Sedef Travel > Aranžmani > USKRS I 1. MAJ > Kapadokija 6 DANA

Kapadokija mesto stotine šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena i geoloških formacija nastalih vulkanskim erupcijama pre više od 40 miliona godina, koje podsećaju na vilinjske dimnjake. Kapadokija je drevna regija sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj centralnoj pokrajini Anadolija.
Najveći grad Turske, jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta je Istanbul. Istanbul je carski grad smešten na Bosforskom moreuzu. Uzbudljiv, multikulturalan grad prepun znamenitosti i trustičkih atrakcija. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Istanbul je grad smešten na sedam brda, kao i Rim. Za vreme Otomanskog carstva na svakom brdu je sagrađena po jedna džamija. Što je Rim za katolički svet, to je Istanbul za muslimanski.

1 dan BEOGRAD-ISTANBUL-KAPADOKIJA (petak, 08.02.19 / sreda, 20.03.19
Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 07:00h . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Istanbul u 09:00h (let TK1082). Dolazak u Istanbul u 12:40h-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Kapadokiju. Poletanje aviona za Nevšehir u 18:20h (let TK2008). Dolazak u Nevšehir u 19:45h. Transfer do mesta Goreme. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
2. i 3 dan KAPADOKIJA (Goreme) (subota i nedelja, 09.02.19 i 10.02.19 / četvrtak i petak, 21.03.19 I 22.03.19.)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: LET BALONOM – visoko iznad zemlje, sa bajkovotom pogledom na Kapadokiju, planine, Goreme-nacionalni park sa ogromnim okamenjenim “dimnjacima” i muzejom na otvorenom; TVRĐAVA UČHISAR-MUZEJ NA OTVORENOM GOREME-PODZEMNI GRAD DERINKUJA: Odlazak do pastoralnog sela Učhisar, smeštenom duž velikih šupljikavih stena sa stotinak kuća, jedna iznad druge, u podnožju istoimene tvrđave. Do prve polovine 20.veka, većina kuća je bila naseljena, uglavnom, grčkim stanovništvom. Mnoge od starih kuća imaju uklesana staništa za golubove pismonoše, koji su bili glavno sredstvo komunikacije od 11. do početka 20 veka. Tvrđava Učhisar, neverovatnog arhitektonskog stila, je prirodna kamena formacija koja je kroz istoriju bila utočište stanovništva od progona. Do vrha tvrđave se dolazi vijugavim stepeništem, sama unutrašnjost predstavlja lavirint prolaza; Obilazak muzej na otvorenom Goreme: dolina sa čudesnim stenama, prvim manastirskim zajednicama i crkvama isklesanim u kamenu. Kapadokija postaje velika zajednica prvih hrišćana od prvog veka NE, koja je pod stenama Kapadokije našla utočište od progona Rimljana, klešući vulkanske stene i praveći domove, štale, golubarnike, svetilišta, preko 30 gradova ispod površine zemlje; Poseta podzemnom gradu Derinkuja (“duboki bunar”), za koji se pretpostavlja da ima 20 nivoa ispod zemlje, površine 4x4km, u kojem je moglo da živi oko 55.000 stanovnika. Grad je imao ventilacione otvore radi snabdevanja vazduhom i vodom. PAŠABAG-URGUP: Vožnja dolinom Pašabag sa čudesnim vilinjskim dimnjacima, jedinstvenim stenama u obliku pečuraka-kućama u kojima su nekada živeli pustinjaci. Odlazak do Urgupa, poseta lokalnoj vinariji. Večera. Noćenja.
4 dan KAPADOKIJA-ISTANBUL (ponedeljak, 11.02.19 / subota, 23.03.19.)
Doručak. Napuštanje soba. Individualna odjava iz hotela.Transfer do aerodroma Nevšehir. Poletanje aviona za Istanbul u 09:40h (let TK 2007). Dolazak u Istanbul u 11:15h. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe posle 14:00h – lokalno vreme. Slobodan dan. Uveče, mogućnost fakultativnog večernjeg odlaska na tursko ili orijentalno veče (večera i program). Noćenje.
5 dan ISTANBUL (utorak, 12.02.19 / nedelja, 24.03.19.)
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; Noćenje.
6 dan ISTANBUL-BEOGRAD (sreda, 13.02.19 / ponedeljak 25.03.19.)
Doručak. Napuštanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 19:50h-lokalno vreme (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:30h-lokalno vreme.
 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate.
• 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% najkasnije 10 dana pre putovanja
• 50% prilikom rezervacije, a ostatak od 50% u 4 mesečne rate čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do 15.06.2019.
• platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
HOTEL SOBA TERMIN CENA
Ciner/Monaco 1/2 soba pp 27.04-02.05.2019 439 €

U cenu je uračunato

 • – Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
 • – Avio prevoz na relaciji Istanbul-Nevšehir-Istanbul, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.
 • – Transferi prema programu
 • – Asistencija lokalnog vodiča u Kapadokiji (Goreme), na engleskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 • – Asistencija lokalnog vodiča u Istanbulu, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 • – Smeštaj u hotelu 3* u Goreme (Kapadokija), u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 večere i 2 doručka.
 • – Smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 2 noćenja sa doručkom.
 • – Aerodromske i YR taksa (oko 173 EUR po osobi: 16.94 eur taksa aerodroma Beograd, 27.00 eur taksa aerodroma Istanbul I Nevšehir, 4.48 eur bezbednosna taksa aerodroma Beograd, 0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, taksa VQ 1,60 eur i YR taksa 122 eur – avio kompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva; primenjuju je sve avio kompanije i ona je nerefundabilna). Aerodromske takse su obavezne i podložne promeni do dana polaska na putovanje.
 • – Troškovi fakultativnih izleta i poseta, vožnja balonom, ulaznice za muzeje i lokalitete u Turskoj.
 • – Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.
 • – Nepomenute usluge
 • aerodromska taksa: 173 EUR
 • dinarski deo aranzmana: 2999 RSD

 


Pošaljite upit