Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > AZIJA / DALEKE DESTINACIJE > BLISKI ISTOK / DALEKE DESTINACIJE > OSTALO / BLISKI ISTOK > IZRAEL

Istraživanje Bliskog Istoka – magični Izrael!
Izrael – Jerusalim, Mrtvo More, Tel Aviv

8 dana – od 790 eur (uključene sve avio karte, takse, transferi, smeštaj)
Polazak: 27.03.2019.

Izrael je mala zemlja na Bliskom Istoku koju naseljava nešto više od 8 miliona stanovnika, uglavnom Jevreja, na istočnoj obali Sredozemnog mora. Zemlja pustinja, mora, povremenog snega u pustinji, svetih mesta islama, hrišćanstva i judaizma, tradicije ali i velikih sloboda, mladih ljudi, provoda i duhovnog mira. Ako se slučajno izgubite u nekom od izraelskih gradova, nemojte tražiti Ulicu Maslina, jer u Izraelu postoji veliki broju lica sa ovim imenom, i to u svakom gradu. Zajedno ćemo imati priliku da se uverimo zašto je Izrael vodeća turistička destinacija u svetu i da uživamo u svim divnim stvarima koje ova tajanstvena i neobična zemlja ima da ponudi.

Tel Aviv je jedan od najvećih gradova u Izraelu u kojem živi oko 400.000 stanovnika, smešten na obali Sredozemnog mora, ekonomski i tehnološki centar, popularna turistička destinacija i centar provoda i mladih. Plaže, barovi, trgovački centri i sekularni život čine ovaj grad zanimljivim turističkim odredištem, pa i ne čudi što ga zovu gradom koji nikada ne spava. Tel Aviv je i glavno kulturno središte države. Beli grad pun energije je i grad sporta, biciklističkih staza, parkova, skejt takmičenja i naravno plaža kojih ima zvanično četrnaest. Osnovan na samom početku dvadesetog veka, razvio se u jednu od najprivlačnijih destinacija na Bliskom Istoku, tako da ćete i vi biti među 3.3 miliona turista koji svake godine posete Tel Aviv iuživaju u jednom od preko 300 sunčanih dana godišnje.

Haifa je grad koji se nalazi u podnožju planine Karmel (HarHa Karmel). Treći po veličini i jedan od najlepših gradova u Izraelu. Obilazimo svetski centar bahajske vere, karmeličanski manastir Stela Maris, mogućnost vožnje žičarom, koja povezuje vrh Karmelasa Bat Galimom odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv i okolinu Haife. Haifa je grad neverovatnih plaža, grafita, muzeja i međureligijske harmonije jer u ovom mestu ljudi 5 religija žive i odlično funkcionišu zajedno.

Akra, grad pun burne istorije, tajni kopnenih i pomorskih sila koje su se borile za nadmoć u ovom regionu. Akra je na listi svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo zidine grada, Krstašku tvrdjavu, Gotičku dvoranu, turska kupatila El Basa, Pašinu džamiju… Nalazi se u pokrajini Galileja na obali Sredozemnog mora u zalivu Haife. Ovde se nalazi i najsvetije mesto Bahajske veroispovesti. Ovaj grad živi već duže od 4000 godina pa je jedan od najstarijih u Izraelu.

Nazaret, mesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva. Bazilika Blagovesti, Šuk bazar, Devičina fontana, Crkva Sv. Gavrila samo su neke od mnogobrojnih atrakcija. Zovu ga arapskom prestonicom Izraela.

Jerusalim je glavni grad Izraela i drevni grad na Bliskom Istoku, u istorijskoj regiji Palestini, biblijskoj Svetoj Zemlji. Jerusalim je sveti grad tri religije: hrišćanstva, judaizma i islama pa se zbog toga smatra jedinstvenim u svetu. Prema nekim procenama, u Jerusalimu postoji 1204 sinagoge, 158 crkava i 73 džamije. U sebi krije veliki broj neverovatnih lokaliteta među kojima su Zid plača, podzemni tunel Zida plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj Gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, crkva Svetog groba, shopping u centru pesačke zone Mamila, memorijalni centar Jad Vasem, Novi istorijski muzej holokausta i mnoge druge.

