Sedef Travel > Aranžmani > EGZOTIČNA PUTOVANJA > Australija 20 DANA

Vodimo vas u zemlju “na kraju sveta”, toliko izolovanu da su joj flora i fauna potpuno jedinstvene u svetu. Zemlju sa najstarijim domorodačkim narodom, čija istorija traje duže od 40.000 godina, zemlju zarobljenika i robijaša, zemlju slobodnih ljudi i pronalazača zlata, zemlju crvenog peska, zlatnih obala i tirkizne boje mora. Zemlju roštilja, piva, kriketa I ragbija, najpoznatijeg teniskog turnira i najprestižnijih konjskih trka. Poslednji otkriveni kontinent, Novu Južnu zemlju Dole ispod. Vodimo vas u Australiju!

 1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Sidnej sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0232).

 1. DAN: Zemlja Dole ispod

U popodnevnim časovima slećemo u Sidnej, svetski poznatu luku, glavni grad federalne države Novi Južni Vels i najveći grad Australije. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Velika školjka

Posle doručka krećemo u fakultativni obilazak jednog od najpoznatijih gradova na svetu: Sidnejska luka (Sidney Harbor), zgrada Opere, Kraljevska botanička bašta, katedrala, Darling luka, Gradska kuća, Muzej Istorije Australije, mesto iskrcavanja prvih Evropljana, zgrada Kraljice Viktorije, Bondi plaža, jedna od najčuvenijih plaža na svetu. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Roštilj i pivo na australijski način

Nastavljamo da krstarimo kroz prvu evropsku naseobinu na australijskom kontinentu, upoznajemo se sa urbanim životom moderne Australije, isprobavamo čuvena australijska piva i probamo svetski poznati australijski roštilj od krokodila, ajkula i kengura, uživamo u šetnji mnogobrojnim parkovima i promenadi uz veliku operu. Odlazimo do prve i najstarije srpske crkve u opštini sa najvećim brojem imigranata iz bivše Jugoslavije. Najhrabriji će se usuditi da hodaju čuvenom Sky platformom i dožive Sidnej iz potpuno drugog ugla. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Kad porastem biću kengur

Prelazimo most i odlazimo do zabavnog parka koji se nalazi pored Harbor mosta i (li) odlazimo u poznati Taronga Zoo vrt i upoznajemo se sa magičnom florom i faunom ovog izolovanog kontinenta. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Vreme snova

Fakultativni izlet do Modrih planina (Blue Mountains). U pratnji lokalnog Aboridžinskog vodiča odlazimo na Walkabout, drevni aboridžinski običaj koji moraju proći svi mladići kako bi postali pravi muškarci. Posetićemo plitku pećinu Lyrebird Dell, aboridžinski lokalitet star 12 000 godina. Videćemo i ostatke drevne aboridžinske umetnosti u Red Hends pećini u blizini Glenbruka. Obilazimo i pećinu u kojoj su pre mnogo godina plemena Aboridžina sekirama urezala žlebove na vulkanskom kamenju. Lokalni vodič će nas provesti kroz sva drevna aboridžinska svetilišta i ispričati zanimljive priče o plemenim koja su tu živela pre dolaska Evropljana. Videćemo aboridžinske dekoracije na telu i koži, jesti tradicionalnu aborižinsku hranu (Bush tucker), plivati u kristalno bistrom jezercetu (Billabong) ispod vodopada duginih boja i upoznati se sa divljinom. Videćemo australijske životinje u svom prirodnom staništu i uživati u magičnim pričama o Vremenu snova (Dreamtime) utkanim u ovu magičnu divljinu… Povratak u Sidnej. Noćenje.

 1. DAN: Onaj drugi grad

Napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Melburn.Transfer do smeštaja. Fakultativni obilazak „onog drugog“ grada, jednog od svetskih centara gastronomije, urbane kulture i street art-a: Trg Ujedinjenja (Federation Square), Queen Victoria Market, Melbourne laneways – urbane uličice prepune kafića, prodavnica, uličnih umetnika i grafita. Obilazimo St Kilda, veliko obalsko igralište, večeramo u nekom od mnogobrojnih restorana na krovu nekog nebodera. Noćenje.

 1. DAN: Zlatna groznica

Fakultativni obilazak tematskog parka Soverign Hill, bivše rudarske kolonije. Ovde se vraćamo u davno prošlo vreme Zlatne groznice, obučeni kao prvi australijski rudari pronalazimo zlato u potocima Soverign Hill-a i obilazimo najveći grumen zlata na svetu. Povrak u Melburn. Noćenje.

