Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > Filipini 13 DANA

Daleke džungle, visoke planine, peščane obale, tirkizno zeleno more i bezbroj koralnih grebena. Zemlja sa preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu kulturu. Smaragdna poljia pirinča, megalopolisi, vulkani i nasmejani stanovnici. Tragovi španske kolonijalne ere, bujne gradske fešte, jedinstvena špansko – filipinska arhitektura, američki uticaj široko rasprostranjenih centara brze hrane. Zemlja toliko puna kontrasta i mešavine uticaja spoljnog sveta, a opet svoja i jedinstvena. Arhipelag sa preko 7000 magičnih ostrva. Filipini su sve to i još mnogo više! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Manilu sa presedanjem u Dohi (broj leta QR0232).

2. DAN: Biser Orijenta

U glavni grad Filipina – Manila, slećemo u popodnevnim časovima. Odlazimo do smeštaja. Posle odmora krećemo u obilazak bivše španske kolonije: Svetski trgovinski centar Manila, Centar filma, Međunaroni kongresni centar Filipina, Kokosova palata, Gradski muzej, muzej novca, promenade, Malate katolička crkva. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Let u raj

Posle doručka pakujemo stvari i nastavljamo obilazak “Bisera Orijenta”: Rizal park, Puerta Real baste, crkva San Augustin, Gradska kuća, Manila katedrala, Fort Santiago. Vraćamo se u hotel, uzimamo stvari i odlazimo na aerodrom. Let iz Manile za ostrvo Palawan. Slećemo u Puerto Princesa i transferom nastavljamo do smeštaja u gradiću El Nido na severu ostrva. Uživanje.  Slobodno vreme. Noćenje.

4 – 11. DAN: Ostrvo stena i kristalne vode

Ostrvo Palawan smešteno u Južnom Kineskom moru, jedno od najlepših ostrva Filipina, sa preko 2000 km obale i bezbroj prelepih plaža. Kako se na ostrvu nalazi veliki broj ugroženiih vrsta biljaka i životinja, čitavo ostrvo se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Vreme uživanja počinje! Prelepe plaže, fenomenalno more, tropska klima, nestvarna priroda, skrivene pećine, reke, jezerca, ukusna hrana, zanimljiva istorija, dragi, ljubazni i nasmejani ljudi. Organizovanje fakultetivnih izleta i aktivnosti uz koje ćemo otkriti najskrivenije tajne ovog rajskog ostrva i uživati u ovoj avanturi do poslednjeg trenutka.  Noćenje.

12. DAN: Rastanak sa Filipinima

Napuštamo El Nido i krećemo do aerodroma u Puerto Princesa. Let za Manilu (broj leta 5J646). Opraštamo se od ovog tropskog raja u nadi da ćemo se ponovo vratiti.

13. DAN: Sletanje – kraj avanture

Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR0231). U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CENA: FIRST MINUTE – 1299€ (do 10.08.2018.)

REGULARNA CENA – 1499€

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Manila – Doha – Beograd, Manila – Puerto Princesa – Manila SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Puerto Princesa – El Nido – Puerto Princesa
 • Smeštaj u guest hausima na bazi 10 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Filipine (dobija se u Beogradu i potrebno je pribaviti je najmanje15 dana pred put; POSTOJI MOGUĆNOST PRIBAVLJANJA VIZE PREKO AGENCIJE): 50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69rsd pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda na Filipinima zvanično je bezbedna za piće, ali je preporuka koristiti flaširanu vodu.

 

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 danapred put.

 

Klima naFilipinima je na granici tropsko-savanske i tropsko-monsunske. Veoma topla leta sa jako malo padavina i visoka vlažnost vazduha.Prosečna maksimalna dnevna je 29-33C, noćna oko 16-23C. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu.

 

Ulična hrana je bezbedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda.

 

Filipini su bezbedna destinacija, ali je preporuka pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje sesamostalno kretanje po mraku i noću, u nekim zabačenim delovima Manile i ostrva jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. U područijima sa velikom gužvom posebno vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je povećan broj džeparoša. Nikako ne sedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

 

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i ever možete menjati u svim menjačnicama i bankama.

 

Bankomati se nalaze svuda, Filipini su rekorder po broju bankomata i plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

Na Filipinima Vam nisu potrebni adapter za utičnice a napon je isti kao i kod nas 220V.

Svakiputnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

VIZE

 

Za ulazak na teritorijuRepublike Filipini državljanima Srbije potrebne su vize. Potrebno je vizu pribaviti najmanje15 dana pred putovanje u počasnom konzulatu Filipina u Beogradu i košta 50$ u dinarskoj protiv vrednosti.Za državljane Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važeistipropisi.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.

 

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
Leesons Residences, Manila

Leesons Residences, Manila


Hotel je sa 3* u centru grada na 5 do 10 minutra hoda od većine glavnih turističkih znamenitosti. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. U hotelu se nalaze restoran i bar, a oko hotela nalazi se veliki broj prodavnica, pijava, kafića i barova.Chislyk Cottages, El Nido

Chislyk Cottages, El Nido


Kamp na samoj plaži sa privatnim sobama (bungalow). Svi smeštaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U kampusu se nalaze bar, restoran, privatna plaža, organizovana noćnja druženja itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Kako se kamp nalazi u blizini grada, prodavnice, suvenirnice, banke, kafići i barovi su na nekoliko minuta hoda.
Pošaljite upit