Jerusalim je i grad parkova, grad sa više od 2000 arheoloških lokaliteta, muzeja, više od 30 festivala, a simbol grada, lav, najviše govori o moći i značaju ovog neverovatnog grada. Zidine koje opasuju stari grad duge su više od 4 kilometara a u grad se može ući kroz sedam kapija. Zaista neverovatno mesto, burne istorije, duha istoka ali i hrišćanstva, mladih, nasmejanih, pa i ne čudi što je omiljena destinacija više miliona turista!

Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlači hiljade turista iz celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tačku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Upravo zbog saliniteta, svi posetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovde nemoguće potonuti!

Izrael, nevelika zemlja u središtu bliskoistočnog regiona, nalazi se nedaleko od mesta gde se azijski kontinent preliva u Afriku, na čarobnom delu mediteranske obale, smešten između Libana, Sirije, Jordana, delimično priznate države Palestine i Egipta. Na zapadu zemlja celom svojom dužinom izlazi na Sredozemno more, na istoku su Golanska visoravan, Galilejsko jezero, reka Jordan i Mrtvo more. Južnim delom zemlje dominira pustinja Negev, a na krajnjem jugu Izrael izlazi na Crveno more preko Akapskog zaliva. Ubedljivo najveći deo populacije živi u modernim urbanim sredinama koje su se smestile u obalskom mediteranskom pojasu. Vodeći gradovi ove zone su Tel Aviv i Haifa, ujedno i privredni, finansijski, politički, kulturni i turistički centri Izraela, ali i šireg regiona. Naravno, pravi biser izraelske države predstavlja grad Jerusalim, smešten dublje u kontinentalnom delu zemlje, prema Istoku, u pravcu Mrtvog mora. Pođite sa Jungle tribe-om i njegovim vodičima u avanturu po svetskoj istoriji, doživite biblijske gradove i legende, zaljubite se u zagonetni šarm Istoka!

Jerusalim je istorijska prestonica jevrejskog naroda, ali i mesto nemerljivog značaja i za hrišćane i muslimane. To je grad na čijim se građevinama i ruševinama temelji uzbudljiva i skoro nepregledna istorija tri glavne monoteističke religije sveta. Ovaj drevni grad je sinonim za Izrael, Palestinu i judeo-hrišćansku civilizaciju, a treći grad po važnosti u Islamu. U gradu postoje 1204 sinagoge, 158 crkava i 73 džamije.

Mrtvo more je jezero na Bliskom istoku koje se uobičajeno naziva morem. Važi za najslanije jezero na svetu. Sa svojim salinitetom od 30%, oko devet puta većim od saliniteta obične morske vode, u njemu život ne postoji, a površina je na -422 metara nadmorske visine i dalje opada. Najveća dubina Mrtvog mora je 330 metara. Voda je zbog saliniteta vrlo lekovita. Pri izlasku iz vode, telo ostaje prekriveno debelim slojem soli, koja blagotvorno deluje na kožu. Na dnu leži i glina kojom se maže radi zdravlja. Ispitujemo fenomen kako je nemoguće potonuti u vodama ovog neobičnog mora.

Tel Aviv je jedna od najdinamičnijih metropola Azije i s pravom nosi epitet „grada koji nikada ne spava“. On je biznis i finansijski centar ovog dela sveta, a nadaleko je poznat po sadržajima za noćni provod. U toku dana se zabava i odmor glavnom pronalaze u barovima i restoranima duž prelepe peščane promenade na obali mora, a uveče se provod seli u mnoge noćne klubove koji su poznati po fantastičnim muzičkim programima koje nude, kao i po izvrsnom izboru luksuznih pića koja se mogu pronaći.

