AEGEON *** Specijal 1/1 soba ND 95€ 100€
HOTEL AEGEON *** 1/2 soba ND 86€ 90€
  1. dete (z) (0-2) 0€ 0€
HOTEL AEGEON *** Specijal 1/2 soba ND 68€ 72€
  1. dete (z) (0-2) 0€ 0€
HOTEL AEGEON *** 1/2+1 soba ND 86€ 90€
  dodatni krevet 82€ 85€
  1. dete (2-12) 77€ 81€
  1. dete (z) (0-2) 0€ 0€
HOTEL AEGEON *** Specijal 1/2+1 soba ND 68€ 72€
  dodatni krevet 65€ 68€
  1. dete (2-12) 61€ 64€
  1. dete (z) (0-2) 0€ 0€
HOTEL EGNATIA *** 1/1 soba ND 120€
HOTEL EGNATIA *** Specijal 1/1 soba ND 95€
  1/1 soba 95€
HOTEL EGNATIA *** 1/2 soba ND 86€
  1. dete (z) (0-2) 0€
HOTEL EGNATIA *** Specijal 1/2 soba ND 68€
  1. dete (z) (0-2) 0€
HOTEL EGNATIA *** 1/2+1 soba ND 86€
  dodatni krevet 82€
  1. dete (z) (0-2) 0€
  1. dete (z) (2-12) 77€
HOTEL EGNATIA *** Specijal 1/2+1 soba ND 68€
  dodatni krevet 65€
  1. dete (2-12) 61€
 • – prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • – smeštaj u Solunu (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* i 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • – obilaske prema programu (Solun – panorama grada, Zejtinlik )
 • – troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • – usluge licenciranog pratioca grupe
 • – meĎunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 5 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 3 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 8 € (osobe od 70 – 83,99 god.)
 • – Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE
 • – ulaznice i fakultativne izlete
 • – individualne troškove
 • – boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana.
  • Osiguranje 0-17,99: 3 EUR
  • Osiguranje 18-69,99: 5 EUR
  • Osiguranje 70-83,99: 8 EUR
  • Stanični vaučer: 50 RSD
  • Polazak iz Novog Sada: 15 EUR
  • Polazak iz Subotice: 25 EUR
  • CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
   • Grčko veče – 30 € odrasli / 25 € deca
   • Meteori – 25 € odrasli / 20 € deca + ulaznice 3 € po manastiru
   • Olimp, Dion i Katerini – 20 € odrasli / 10 € deca
   NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
   Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
   DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
   POPUSTI: 
   • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
   • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
   • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
   SOPSTVENI PREVOZ:
   • NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
   POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
   • NIŠ (sa velikog parkinga kod Tempa) – bez doplate
   • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)
   CENA POVRATNOG TRANSFERA:
   SUBOTICA parking kod radničkog univerziteta = 25 EUR
   NOVI SAD parking kod železničke stanice = 15 EUR
 • NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
 • – U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs
  – Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  – Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
  – U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5%.
  – Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  – Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • – OPŠTE NAPOMENE:
 • – Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
  – Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
  – Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  – Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  – Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
  – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  – Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
 • – Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
 • – Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • – Cenovnik za Solun (Viva sezona 2019. godine, autobus, 5 dana) br.8 od 11.02.2019.

Pošaljite upit


1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2019……….…………….…….15.06.2019.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2019……….…………….…….15.08.2019.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2019……….…………….…….15.12.2019.
Za polaske od 01.10.2019. do 01.02.2020……………….…….15.04.2020.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)