 1. DAN – 14. DAN: Zlatna obala

Transfer do aerodroma i let za Gold Coast. Dani rezervisani za uživanje na nestvarnim plažama, surfovanju i uživanju u talasima. Obilazimo plaže Surfers Paradise, Bradbeach, Main Beach. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta Great Barrier Reef, najvećeg koralnog grebena za koje naučnici kažu da je najveći živi organizam na svetu i raznih fakultativnih aktivnosti. Raj za ronjenje, kupanje, surfovanje. 6 noćenja.

 1. DAN: Kraljičina zemlja

Napuštamo nestvarne plaže Zlatne obale i odlazimo na sever. Posle kratkog putovanja stižemo u Brizbejn, glavni grad federalne države Queensland. Fakultativni obilazak grada: Brisbane Aricade shoping centar, Gradska kuća, Kraljičina bašta, Stara državna biblioteka, Botanička bašta, stara Državna kuća i jedini spomenik kraljice Viktorije, igramo se sa koalama u zaštićenom područiju za koale, Lone Pine Koala Sanctuary. Vozimo kajak kroz centar grada rekom Brizbejna do Moreton zaliva. Noćenje.

 1. DAN: Prvi svetionik

Fakultativni obilazak Moreton ostrva, najveće peščano ostrvo i nacionalni park. Istražujemo peskovite plaže, blistave lagune i kamenite putanje. Plivamo u Plavoj laguni i posmatramo jato vodenih ptica. Pešačimo do Cape Moretona da obiđemo prvi svetionik Kvinslenda sazidanom od peščara davne 1857. godine. Ako imamo sreće videćemo i migraciju kitova i hraniti delfine koji svako veče doplivaju do Tangalooma plaže. Ronimo između korala sa šarenim morskim ribicama i otkrivamo olupine brodova. Spavamo pod zvezdanim letnjim nebom ili se vraćamo nazad u Brizbejn. Noćenje.

 1. DAN: Lovac na krokodile

Slobodno vreme u Brizbejnu ili fakultativni izlet do Australia Zoo-a, najposećeniji zoo vrt u Australiji čuvenog prirodnjaka i televizijskog voditelja Stiva Ervina, lovca na krokodile, gde sa upoznajemo sa njegovom porodicom koja u njegovo ime nastavlja da vodi ovaj predivni zoo vrt. Noćenje.

 1. DAN: Nazad u Sidnej

Napuštamo Brizbejn i krećemo nazad na jug. Transfer do aerodroma i let za Sidnej. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. DAN: Sidnej – Doha

Dan ostavljen za odmor, uživanje, šetnju, šoping i sređivanje utisaka. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (broj leta QR 0909).

 1. DAN: Sletanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa

AKCIJA DO 10.08. 2.159 EUR
REGULARNA CENA – 2459 EUR

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Sidnej – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Avio prevoz na relaciji Sidnej – Melburn – Gold Coast i Brizbejn – Sidnej
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Gold Coast – Brizbejn
 • Smeštaj u hotelima, apartmanima i hostelima na bazi 17 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Australiju (dobija se u ambasadi Australije ili preko eViza sistema za državljane Srbije, Hrvatske i Bugarske.): 135 AU$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

 

Opisi i cene fakultativa?

 1. Vreme snova (Dream time) – Severno od Sidneja na obroncima Modrih planina, upoznajemo se sa predivnom divljinom australijskog kontinenta i učimo sve o prvim Australijancima, čija istorija seže 40 000 godina u prošlost. Otkrivamo kako aboridžinski dečaci postaju punoletni, kako je po aboridžinskoj legendi nastao svet i kako deda na unuka prenosi drevno znanje kroz pesmu. Cena: 55$
 2. Zlatna groznica – Vraćamo se u prošlost u doba zlatne groznice. Idemo na celodnevni izlet do bivše rudarske kolonije a današnjeg tematskog parka Soverign Hill. Pronalazimo zlato u potocima Soverign Hill-a i obilazimo najveći grumen zlata na svetu. Cena: 65$
 3. Prvi svetionik – Obilazak Moreton ostrva, najvećeg peščanog ostrva i nacionalni park. Plivamo u Plavoj laguni i posmatramo jato vodenih ptica. Odlazimo do Cape Moretona i prvog svetionika Kvinslenda sazidanom od peščara davne 1857. godine. Ako imamo sreće videćemo i migraciju kitova i hraniti delfine koji svako veče doplivaju do Tangalooma plaže. Mogućnost organitzovanja noćenja na samoj plaži pod vedrim nebom. Cena: 50$
 4. Lovac na krokodile – Australia Zoo-a, najposećeniji zoo vrt u Australiji čuvenog prirodnjaka i televizijskog voditelja Stiva Ervina, lovca na krokodile. Obilazimo jedan od najpoznatijih zoo vrtova na svetu sa preko 1200 životinjskih vrsta. Cena: 75$

