Sedef Travel > Aranžmani > USKRS I 1. MAJ > Lion 7 DANA/bus

MILANO-LION-MARSEJ-ZENEVA

Lion, grad sa veoma dugom istorijom i glavni grad francuskog regiona Rona, jedno je od najvedih područja renesansne arhitekture u Evropi. Osnovan je 43. godine pre nove ere, a glavna karakteristika ovog grada su uske ulice (les troubles). Deset procenata površine gradskog jezgra Liona je od 1998. godine pod zaštitom kulturne baštine UNESCO-a. Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Staro gradsko jezgro Ženeve i vijugave uličice pune su građevina bogate istorije, dok u modernom delu grada blistaju savremene zgrade.

1. dan (četvrtak, 25.april) BEOGRAD – MILANO Sastanak grupe u 16: 30h, polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja prema Milanu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.
2. dan (petak, 26.april) MILANO Dolazak u Milano, glavni grad Lombardije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i čuveni centar mode i dizajna. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Trg Duomo – gde je raskošna Milanska katedrala, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Vitoria Emanuela II, Toranj Pireli, stadion San Siro, zamak Kastelo Sforcesko, bazilika Santa Maria delle Grazie… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (subota, 27.april ) MILANO – LION Doručak. Nastavak putovanja ka Lionu. Dolazak u ranim poslepodnevnim časovima u Lion, grad sa veoma dugom istorijom i jedno od najvećih područja renesansne arhtitekture u Evropi. Panoramsko razgledanje grada: La Place Bellecour – najveći trg u gradu kojim dominira spomenik posvećen francuskom kralju Luju XIV, Fontana Bartoldi – delo vajara Frederika Augusta Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku, zgrada Opere, Bazilika Notre – Dame de Fourviere izgrađena u drugoj polovini 19. veka, posvećena Devici Mariji.. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4. dan (nedelja, 28. april) LION Doručak. Slobodno vreme. Predlažemo da posetite Stari Lion, jednu od najvećih renesansnih celina u Evropi, u kojoj se nalazi veliki broj znamenitosti grada specifične i očuvane arhitekture. Uske ulice isprekidane su prolazima kojima su nekada trgovci prenosili svilu dok je grad imao puno tkaonica. Takođe možete obići Institut Lumiere osnovan 1982. godine, koji se nalazi u kući porodice Lumière gde je smešten I muzej. Pogled na grad sa reke je zaista impresivan, pa se posetiocima Liona preporučuje I tura brodom. Lion je poznat po suvenirnicama gde možete kupiti predmete od svile. Noćenje.
5. dan (ponedeljak, 29. april) LION – MARSEJ – LION Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Marsej. Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, Gradska kuća, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. veku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad i Lionski zaliv. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan (utorak, 30.april) LION – ŽENEVA – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Ženevi. Po dolasku, razgledanje grada: obilazak kompleksa na kom se nalazi Palata naroda koja je podigunuta u periodu 1929.-1936.godine, šetnja centralnim delom grada, obilazak Engleskog vrta koji je napravljen 1854.godine, poznatog po velikom cvetnom satu. Slobodno vreme za šetnju pored slikovitog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.
7.dan (sreda, 01.maj) BEOGRAD Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.
Cena po osobi 259

Doplata za jednokrevetnu sobu je 90 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
 • Jedno nodenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu ●Tri nodenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Lionu
 • Razgledanja prema program
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Obavezna gradska taksa u Milanu za hotel 3* – 4 evra po osobi i nodi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 evra (plada se na recepciji hotela)
 • Obavezna gradska taksa u Lionu u iznosu od 1,65 evra po osobi I nodi (plada se na recepciji hotela) ●Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

UMANJENJA

 • Ne postoji mogudnost smeštaja u trokrevetnim sobama

OPCIONE DOPLATE

 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
 • Doplata za dodatno sedište: 75 evra

FAKULTATIVNI IZLETI
● Fakultativni izlet Marsej  Cena : 35  evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča I posete navednim mestima bez ulaznica.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “LION”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Sedef Travel, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Sedef Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Sedef Travel mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Wiener Stadtische koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

SMEŠTAJ
CAMPANILE LYON OUEST TASSIN 3*  http://www.campanile-lyon-ouest-tassin.fr/en
Hotel se nalazi na oko 3 km od centra grada. Metro stanica, koja povezuje hotel sa centrom grada, nalazi se na oko pet minuta hoda od hotela. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar I restoran. Sobe su dvokrevetne I sadrže : kupatilo, telefon, TV, Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.


Pošaljite upit