1.dan (27.03.2019): Sastanaka na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Polazak iz Beograda i let do Tel Aviva sa presedanjem. Dolazak u Jerusalim. Ulazak u smeštaj. Noćenje.
2.dan (28.03.2019): Fakultativni izlet – obilazak Jerusalima. Lagana šetnja i upoznavanje veličanstvenih znamenitosti grada. Posećujemo ostatke Solomonovog hrama – čuveni Zid plača (odnosno Zapadni zid, najsvetije mesto judaizma), grobnice cara Davida i cara Solomona, ulicu Via Dolorosa, kojom je Hrist prošao poslednji put idući na pogubljenje, brdo Golgotu i crkvu Vaskrsenja Hristovog, mesto raspeća, pogreba i vaskrsenja Isusa Hrista (mesto hrišćanskog hadžiluka). Odlazak na Maslinovu goru i Getsimanski vrt, mesto gde je Juda izdao Hrista rimskim vojnicima… Džamija Al Aksa, treća po redu svetinja u muslimanskom svetu i učenju, mesto odakle se Muhamed uzneo na nebo. Razgledanje ostalih lokaliteta grada, upoznavanje sa krstaškom istorijom grada, ulogom reda Templara, sa istorijom cionizma itd. Mogućnost posete memorijalnom centru holokausata Jad Vašem, najstrašnijem svedočanstvu masovnog genocida nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu. Slobodno vreme u večernjim satima. Noćenje.
3.dan (29.03.2019): Fakultativni izlet u Vitlejem i Jerihon. Vitlejem se nalazi na svega desetak kilometara južno od Jerusalima, pa tamo stižemo veoma brzo. Obilazak grada gde se po Novom zavetu rodio Isus Hrist, a po predanju i veliki jevrejski car David. Pećina gde se Isus rodio, Crkva Rođenja Hristovog, najznačajnija svetilišta hrišćanstva, muzeji palestinske kulture i folklora, Međunarodni muzej Isusovog rođenja… Nastavljamo izlet i putujemo prema Jerihonu. Obilazimo najstariji grad na svetu u kome život i dalje traje. Jerihon je biblijski grad i neverovatna naseobina na 260 m ispod nivoa mora. Posećujemo Goru iskušenja, na kojoj je Satana kušao Hrista četrdeset dana, čudesni grčki pravoslavni manastir Iskušenja Gospodnjeg koji je celom dužinom uklesan u stenu, smokvino drvo apostola Zaheja na koje se ovaj popeo da bi video dolazak Isusa Hrista u grad. Povratak u Jerusalim. Noćenje.
4.dan (30.03.2019): Napuštanje smeštaja u Jerusalimu. Boravak u Izraelu nastavljamo u regionu Mrtvog mora. Transfer autobusom do hotela u turističkom distriktu Ein Bokek, na samoj obali Mrtvog mora. Uživamo u fantastičnom kontrastu koji stvara stenoviti pustinjski pejzaž izdižući se iznad prelepih peskovitih plaža i atraktivnih turističkih sadržaja. Slobodno popodne i kupanje u Mrtvom moru – nalazimo se na najnižoj tački na Zemlji i plutamo na površini vode bez ikakvog napora! Noćenje.
5.dan (31.03.2019): Slobodno prepodne za kupanje. Autobuski transfer do Tel Aviva, gde ćemo biti smešteni do kraja našeg putovanja po Izraelu. Dolazimo u Tel Aviv. U popodnevnim satima fakultativni izlet – obilazak grada i znamenitosti – Bauhaus arhitektura (Tel Aviv je apsolutni lider u svetu po broju građevina ovog stila), živopisni Karmel market, Jarkon park… Fakultativni izlet – obilzak Jafe, starog grada smeštenog u južnom delu Tel Aviva. Jafa je antički prethodnik Tel Aviva i mesto prebogate istorije i kulturnih ukrštaja, rečima neopisivi kolaž sa autentičnim duhom Orijenta. Tu su tržnica antikviteta, muzeji i galerije, pravoslavna crkva arhangela Mihaila, katolička bazilika Svetog Petra (za koju se veruje da je u njoj boravio Napolen), džamija Mahmudija, stari svetionik, Andromedina stena… Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan (01.04.2019): Fakultativni izlet u Haifu, Akru i Nazaret. Vožnja za Haifu, jedan od najmodernijih gradova današnjeg Izraela, dinamičnu mediteransku luku, gde se pravi odmor i obilazak grada. Poseta čuvenim Bahajskim vrtovima na brdu Karmel iznad grada, jednom od najlepših primera pejzažne arhitekture u svetu. Putujemo dalje u Akru, mesto koje je u doba krstaških ratova bilo značajno utvrđenje, a posle pada Jerusalima 1187. godine u  Saladinove ruke postala prestonica krstaške Jerusalimske kraljevine. Akra je mesto osnivanja Tevtonskog viteškog reda, a ostala je i poslednje uporište krstaša na Bliskom istoku. Njenom opsadom i padom 1291. godine uništena je poslednja krstaška država na tlu Orijenta. Obilazimo staro gradsko jezgro i utvrđenje koji su uvršteni u UNESCO Svetsku baštinu. Nastavljamo put za Nazaret, grad koji je u Bibliji opisan kao mesto detinjstva Isusa Hrista. Grad je danas prebivalište najbrojnije arapske muslimanske zajednice u Izraelu. Odlikuju ga uske ulice i tipični istočnjački bazari. Brojni lokaliteti u gradu upućuju na život porodice Isusa Hrista – radionica oca Josifa, kuća majke Marije, a na tim mestima su izgrađene važne hrišćanske bogomolje. Obilazak Bazilike Blagovesti, gde je po predanju arhangel Gavrilo Mariji doneo vesti o tome da nosi Sina Božjeg. Povratak u Tel Aviv.Noćenje.
7.dan (02.04.2019): Fakultativni izlet na Galiljesko jezero, vožnja autobusom do Kapernauma i Galilejskog jezera, lokaliteta gde je, prema Novom zavetu, Hrist učinio brojna čuda, izlečenja bolesnih, nemoćnih i opsednutih demonima, gde je hodao po vodi i propovedao svoje učenje. Vožnja pored Tavorske gore, mesta Preobraženja Gospodnjeg, obilazak manastira i put nazad za Tel Aviv i naš smeštaj. Vreme za odmor i eventaulni izlazak u noćni provod u Tel Avivu.
8.dan (03.04.2019): Ranojutarnji transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

