Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > Sejšeli 10 DANA

Daleki arhipelag koji je oduvek privlačio putnike širom sveta. Beskrajno kristalno plavetnilo okeana, najfiniji beli pesak, fascinantna flora, vedri i veseli ljudi. Jedno od omiljenih letovališta u toku cele godine. Ogroman broj većih i manjih ostrva, naseljenih i nenaseljenih. Najmanji glavni grad na svetu sa divnom mešavinom tradicionalne domorodačke i kolonijalne arhitekture.  Sejšeli su sve to i još mnogo više! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Sejšele sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0232).

2. DAN: Daleki Sejšeli

U ranim jutarnjim časovima slećemo na Mahe, najveće ostrvo sejšelskog arhipelaga. Odlazimo do smeštaja. Upoznavanje sa ovim prelepim ostrvskim rajem. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Najmanja prestonica na svetu

Slobodan dan za uživanje na predivnim plažama ili fakultativni izlet u najmanji glavni grad na svetu, prepunog jedinstvene mešavine uticaja i arhitekture, stare kreolske i kolonijalne britanske i francuske. Gradić prepun simpatičnim lokalnim radnjama, suvenirnicama, kafićima i restoranima. Posle kratke vožnje krećemo u fakultativni obilazak Viktorije: Katedrala bezgrešnog začeća, sat kula, kreolska arhitektura, galerija, Sri Navasakthi hiduistički hram, stara zgrada suda, spomenik slobode, anglikanska crkva, Sheik Muhamedova džamija. Odmaramo u nekim od poznatih lokalnih restorana gde probamo tradicionalnu kuhinju i uživamo u domaćim sveže ceđenim sokovima i koktelima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. DAN – 7. DAN: Raj pod Suncem

Napuštamo smeštaj i odlazimo na aerodrom, let do Praslina, ostrva sa najlepšim plažama arhipelaga. Beskrajni plavi horizonti, nestvarno bele plaže, neverovatno bogata vegetacija i morski svet. Raj pod suncem. Predlažemo Vam da krenemo u otrkivanje ovog fansastičnog ostrva i obilaženje svih najlepših plaža, rezervata prirode i obližnjih ostrva. Organizovanje raznih fakultativnih izleta i aktivnosti. Noćenje.

8. DAN: Beskrajno plavetnilo

Napuštamo ovaj raj pod suncem i krećemo nazad do Mahe-a. Odlazimo u smeštaj i još malo uživamo u beskrajnom plavetnilu Sejšela.

9. DAN: Poslednji dan u raju

Slobodno vreme do polaska na aerodrom dva sata pred poletanje. Opraštamo se od Sejšela u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0231).

10. DAN: Sletanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CENA:  FIRST MINUTE – 1349€ (do 01.05.2018.)

REGULARNA CENA – 1499€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Mahe – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Avio prevoz na relaciji Mahe – Praslin – Mahe
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u vili i rizortu na bazi 7 noćenja od toga 4 noćenja sa doručkom (buffet)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda na Sejšelima nije preporučljiva za piće, uvek koristiti flaširanu vodu.

 

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 danapred put.

 

Klima na Sejšelima je uvek savršeno topla. Prosečna minimalna dnevna temperature retko pada ispod 24C (Jul) a maksimalna retko prelazi 32C. Temperatura noću može i pasti, tako da sa sobom ponestite i neku odeću dugih rukava i nogavica.

 

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, a kako su Sejšeli ostrvska država apsolutno svugde rasprostranjena je morska hrana.

 

Ulična hrana se ne preporučuje.

 

Sejšeli su apsolutno bezbedna destinacija. Preporuka je svakako pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u zabačenim delovima ostrva jer postoji mogućnost džeparenja, pa se preporučuje da vodite računa o svojim ličnim stvarima. Ne sedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

 

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i evre možete menjati u svim menjačnicama i bankama.

 

Na ostrvima postoji određeni broj bankomata, naročito u turističkim centrima i hotelima a plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

Na Sejšelima su Vam potrebni adapter za utičnice jer su utičnice koje oni koriste slične onima u Velikoj Britaniji (tri kockaste rupe), mogu se naći i na samoj destinaciji, ali je preporuka da ih nosite sa sobom. Napon je 220-240V.

Svakiputnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.

 

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
Spas Villas Machabee

Spas Villas Machabee


Vila na severu ostrva Mahe na 5 do 10 minuta hoda od plaža (peščanih i kamenih). Usluga je na bazi noćenja. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. U vili se nalaze i privatne kuhinje. U neposrednoj blizini vile (5 do 10 minuta hoda) nalaze se prodavnice, kafići i barovi.Chalets Anse Possession, Praslin

Chalets Anse Possession, Praslin


Rizort na samoj plaži,sa privatnim sobama (bungalow). Svi smeštaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.U kampusu se nalaze bar, restoran, privatna plaža, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Kako se kamp nalazi u blizini grada, prodavnice, suvenirnice, banke, kafići i barovi su na nekoliko minuta hoda.
Pošaljite upit