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda u Australiji bezbedna je za piće.

 

Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Obavezno se informišite kod svog lekara šta je od lekova i medikamenata dozvoljeno uneti u Australiju. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

 

Klima u Australiji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha varira u zavisnosti od lokacije. Unutrašnjost zemlje odlikuje niska, dok obalske gradove i sever zemlje odlikuje tropska klima sa visokom vlažnosti vazduha. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.

 

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, na obali morske plodove i ribu, kao i meso lokalnih životinja, poput kengura, kornjača, krokodila emua i ajkula

.

Ulična hrana se preporučuje, jeftinija je od one u restoranima i dostupna je skoro na svakom koraku.

 

Australija je apsolutno bezbedna destinacija. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću u slabo osvetljenim ulicama zbog potencijalčne opasnosti od džeparoša. Voditi računa o istaknutim tablama upozorenja na kupalištima, plažama i rezervatima prirode jer u Australiji živi veliki broj opasnih divljih životinja. Obavezno se posavetovati sa lekarom oko mogućih alergija na lekove, ukoliko biste morali da primate injekciju protivotrova.

 

Sa sobom možete nositi američke dolare, evro, britanske funte.

 

Bankomati su rasprostanjeni i dostupni. Kartice možete koristiti na skoro svim mestima. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

U Australiji su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere ne morate nositi sa sobom jer ih je moguće nabaviti na destinaciji.

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

VIZE

 

Za ulazak na teritoriju Australije državljanima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Crne Gore, potrebne su vize. Viza se dobija u ambasadi Australije i(li) u slučaju Srbije, Hrvatske i Bugarske i preko eViza. troškovi vađenja australijske vize iznose 135 AU$. O detaljima apliciranja za turističku vizu informišite se na sajtu ambasade Australije ili na sajtu Ministarstva imigracije. Agencija ne može garantovati dobijanje australijske turističke vize.

NAPOMENE:

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.

 

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
Sydney Harbor YHA, Sidnej

Sydney Harbor YHA, Sidnej


Hostel sa privatnim sobama u kategorizaciji hotela sa 3 zvezdice, u centru grada, na 5 do 10 minuta šetnje od većine znamenitosti, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti), noćenje sa doručkom (buffet). Besplatni WiFi u celom hotelu, hotel poseduje bar i restoran i otvoreni krov sa pogledom na Sidnejsku luku, Harbor bridge i Sidnejsku operu.. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila.15 Charles Abbotsford Mansion, Melburn

15 Charles Abbotsford Mansion, Melburn


Privatna vila u rezidencijalnom delu Melburna, na kilometer udaljenosti od samog centra grada. Do većine znamenitosti potrebno je od 5 do maksimalno 20 minuta pešačenja. Sve sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).U blizini se nalazi veliki broj barova, restorana, prodavnica. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.Seacrest Appartments, Gold Coast

Seacrest Appartments, Gold Coast


Luksuzni apartmani na samoj plaži sa pogledom na okean.Apartmani su dvosobni ili jednosobni a sve sobe u apartmanima su dvokrevetne. Svaki apartman u potpunosti je luksuzno opremljen svim aparatima i dodacima i svaki apartman poseduje balkon i privatnu kuhinju. Usluga je na bazi noćenja bez doručka. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila.City Backpackers HQ, Brizbejn

City Backpackers HQ, Brizbejn


Hostel u centru Brizbejna, na samoj obali reke. DO većine znamenitosti potrebno je maksimalno 10 minuta pešačenja. Svaka soba je dvokrevetna. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U hostelu se nalaze bar, restoran, menjačnica, info centar i suvenirnica, a na krovu hostela nalazi se panoramska bašta-bar sa bazenom. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila.
Pošaljite upit


[recaptcha]