U skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Sedef Travel d.o.o. neće raditi 15.02.2019.


Sedef Travel > Aranžmani > DAN DRŽAVNOSTI / SRETENJE > Budimpesta 4 DANA

ANBudimpešta, jedan od najlepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prestonice na desnoj i Pešte na levoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na rečnim ostrvima, lepim mostovima,metroom… Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna železnica – proglašeni su delovima svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.

1.dan (četvrtak, 14.februar 2019) BEOGRAD – BUDIMPEŠTA Sastanak putnika u 22:30h. Polazak autobusa 23:00h. Polazak iz Novog Sada u 00:15h ispred železničke stanice (kod lokomotive), polazak iz Subotice u 01:30h. Noćna vožnja.
2. dan (petak, 15.februar 2019) BUDIMPEŠTA Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Razgledanje grada autobusom i peške: Milenijumski trg, gde se nalaze Muzeji lepih umetnosti, Cirkus, Luna park, dvorac Vajdahunjadi, čuveni restoran Gundel, vožnja bulevarom Andraši Trg Oktogon, muzička akademija Franc List, Opera, bazilika sv. Stefana, Parlament Mađarske… Prelazak preko Lančanog mosta i vožnja do Budima. Obilazak Budimske tvrđave, zatim Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Taban varoši, “Zlatnog jelena” u kome je osnovana Matica srpska, Srpskog (Rac) kupatila, Citadele sa spomenikom sv. Gelertu i Spomenikom slobode. Prelazak mosta Eržebet na peštansku stranu do Beogradskog keja. Šetnja ulicom Vaci do poslastičarnice Žarbo. Smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta „Budimpešta sa Dunava“. Noćenje.
3.dan (subota, 16.februar 2019) BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BUDIMPEŠTA Doručak. Fakultativni poludnevni izlet do Sent Andreje, koji je najveći centar srpske duhovnosti i kulture u Mađarskoj i sedište Budimske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Grad se nalazi u sastavu Peštanske županije, oko 25 km severozapadno od Budimpešte. Izgradio se najvećim delom dolaskom Srba posle velike seobe, a zatim i naseljavanjem stanovnišva iz Dalmacije, Slovačke i Nemačke. U njemu su u 19. veku živeli ili boravili mnogi viđeni Srbi: Sima Milutinović Sarajlija, Sima Tekelija, Jakov Ignjatović, Jovan Hažić, Jovan Jovanović Zmaj, dr Jovan Subotić, Đura Daničić… Obilazak centra Sent Andreje peške: spomenik Vuku Karadžiću, spomen kuća Jakova Ignjatovića, Trgovački trg, Saborna crkva, Preobražanska crkva, Grčka crkva, krst cara Lazara… Slobodno popodne. Noćenje.
4.dan (nedelja, 17.februar 2019) BUDIMPEŠTA – PARLAMENT – BEOGRAD Doručak. Pre podne, fakultativna poseta jednoj od najlepših i najprostranijih javnih građevina u Evropi, zgradi mađarskog Parlamenta, sa fasadom prema Dunavu, dugom 270 metara, koja je izgrađena u neogotskom stilu. U njoj se čuvaju vredne nacionalne relikvije među kojima i kruna Stefana I Arpada (997 – 1038), prvog mađarskog kralja, koji je preveo svoj narod u hriščanstvo i proglašen svecem…. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.
Cena po osobi 99€

● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom
● Dva noćenja sa doručkom, u dvokrevetnoj sobi, u hotelu kategorije  tri zvezdice 
● Razgledanje Budimpešte
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

● Fakultativni izleti i posete
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

IZLETI:
● Fakultativni izlet autobusom i brodom Budimpešta sa Dunava Cena: 15 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednočasovna vožnja brodom, usluge vodiča i čaša šampanjca.
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom Sent Andreja Cena: 10 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom i usluge vodiča.
● Poseta mađarskom Parlamentu  Cena: 20 evra za odrasle; 14 evra za decu.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom od hotela do Parlamenta, rezervacija, ulaznica ii usluge lokalnog vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Mađarskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju.  U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 45 evra

SMEŠTAJ
● Hotel Milenium ***    https://www.hunguesthotels.hu/en/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/
Hotel se nalazi na glavnom putu, koji povezuje centar Budimpešte i aerodrom. Metro stanica se nalazi na samo 300 m od hotela.Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Atlas City ***    https://www.mellowmoodhotels.com/hotels/atlas-city-hotel/
Hotel se nalazi u centru Budimpešte, u neposrednoj blicini Trga Jovana Pavla II.Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Zuglo*** www.zuglohotel.hu/
Hotel Zuglo je smešten na pogodnoj lokaciji, nalazi se na 1,5 km od Trga Heroja. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, zatvoreni bazen i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNE IZLETI 
● Fakultativni izlet autobusom i brodom Budimpešta sa Dunava Cena: 15 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom do pristaništa, rezervacija, jednočasovna vožnja brodom, usluge vodiča i čaša šampanjca.
● Poludnevni fakultativni izlet autobusom Sent Andreja Cena: 10 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i usluge vodiča.
● Poseta mađarskom Parlamentu  Cena: 20 evra za odrasle; 14 evra za decu. U cenu je uključeno: prevoz autobusom od hotela do
Parlamenta, rezervacija, ulaznica ii usluge lokalnog vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Mađarskoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za njihovu realizaciju.  U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BUDIMPEŠTA” 
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na put ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Umanjenje cene putovanja za putnike koji koriste sopstveni prevoz je 25 evra.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija  koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

SMEŠTAJ
● Hotel Milenium ***    https://www.hunguesthotels.hu/en/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/
Hotel se nalazi na glavnom putu, koji povezuje centar Budimpešte i aerodrom. Metro stanica se nalazi na samo 300 m od hotela.Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Atlas City ***    https://www.mellowmoodhotels.com/hotels/atlas-city-hotel/
Hotel se nalazi u centru Budimpešte, u neposrednoj blicini Trga Jovana Pavla II.Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Zuglo*** www.zuglohotel.hu/
Hotel Zuglo je smešten na pogodnoj lokaciji, nalazi se na 1,5 km od Trga Heroja. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, zatvoreni bazen i besplatan Wi–Fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene klima uređajem, telefonom, TV–om. Bife doručak – samoposluživanje


Pošaljite upit


[recaptcha]