Opšti podaci: Izrael je republika na istočnoj obali Sredozemnog mora. Graniči se sa Libanom na severu, Sirijom na severoistoku, Jordanom na istoku i Egiptom na jugozapadu. Izrael je jedina država u svetu u kojoj većinu stanovnika čine Jevreji i kao takva u svojim zakonima definisana je kao jevrejska i demokratska država.
Glavni grad: Jerusalim
Površina: 20.770 km2
Broj stanovnika: 8.513.472

Klima: Jerusalim ima tipično mediteransku klimu. Leta su topla i suva, a zime blage. Najhladniji mesec je januar sa prosečnom temperaturom oko 9oC, a najtopliji su jul i avgust sa prosečnom temperaturom 24oC. Zimi sneg pada u par navrata i kratko se zadržava. Padavine su leti retke.

Vremenska zona: GMT+1 ( 1 sat unapred u odnosu na vreme u Republici Srbiji).

Jezik: U Izraelu se govore hebrejski i arapski. Hebrejski je zastupljeniji s obzirom na to da ¾ stanovnika čine jevreji.

Vizni režim: Prilikom ulaska u zemlju umesto unošenja štambilja u pasoš izraelski pogranični organi izdaju karton o boravku, koji je potrebno čuvati sve vreme boravka u zemlji i pokazati prilikom izlaska iz Izraela. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci, dok je za regulisanje boravka potrebno da bude 6 meseci duži od datuma isticanja vize. Zbog specifične bezbednosne situacije, izraelski pogranični organi pri ulasku i izlasku iz Izraela najčešće vrše detaljno ispitivanje o razlozima boravka, kao i proveru prtljaga. Od susednih zemalja, u Izrael se može ući samo iz Jordana i Egipta, sa kojima ima uspostavljene odnose.

Valuta: U Uzraelu se koristi novi izraelski šekel (ILS). Prema poslednjem kursu 1 EUR = 4,26 ILS. Novac se može menjati u menjačnicama, uz relativno ujednačen kurs. Kursna lista nije stabilna, već se dnevno menja. Dinar se ne može razmenjivati, već se preporučuje korišćenje američkog dolara ili evra. Kao sredstvo plaćanja mogu se koristiti sve poznate kreditne kartice (Master, Visa , American Express, Dina, Diners).
Izrael spada u grupu zemalja sa izuzetno visokim troškovima proizvoda i usluga, a Tel Aviv je među najskupljim gradovima na svetu. Shodno tome, cene hotelskog smeštaja i u restoranima su znatno više u odnosu na cene u Republici Srbiji (u proseku dva do tri puta).

Zdravstvena situacija: Zdravstvena situacija u Izraelu je stabilna. Posebna vakcinacija za ulazak u zemlju nije potrebna, ali se preporučuje preventivna vakcinacija za hepatitis A i B.

Bezbednost: Slobodno kretanje se ne preporučuje uz granicu sa Libanom, u oblastima oko pojasa Gaze i uz granicu sa Sirijom, kao i u području Golanske visoravni. Građanima Republike Srbije koji borave ili nameravaju da putuju u Izrael preporučuje se povećan oprez, kao i da izbegavaju mesta na kojima se održavaju protesti i demonstracije. Našim građanima se savetuje da prate informacije u sredstvima javnog informisanja, da se pridržavaju saveta turističkih vodiča i uputstava lokalnih organa. Ambasada Republike Srbije u Tel Avivu pažljivo prati situaciju i stoji na raspolaganju za sve raspoložive informacije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.

Praznik Šabat: Tokom jevrejskog praznika Šabata, koji počinje petkom u sumrak i završava se u subotu u sumrak, javne ustanove i prodavnice ne rade. U to vreme religiozni Jevreji ne koriste električne uređaje, mobilne telefone, čak ni automobile.

Odeća: Prilikom posete mestima od religijskog značaja potrebno je nositi prikladnu odeću. Ići razgolićenih ruku i nogu smatra se neprikladnim.

Hrana i piće: Izrael nudi nacionalnu i intenacionalnu kuhinju. Njihovo tradicionalno jelo je felafel, koje podseća na naše mleveno meso, kao i humus, prilog od mlevenih leblebija bez kog je nezamislivo bilo koje njihovo jelo. Postoje i pravila da ne jedete mlečne proizvode uz meso, kao i da izbegavate školje i svinjetinu.

Struja: Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, i nisu Vam potrebi adapteri za utičnice. Medjutim, ceo sistem je prilično nestabilan, pa su isključenja struje redovna pojava.

 

Polazak: 27.03.2019.
* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cena aranžmana:

Termin 27.03.2019.
First minute 790€
Regularna cena 890€

*First minute cene važe za prijave do 25.01.2019. Nakon tog datuma važe regularne cene.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Tel Aviv – Beograd
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu u dvokrevetnim sobama u Jerusalimu
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na Mrtvom moru
 • Noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Tel Avivu prema planu i programu puta
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativne izlete u ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove za vreme trajanja aranžmana
 • Vizu za Izrael

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Victoria Hotel je udoban i prijatan smeštaj u urbanoj zoni istočnog Jerusalima, a nalazi se na svega 15-20 minuta hoda udaljenosti od najvaćnijih znamenitosi i svetih mesta u gradu. Takođe se nalazi nedaleko od banaka, turističkih info-pointa, šoping molova i centralne autobuske stanice. Sobe poseduju celokupan asortiman koji je potreban svakom modernom gostu – TV, Wi-Fi, klima uređaj, zasebno kupatilo, a najveći broj soba ima i balkon sa prelepim pogledom na panorama grada.

Oasis Dead Sea Hotel 4* se nalazi na fantastičnoj lokaciji, na prelepoj obali Mrtvog mora i okružen pomalo nestvarnim pustinjskim pejzažem. Izgrađen je u okviru turističkog distrikta Ein Bokek u jedinstvenom marokanskom graditeljskom stilu, a svojim dizajnom i ponudom nastoji da gostu obezbedi celokupan ugođaj Istoka! Hotel poseduje besplatan Wi-Fi, parking, otovoren i zatvoren bazen, Tursko kupatilo, saunu, ali i teretanu za one koji žele nešto aktivniji odmor. Svaka soba ima privatno kupatilo, klima uređaj, kuvalo sa kafom i čajom i direktan pogled na vode Mrtvog mora.

Laguardia Hotel je lociran u centru Tel Aviva. Karmel market je na 2 km od hotela, dok se stari grad Jafa nalazi na malo više od 3 km udaljenosti. Sve sobe poseduju zasebno kupatilo, TV, bespalatan Wi-Fi, klima uređaj i električno kuvalo. U najviše 15 minuta šetnje od hotela nalaze se kafe barovi, restoani, šoping centri i drugi moderni sadržaji Tel Aviva. Plaža na obali Sredozemnog mora je na 3 km od hotela.


Pošaljite upit


Prilikom prijavljivanja plaća se 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobijanje vize. Dokumenta za vizu potrebno je dostaviti najkasnije 45 dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da samo obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do mesec dana pred put. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.